ساختار قند-۷/ ساختار کربوهیدرات ها/ بیوشیمی دولین-هنری-تیتز-استرایر-لنینجر-هارپر

Med.active
Med.active
926 بار بازدید - 8 ماه پیش - کربن آنومریکاین کربن در ساختار
کربن آنومریک
این کربن در ساختار قند، شاید مهمترین بخش آن باشد چراکه این کربن همواره برای ایجاد پلی مر ها وارد واکنش می¬شود البته باید این را بدانیم که در واقع این کربن، همان کربن همی استال است که بعد از حلقوی شدن قند خاصیت کایرالیته را پیدا کرده است. حال در مورد این¬که عامل الکلی متصل به این کربن بالا یا پایین باشد ایزومرهایی را به وجود می آورد که موتاروتاسیون نام دارند. برای مثال همان طور که در شکل پیداست اگر هیدروکسیل بالا قرار گیرد با عامل هیدروکسیل کربن شماره¬ی 6 در یک سمت قرار می¬گیرد که در این حالت ساختار سیس ساخته می¬شود که به آن β گویند و اگر در طرف مقابل یعنی پایین قرار گیرد حالت ترانس دارد که به آن ∝ گویند.
چند ساختار از موتاروتاسیون ها
در شکل چند ساختار را می¬توانید مشاهده کنید. باید توجه داشته باشیم این نوع از ایزومرها برای تبدیل شدن به هم باید دوباره ساختار خطی به خود بگیرند و سپس دوباره حلقوی شوند.
اکسیداسیون
این اتفاق ممکن است برای سه قسمت از قند بیفتد که با توجه به این که کدام قسمت از قند اکسید شده نام گذاری آیوپاک محصول فرق می کند ولی همگی به اسید تبدیل می شوند. اگر عامل آلدهیدی اکسید شود اسید مربوطه نام آلدونیک اسید را می گیرد. اگر الکل نوع اول آن مورد حمله قرار گیرد، اسید مربوطه اورونیک اسید خواهد بود. اگر هر دو عامل بالا مورد حمله قرار گیرند نام اسید مربوطه ی ساخته شده آلداریک اسید خواهد بود. این که کدام عامل بالا مورد حمله قرار گیرد بستگی به عامل اکسنده و قدرت آن دارد. اگر عامل اکسنده ضعیفی مثل یون مس داشته باشیم آلدونیک اسید و اگر عامل اکسنده نیتریک اسید باشد باز آلدونیک اسید و اگر پتاسیم پرمنگنات را به عنوان اکسنده استفاده کنیم  آلداریک اسید خواهیم داشت.
8 ماه پیش در تاریخ 1402/08/04 منتشر شده است.
926 بـار بازدید شده
... بیشتر