Resepi Kuah Pecal Dijamin Sedap Dan Tahan Lama

Real Cooking With Jasmin
Real Cooking With Jasmin
169.2 هزار بار بازدید - 3 سال پیش - Resepi Kuah Pecal(Pecal sauce) 500
Resepi Kuah Pecal(Pecal sauce)

500 gram kacang tanah(peanuts)
Cili kering(5-10 Tangkai)(5-10 nos dried chilies)
Cili api (ikut selera)(optional)
Gula melaka 250 gram(palm sugar 250gm)
Bawang putih 50gram(50gm garlic)
Belacan 3 inci(3 inch shrimp paste)
Asam jawa 20 gram(tamarind paste 20gm)
Daun limau purut 10 helai(kaffir lime leaf 10nos)
Kencur 40 gram (optional)
Garam 1 sudu besar(salt 1 spoon)
Ajinamoto 1/2 sudu kecil(1/2 seasoning)
3 سال پیش در تاریخ 1400/03/21 منتشر شده است.
169,217 بـار بازدید شده
... بیشتر