ساختار قند-۶/بیوشیمی دولین-هنری-تیتز-استرایر-لنینجر-هارپر/کنکور ارشد و دکترای بیوشیمی بالینی

Med.active
Med.active
870 بار بازدید - 10 ماه پیش - ساختار حلقوی قندیک قند آلدوز
ساختار حلقوی قند
یک قند آلدوز طبیعتا خاصیت یک آلدهید را دارد. می¬دانیم که اگر یک الکل به یک گروه آلدهیدی حمله کند تشکیل یک همی ¬استال را در پی خواهد داشت و در ادامه اگر دوباره مورد حمله یک الکل دیگر قرار گیرد تبدیل به استال خواهد شد.  ساختار حلقوی یک قند هم دقیقا از همین خاصیت استفاده می¬کند. پیوند هایی که اتم های قند دارند از نوع سیگما هستند پس می توانند با گرمایی که از طرف محیط به آن ها داده می شود بچرخند، زمانی که یک جفت الکترون از اکسیژن عامل الکلی قند به عامل آلدهیدی حمله کند حلقوی شدن قند هم اتفاق می افتد.  این که حلقه 5 یا 6 ضلعی باشد بستگی دارد که کدام عامل الکلی به آلدهید حمله کند ولی تعدادی از 6 کربنی ها هستند که به شکل حلقه 5 ضلعی در می آیند مثل فروکتوز. به هر حال قندهای آلدوهگزوز به فرم پیران هستند که به آن ها پیرانوزی و کتوهگزوز ها به فرم فوران هستند و به آن ها فورانوزی گویند.
نکته: واکنش های تشکیل همی استال و همی کتال را نظاره می¬کنید.
10 ماه پیش در تاریخ 1402/07/02 منتشر شده است.
870 بـار بازدید شده
... بیشتر