آموزش سم شناسی مواد غذایی
158 بار بازدید -
3 ماه پیش
-
FaraDars: برای دسترسی به نسخه
FaraDars: برای دسترسی به نسخه کاملتر «آموزش سم شناسی مواد غذایی» و دانلود فایلهای همراه آموزش روی لینک زیر کلیک کنید:
https://fdrs.ir/mpzn
زمانبندی ویدئو:
0:00:00 درس ۱: کلیات سمشناسی
0:03:43 درس ۲: اصطلاحات تخصصی سمشناسی
0:07:51 درس ۳: مسمومیتها
0:14:38 درس ۴: جذب و توزیع سموم در بدن
0:22:47 درس ۵: متابولیسم و دفع سموم
سمشناسی مواد غذایی چیست؟
انسان در محیطی زندگی میکند که روزانه با بسیاری از آلودگیهای شیمیایی و میکروبی مواجه است که از راه تنفس، پوست یا گوارش وارد بدن شده و سلامت او را تهدید میکند. شناخت این سموم و شیوه مبارزه با آنها در علم سمشناسی بررسی میشود. سمشناسی مواد غذایی، به شناسایی این سموم و خواص و اثرات آنها بر موجودات زنده میپردازد و از این طریق راه را برای فعالیت درمانی این سموم باز میکند.
اهمیت یادگیری سمشناسی مواد غذایی چیست؟
افزایش سموم و آلایندههای مواد غذایی ناشی از رشد جمعیت، پیشرفت تکنولوژی، صنعتیتر شدن جامعه و تغییر سبک زندگی مردم، ایمنی و سلامت مواد غذایی را تحتالشعاع قرار داده است. از طرفی، غذا در زندگی ما نقش ویژهای دارد و بخش قابل توجهی از عمر انسان صرف غذا خوردن میشود و همچنین نقش عادات و الگوهای تغذیهای در بروز، پیشگیری و درمان بیماریها بر کسی پوشیده نیست؛ بنابراین ایمنی مواد غذایی و سلامت مصرفکننده به چالشی بزرگ برای دانشمندان، سازمانهای نظارتی و حتی مصرفکنندگان تبدیل شده است. در این بین، آشنایی با علم سمشناسی میتواند ما را در جهت شناخت این سموم، مکانیسم بیماریزایی و شیوههای مبارزه، پیشگیری، درمان و کاهش عوارض ناشی از آنها کمک کند.
در این فرادرس چه چیزی یاد میگیریم؟
رعایت موارد بهداشتی جهت پیشگیری از مسمومیتها و عوارض ناشی از آنها، مستلزم داشتن آگاهی و آشنایی با انواع آلایندهها و سموم، نحوه ایجاد مسمومیتها، علائم بالینی، راههای تشخیص، درمان و کاهش عوارض آنها است که تمامی این موارد در این فرادرس به زبانی کاملا ساده و مفهومی بیان شده است؛ به گونهای که علاوه بر دانشجویان و فارغالتحصیلان رشتههای مرتبط، برای سایر علاقهمندان نیز به آسانی قابل یادگیری باشد. همچنین جهت تسلط بهتر بر موضوع، در ابتدای آموزش نیز به بیان مفاهیم پایه سمشناسی مواد غذایی و اصطلاحات و واژگان تخصصی این علم به طور کامل پرداخته شده است.
https://fdrs.ir/mpzn
زمانبندی ویدئو:
0:00:00 درس ۱: کلیات سمشناسی
0:03:43 درس ۲: اصطلاحات تخصصی سمشناسی
0:07:51 درس ۳: مسمومیتها
0:14:38 درس ۴: جذب و توزیع سموم در بدن
0:22:47 درس ۵: متابولیسم و دفع سموم
سمشناسی مواد غذایی چیست؟
انسان در محیطی زندگی میکند که روزانه با بسیاری از آلودگیهای شیمیایی و میکروبی مواجه است که از راه تنفس، پوست یا گوارش وارد بدن شده و سلامت او را تهدید میکند. شناخت این سموم و شیوه مبارزه با آنها در علم سمشناسی بررسی میشود. سمشناسی مواد غذایی، به شناسایی این سموم و خواص و اثرات آنها بر موجودات زنده میپردازد و از این طریق راه را برای فعالیت درمانی این سموم باز میکند.
اهمیت یادگیری سمشناسی مواد غذایی چیست؟
افزایش سموم و آلایندههای مواد غذایی ناشی از رشد جمعیت، پیشرفت تکنولوژی، صنعتیتر شدن جامعه و تغییر سبک زندگی مردم، ایمنی و سلامت مواد غذایی را تحتالشعاع قرار داده است. از طرفی، غذا در زندگی ما نقش ویژهای دارد و بخش قابل توجهی از عمر انسان صرف غذا خوردن میشود و همچنین نقش عادات و الگوهای تغذیهای در بروز، پیشگیری و درمان بیماریها بر کسی پوشیده نیست؛ بنابراین ایمنی مواد غذایی و سلامت مصرفکننده به چالشی بزرگ برای دانشمندان، سازمانهای نظارتی و حتی مصرفکنندگان تبدیل شده است. در این بین، آشنایی با علم سمشناسی میتواند ما را در جهت شناخت این سموم، مکانیسم بیماریزایی و شیوههای مبارزه، پیشگیری، درمان و کاهش عوارض ناشی از آنها کمک کند.
در این فرادرس چه چیزی یاد میگیریم؟
رعایت موارد بهداشتی جهت پیشگیری از مسمومیتها و عوارض ناشی از آنها، مستلزم داشتن آگاهی و آشنایی با انواع آلایندهها و سموم، نحوه ایجاد مسمومیتها، علائم بالینی، راههای تشخیص، درمان و کاهش عوارض آنها است که تمامی این موارد در این فرادرس به زبانی کاملا ساده و مفهومی بیان شده است؛ به گونهای که علاوه بر دانشجویان و فارغالتحصیلان رشتههای مرتبط، برای سایر علاقهمندان نیز به آسانی قابل یادگیری باشد. همچنین جهت تسلط بهتر بر موضوع، در ابتدای آموزش نیز به بیان مفاهیم پایه سمشناسی مواد غذایی و اصطلاحات و واژگان تخصصی این علم به طور کامل پرداخته شده است.
3 ماه پیش
در تاریخ 1403/01/23 منتشر شده
است.
158
بـار بازدید شده