ساختار قند-۸/ساختار کربوهیدرات ها/ بیوشیمی دولین-هنری-تیتز-استرایر-لنینجر-هارپر

Med.active
Med.active
707 بار بازدید - 8 ماه پیش - اکسیداسیون این اتفاق ممکن است
اکسیداسیون
این اتفاق ممکن است برای سه قسمت از قند بیفتد که با توجه به این که کدام قسمت از قند اکسید شده نام گذاری آیوپاک محصول فرق می کند ولی همگی به اسید تبدیل می شوند. اگر عامل آلدهیدی اکسید شود اسید مربوطه نام آلدونیک اسید را می گیرد. اگر الکل نوع اول آن مورد حمله قرار گیرد، اسید مربوطه اورونیک اسید خواهد بود. اگر هر دو عامل بالا مورد حمله قرار گیرند نام اسید مربوطه ی ساخته شده آلداریک اسید خواهد بود. این که کدام عامل بالا مورد حمله قرار گیرد بستگی به عامل اکسنده و قدرت آن دارد. اگر عامل اکسنده ضعیفی مثل یون مس داشته باشیم آلدونیک اسید و اگر عامل اکسنده نیتریک اسید باشد باز آلدونیک اسید و اگر پتاسیم پرمنگنات را به عنوان اکسنده استفاده کنیم  آلداریک اسید خواهیم داشت.
تشکیل پیوند گلیکوزیدی
پیوند بین واحدهای قندی را گویند. پیوندی کوالان بین کربن همی استال یا همی کتال یک قند، با اکسیژن یک الکل یا نیتروژن یک آمین است. اگر اکسیژن بین دو واحد قندی بود پیوند از نوع O-گلیکوزیدی است و اگر رابط پیوند نیتروژن بود، پیوند از نوع N- گلیکوزیدی است. پیوند  N-گلیکوزیدی را بیشتر در گلیکو پروتئین ها و نوکلئوتیدها می بینیم.
قندهای داکسی یا دئوکسی
قندهایی که در آن ها یک یا چند گروه هیدروکسیل توسط اتم هیدروژن جایگزین شده است و معروف ترین آن ها هم داکسی ریبوز است که در ساختار DNA به کار رفته است.
8 ماه پیش در تاریخ 1402/08/10 منتشر شده است.
707 بـار بازدید شده
... بیشتر