آموزش اصول کنترل بحران و تحلیل خطر HACCP

FaraDars | فرادرس
FaraDars | فرادرس
149 بار بازدید - پارسال - FaraDars: آموزش اصول کنترل بحران
FaraDars: آموزش اصول کنترل بحران و تحلیل خطر HACCP در صنایع غذایی - (برای مشاهده نسخه کامل آموزش به لینک زیر مراجعه کنید)
https://fdrs.ir/uksh

0:00:00 درس یکم: تاریخچه پیدایش سامانه HACCP
0:11:09 درس دوم: ضرورت به‌کارگیری سامانه HACCP
0:19:04 درس سوم: اصول روش های خوب تولید

سامانه HACCP (تجزیه‌ و‌ تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی) سامانه‌ای سیستماتیک و محافظتی در زمینه ایمنی مواد غذایی است که تولید فرآورده غذایی سالم را از طریق تجزیه‌ و‌ تحلیل مخاطرات، تضمین می‌کند. این سامانه، برخلاف روش‌های قدیمی تضمین سلامت مواد غذایی که بیشتر بر پایه آزمون فرآورده نهایی استوار بودند، کلیه جنبه‌های ایمنی و خطرات محتمل را در مراحل مختلف زنجیره تولید مواد غذایی اعم از مواد اولیه، مراحل فرایند، نگهداری، توزیع و مصرف ارزیابی می‌کند. به این ترتیب، به‌کارگیری سامانه HACCP برای تولیدکننده، فروشنده و مصرف‌کننده این اطمینان را ایجاد می‌کند که فرآورده غذایی تولید و مصرف شده، سالم و ایمن است.

اجرای سيستم HACCP می‌تواند علاوه بر افزايش ايمنی مواد غذایی و تامین سلامت مصرف‌کنندگان، منافع مهم ديگری مانند کمک به بازرسی توسط مراجع قانونی و ارتقای تجارت بين‌المللی را از طریق افزايش اعتماد به ايمنی فرآورده، به دنبال داشته باشد. در این آموزش سعی می‌کنیم به نحوی اصولی و گام‌ به‌ گام، به یادگیری روش اجرا و پیاده‌سازی سامانه HACCP بپردازیم. این آموزش برای کارشناسان تولید، کنترل کیفیت، آزمایشگاه‌های زنجیره مواد غذایی، مدیران سازمان‌هایی که در زنجیره غذا فعالیت دارند، دانشجویان و فارغ‌التحصیلان کلیه رشته‌های مرتبط با مواد غذایی، میکروبیولوژی و مهندسی صنایع غذایی، بسیار مفید و کاربردی است.

ایمنی یکی از مهم‌ترین جنبه‌های کیفیت یک ماده غذایی است و، در صورت نبود آن، هزینه‌های مادی و غیرمادی زیادی به تولیدکننده، مصرف‌کننده و، در نهایت، جامعه تحمیل می‌شود. امروزه حفظ ایمنی در مواد غذایی به یک چالش مهم تبدیل شده و، از طرفی، بیماری‌های ناشی از غذا از مشکلات مهم برای سلامت جوامع هستند. علاوه بر این، ایمنی کالای‌های غذایی معیار مهمی برای ورود به بازارهای جهانی به حساب می‌آید. HACCP یک روش سیتماتیک است که به سازمان‌ها کمک می‌کند نقاط حساس و خطرآفرین در تولید مواد غذایی را شناسایی کنند و با دقت بیشتری به آن‌ها نظارت داشته باشند و تضمین می‌کند فرآورده غذایی ایمن و سالم تولید شود. در این آموزش، نحوه پیاده‌سازی برنامه‌های پیش‌نیازی، عملیات اولیه، اصول هفت‌گانه و نحوه ممیزی سامانه HACCP را خواهیم آموخت.

آموزش اصول کنترل بحران و تحلیل خطر HACCP در صنایع غذایی - (برای مشاهده نسخه کامل آموزش به لینک زیر مراجعه کنید)
https://fdrs.ir/uksh
پارسال در تاریخ 1402/03/25 منتشر شده است.
149 بـار بازدید شده
... بیشتر