Baghali Ghatogh Recipe (Fava Bean & Egg Stew) باقالی قاتوق در 30 دقیقه: یه غذای سریع و خوشمزه

Let's cook with Rozina
Let's cook with Rozina
1.4 هزار بار بازدید - 10 ماه پیش - Baghali Ghatogh Recipe (Fava Bean
Baghali Ghatogh Recipe (Fava Bean & Egg Stew) طرز تهیه یک باقالی قاتوق جانانه

Lima/fava bean and egg stew, known as Baghali ghatogh stew  is a northern Iranian speciality dish in Gilan and Mazandaran provinces.
Northern part of Iran is called ‘ Shomalشمال =North’. So northern part of Iran is located near Caspian sea. It’s a beautiful green land with famous Persian rice and tea fields and forests.
Traditionally it prepared with  beans, dill, garlic, poached eggs and spiced with turmeric.

It is a popular, easy and delicious, and healthy  vegetarian dish.
For making this dish needs a type of beans called ‘Pache baghali’ but out of Iran it’s difficult to find it, so ‘Fava beans/ lima beans or  broad beans’ are good substitute.

If you are in Iran, be sure to try it in its home province of Gilan.
Baghali ghatog with flat bread or rice is perfect.

Ingredients for making baghli ghatogh
250g fava/lima or borad beans
100g fresh dill
1/2 cup butter
3 cloves of garlic
Eggs, one egg for per person
2 cups hot water
1tsp turmeric powder
salt and pepper to taste
lemon juice for serving time

باقالا قاتق - باقالی قاتوق  یک خورش سنتی از شمال ایران ( استان های گیلان و مازندران) می باشد.  خورش باقالا قاتق با یک نوع لوبیا معروف به ” پاچه باقالی”  , و یا با باقلی کشاورزی تهیه میشود اما اگر خارج از ایران باشید بعضی اوقات پیدا کردن این لوبیا مشکل هست و باقالی سبز جایگزین مناسبی برای این خورش خوشمزه هست.
باقالا قاتق یک غذای مناسب برای افراد گیاهخوار میتونه باشه.

نکات:
برای طعم بهتر باقالی قاتوث، می‌توانید از شوید تازه استفاده کنید.
اگر از باقالی تازه استفاده می‌کنید، نیازی به خیس کردن آن نیست.
می‌توانید از زعفران برای طعم و رنگ بهتر استفاده کنید.
باقالی قاتوق را می‌توانید با نان یا کته سرو کنید.


مواد لازم برای تهیه باقالی قاتوق
دویست و پنجاه گرم باقالی
صد گرم شوید تازه- البته از شوید خشک هم میتوان استفاده کرد اما باقالی قاتوق با شوید تازه طعم و مزه ی بهتری خواهد داشت
نصف پیمانه کره
سه حبه سیر رنده شده
یک ق چ زردچوبه
برای هر نفر یک عدد تخم مرغ
دو پیمانه اب  داغ
نمک و فلفل به میزان نیاز
لیمو ترش برای زمان سرو
💐💐💐💐💐
Please LIKE  this video and SUBSCRIBE to SUPPORT my channel.🙏❤️🙋‍♀️
======
If you want to learn Persian food  then click subscribe and bell icon in following link👇👇.
از طریق لینک زیر👇👇 می‌تونی کانال من رو دنبال کنی
/ @rozinadinaa    
========================
Click on following link👇 and download your Free eBook with 5 delicious rice recipes.
لطفن روی لینک زیر👇کلیک کرده و کتاب الکترونیک رایگان خود را که حاوی پنج طرز تهیه برنج خوشمزه میباشد دانلود کنید.
https://wordpress.com/view/rozinasper....
========================
LET'S CONNECT:👇❤️
Instagram: Instagram: rozinadinaa5
Facebook: Facebook: rozinaspersi..
=========================
رشد کانال یوتوب- افزایش فالور و بازدید  با استفاده از نرم افزار توب بادی
This site is affiliated to tube buddy. If you want to enjoy the benefits and increase your YouTube viewers and subscribers, just visit this site.
https://www.tubebuddy.com/rozinadinaa    
======
I am radio presenter at:lhttps://ayrshireonlineradio.weebly.co...
======
#baghlighatogh
#beans
#باقالی_قاتق
10 ماه پیش در تاریخ 1402/06/19 منتشر شده است.
1,438 بـار بازدید شده
... بیشتر