طرز تهیه عاشوره، دسر ترکیه ای برای ایام محرم

Parvaneh Cooking
Parvaneh Cooking
158 بار بازدید - 3 ماه پیش - خانم‌های کدبانوی ترکیه ای هم
خانم‌های کدبانوی ترکیه ای هم مثل ایرانی ها توی ایام محرم و نزدیک به روز عاشورا یک دسر درست میکنند به اسم عاشوره. این دسر ترکیب بسیار حالبی داره و از حبوبات، بلغور، برنج، مغر فندق و میوه‌های خشک درست میشه که البته با کمی شکر هم شیرین میشه. معمولا این دسر رو روز عاشورا میپزند و توی ظرف های کوچک و بصورت تک نفره سرو میشه و گاها هم بین همسایه ها و دوستان پخش میکنندو
مواد لازم برای درست کردن عاشوره (حدوا به اندازه 8 نفر):
- یک پیمانه نخود پخته (حتما نخود را یک شب بخیسانید و بعد بپزید و یا میتوانید از کنسرو نخود استفاده کنید)
- یک پیمانه لوبیا سفید پخته (لوبیا هم حتما قبل از پخت باید یک شب خیسانده شود)
- یک پیمانه گندم پوست کنده
- نصف پیمانه فندق
- یک و نیم پیمانه شکر
- یک قاشق غذاخوری برنج
- 80 گرم انجیر خشک
- 80 گرم قیصی خشک (بهتر است از قیصی طلایی استفاده کنیم)
- 80 گرم کشمش پلویی طلایی
- سه چهارم پیمانه شیر
- در صورت امکان نصف یک عدد سیب درشت
- در صورت امکان پوست نصف یک پرتقال
- کمی نمک و فلفل سیاه
- یک قاشق چایخوری میخک
- کمی گلاب (در صورت تمایل)

طرز تهیه:
- گندم را خوب میشوییم و چند ساعت میخیسانیم بهتر است که یک شب گندم را بخیسانیم و بعد دوباره آن را شسته و داخل سبد میریزیم تا آب آن کشیده شود بعد به همراه یک و نیم لیتر آب جوش در یک قابلمه 5 تا 6 لیتری ریخته و روی حرارت میگذاریم تا جوش بیاید. وقتی گندم جوش آمد، اگر روی آن کف ایجاد شد، کف ها را از روی گندم میگیریم  و بعد در ظرف را بسته و اجاره میدهیم 50 تا 60 دقیقه با حرارت ملایم بپزد تا دانه های  گند م حجیم و کمی نرم شوند. مراقب هستیم که گندم کم آب نشود و یا سر نرود.
- از سوی دیگر در یک ظرف کوچک نصف استکان آب ریخته و میخک ها را به آن اضافه میکنیم و روی حرارت میگذاریم تا ده دقیقه روی حرارت ملایم بماند و سپس آن را صاف میکنیم و دم کرده میخک را برای طعم دادن به عاشوره کنار میگذاریم
- قیصی و انجیر و کشمش را با آب سرد شسته و بعد قیصی و انجیر را مکعبی خرد میکنیم. قیصی و کشمش را داخل یک ظرف ریخته و با آب ولرم میخیسانیم تا برای پخت آماده شوند. انجیر را هم در ظرف دیگری جداگانه میخیسانیم تا نرم شود.
- قسمتهای نارنجی پوست نصف پرتقال را جدا کرده و نگینی خرد میکنیم و در کمی آب چند دقیقه میجوشانیم و بعد صاف میکنیم و دوباره با کمی آب میجوشانیم و صاف میکنیم تا تلخی آن گرفته شود. اگر پرتقال در دسترس نبود میتوان از آن صرفنظر کرده و یا به جای آن از پوست لیمو ترش و یا نارنج استفاده کنیم. حتی میتوانیم از خلال پوست نارنج یا پرتقال که از قبل آماده شده و تلخی آن گرفته شده استفاده کنیم.
- بعد از حدود یک ساعت گندم پخته و نرم می شود در این مرحله میزان آب داخل ظرف را چک میکنیم و در صورت نیازبه آن آب جوش آضافه میکنیم. در این زمان سیب را هم پوست گرفته و بصورت مکعبی ریز خرد میکنیم تا به عاشوره اضافه کنیم. دقت میکنیم که اگر سیب را زودتر پوست گرفته و خرد کنیم رنگ آن تیره میشود بنابراین آن را در زمان اضافه کردن به عاشوره پوست کنده و خرد میکنیم. در این مرحله نخود، لوبیا، پوست پرتقال، سیب خرد شده، برنج، قیصی و کشمش را اضافه کرده و خوب هم میزنیم. بعد از اضافه کردن حبوبات، احتمال ته گرفتن عاشوره زیاد است بنابراین هر چند دقیقه یکبار آن را هم میزنیم که ته نگیرد و در  هر مرحله ای که نیاز به آب داشت حتما به آن آب جوش اضافه میکنیم. بعد از اضفه کردن این مواد عاشوره را حدود 15 تا 20 دقیقه دیگر میپزیم.
- یک ربع بعد شیر، فندق، دم کرده میخک، شکر و نمک و فلفل را هم اضافه کرده و در کل 10 دقیقه دیگر میپزیم. دقت میکنیم که دم کرده میخک را کم کم به عاشوره اضافه میکنیم تا عطر و طعم میخک را بر اساس ذائقه مان تنظیم کنیم. در دو تا سه دقیقه پپایانی پخت گلاب را هم اضافه میکنیم.
- عاشوره را در حالی که داغ است داخل ظرف سرو میریزیم که معمولا آن را بصور تتک نفره و در کاسه های کوجک سرو میکنند و روی آن را با قیصی، انحیر، بادام، فندق، کنحد، پودر دارچین، دانه انار یا ... تزیین میکنند. و اگر انار در دسترس باشد معمولا از دانه انار برای تزیین عاشوره استفاده میشود.

instagram:
https://instagram.com/shirpourparvane...
3 ماه پیش در تاریخ 1403/04/24 منتشر شده است.
158 بـار بازدید شده
... بیشتر