How to make easy Cream Puffs (French Choux pastry)| طرز تهیه نان خامه ای | noon khamei

Tanoor 🔥
Tanoor 🔥
2.3 هزار بار بازدید - 3 سال پیش - A cream puff, profiterole, or
A cream puff, profiterole, or chou à la crème is a classic French dessert that is made of choux pastry filled with sweet cream and dusted with powdered sugar. Today I am going to show you how to make this delicious dessert at home. It is actually easier than you think.
Here is what you need to make 10-12 cream puffs:

Ingredients for Choux Pastry:
✔Water: 1/4 cup
✔Whole milk: 1/4 cup
✔Unsalted butter: 4 Tbsp
✔Granulated sugar: 1/2 tsp
✔Salt: a pinch
✔All-purpose flour: 1/2 cup
✔Eggs: 2 (large), room temperature

Ingredients for Cream Filling:
✔Heavy whipping cream : 1 1/2 cups chilled
✔Powdered sugar: 4 Tbsp
✔Vanilla powder 1/2 tsp

✔1 Tbsp powdered sugar to garnish


مواد لازم برای تهیه نان خامه ای:
✔آب: یک چهارم پیمانه
✔شیر پرچرب: یک چهارم پیمانه
✔ کره: ۴ ق غ
✔شکر: نصف ق چ
✔نمک: به مقدار خیلی کم
ٖ✔آرد گندم: نصف پیمانه
✔تخم مرغ: ۲ عدد بزرگ در دمای محیط

مواد لازم برای خامه:
✔ خامه: یک و نیم پیمانه
✔پودر شکر: ۴ ق غ
✔پودر وانیل: نصف ق چ

✔پودر شکر برای تزیین: ۱ ق چ


#creamPuffs #نان‌خامه‌ای #ChouxPastry
3 سال پیش در تاریخ 1400/05/08 منتشر شده است.
2,319 بـار بازدید شده
... بیشتر