✨Persian Shami Kabab – A Traditional Dish from Gilan Province ✨🥘🤤✨شامى پوك يا گيلانى ✨
560 بار بازدید -
2 سال پیش
-
"طرز تهيه شامى پوك گيلانى
"طرز تهيه شامى پوك گيلانى "
لپه ٢٠٠ گرم
نخود ٢٠٠ گرم
پیاز بزرگ ۱ عدد
سبزيجات معطر ( جعفرى ، ترخون ، مرزه ، تره و نعنا )
تخم مرغ متوسط ٥ عدد
روغن زيتون به اندازه کافی
سیب زمینی بزرگ ۱ عدد
گوشت گوساله يا گوسفندى ٥٠٠ گرم ( ميتوانيد از گوشت چرخ كرده هم استفاده كنيم )
نمك و فلفل سیاه و زرد چوبه به اندازه ى کافی
زعفران دم كرده
— لپه و نخود را در کاسه ای می ریزیم و روی آن آب می گیریم و می گذاریم تا ۶ ساعت در آب خیس بخورد و ۲ الی ۳ مرتبه آبش را تعویض می کنیم .
— بعد از شش ساعت نخود و لپه را در آب و كمى نمك مى پزيم .
— سيب زمينى ها را هم مى پزيم . پوستش را گرفته ، مى كوبيم .
— گوشت و پياز را در قابلمه آبپز ميكنيم ؛ بهصورتی که آب مواد، تمام شده و گوشت کاملا پخته شود. مواد آبپز را میتوانید یا چرخ کنید یا با گوشتکوب کاملا بکوبيد .
— سبزى ها را خوب شسته و ريز ميكنيم ،
— اگر بخواهید به روش سنتی و گیلانیهای قدیمی عمل کنید باید گوشت را ریشریش کنید و لپهها و نخودها را با گوشتکوب له کنید و سپس گوشت و لپه ها و نخود ها را با هم مخلوط کنید و حسابی ورز دهید تا یک مایه یکدست حاصل شود . اگر هم فرصت ندارید گوشت و لپه ها و نخودها را در غذاساز بریزید و با هم مخلوط کنید. سپس تخممرغها ، زعفران، فلفل، نمک و زردچوبه و سبزى هاى معطر خرد شده را به مایه گوشت و لپه و نخودها اضافه کنید و حسابی ورز دهید تا تمام مواد خوب با هم مخلوط و یکدست شوند.
— بهتر است مایه شامی پوک گیلانی را به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند. روی ظرف سلفون بکشید.
— مواد که با هم کاملا مخلوط شدند به اندازه یک نارنگی کوچک یا گردو از مواد را در کف دست پهن کنید و به شکل دایره درآورده، وسط آن را با یک انگشت سوراخ کنید. همه مواد را به همین ترتیب شکل داده و داخل روغن سرخ كنيد .
لپه ٢٠٠ گرم
نخود ٢٠٠ گرم
پیاز بزرگ ۱ عدد
سبزيجات معطر ( جعفرى ، ترخون ، مرزه ، تره و نعنا )
تخم مرغ متوسط ٥ عدد
روغن زيتون به اندازه کافی
سیب زمینی بزرگ ۱ عدد
گوشت گوساله يا گوسفندى ٥٠٠ گرم ( ميتوانيد از گوشت چرخ كرده هم استفاده كنيم )
نمك و فلفل سیاه و زرد چوبه به اندازه ى کافی
زعفران دم كرده
— لپه و نخود را در کاسه ای می ریزیم و روی آن آب می گیریم و می گذاریم تا ۶ ساعت در آب خیس بخورد و ۲ الی ۳ مرتبه آبش را تعویض می کنیم .
— بعد از شش ساعت نخود و لپه را در آب و كمى نمك مى پزيم .
— سيب زمينى ها را هم مى پزيم . پوستش را گرفته ، مى كوبيم .
— گوشت و پياز را در قابلمه آبپز ميكنيم ؛ بهصورتی که آب مواد، تمام شده و گوشت کاملا پخته شود. مواد آبپز را میتوانید یا چرخ کنید یا با گوشتکوب کاملا بکوبيد .
— سبزى ها را خوب شسته و ريز ميكنيم ،
— اگر بخواهید به روش سنتی و گیلانیهای قدیمی عمل کنید باید گوشت را ریشریش کنید و لپهها و نخودها را با گوشتکوب له کنید و سپس گوشت و لپه ها و نخود ها را با هم مخلوط کنید و حسابی ورز دهید تا یک مایه یکدست حاصل شود . اگر هم فرصت ندارید گوشت و لپه ها و نخودها را در غذاساز بریزید و با هم مخلوط کنید. سپس تخممرغها ، زعفران، فلفل، نمک و زردچوبه و سبزى هاى معطر خرد شده را به مایه گوشت و لپه و نخودها اضافه کنید و حسابی ورز دهید تا تمام مواد خوب با هم مخلوط و یکدست شوند.
— بهتر است مایه شامی پوک گیلانی را به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند. روی ظرف سلفون بکشید.
— مواد که با هم کاملا مخلوط شدند به اندازه یک نارنگی کوچک یا گردو از مواد را در کف دست پهن کنید و به شکل دایره درآورده، وسط آن را با یک انگشت سوراخ کنید. همه مواد را به همین ترتیب شکل داده و داخل روغن سرخ كنيد .
2 سال پیش
در تاریخ 1401/02/31 منتشر شده
است.
560
بـار بازدید شده