خیارشور ترد و خوشمزه خونگی| طرز تهیه خیارشور فوری با فوت و فن دقیقش

lovely cookery   آشپزی با عشق
lovely cookery آشپزی با عشق
200 بار بازدید - 2 سال پیش - دوست دارید خودتون خیلی ساده
دوست دارید خودتون خیلی ساده خیار شور سرکه ای ترد و خوشمزه درست کنید؟ امروز میخوایم با دو روش  خیار شور ترد و خوشمزه خونگی درست کنیم.
دستور اول خیار شور فوری و دستور دوم هم برای درست کردن خیار شور سرکه ای خیلی خوشمزه به روش سنتی هست.
فایده درست کردن خیار شور خانگی این هست که خیار شوری که درست می کنید علاوه بر اینکه به صرفه هست، مواد نگهدارنده نداره و تمیز و بهداشتی درست شده.
روش درست کردن خیار شور سرکه ای فوری یا یک روزه
مواد لازم:
خیار سبز: ۴۰۰ گرم تا نیم کیلو
سرکه:۱/۳ شیشه ی خیارشور
آب: به مقدار لازم
نمک: برای هر لیوان آب یک قاشق غذاخوری نمک
ترخون و شوید: به اندازه دلخواه
فلفل تند: یک عدد  یا دو عدد
شکر: سر قاشق چایخوری
آبلیمو: چند قطره
سیر: ۲، ۳ حبه
یک عدد شیشه یک لیتری
خیار شور سرکه ای فوری همانطور که از نامش مشخص است، خیلی سریع آماده می شود و برای زمانی که مثلاً شما فردا مهمون دارید و به خیار شور نیاز دارید عالیه؛ با این روش خیلی سریع خیار شور به دست میاد و البته طعمش هم عالی میشه.
شیشه را پر از خیار سبز کنید. توصیه می کنم از خیار های ریز و تازه استفاده کنید تا خیار شور، قشنگ تر، خوشمزه تر و خوش رنگ تری داشته باشید. شیشه را با سبزی و خیار پر کنید، چند عدد نخود خام هم بریزید تا خیارشور تردتری داشته باشین.
۱/۳ شیشه را از سرکه پر کنید و مابقی را با آب نمک. برای هر لیوان فرانسوی آب یک قاشق نمک بریزید.
چند قطره آب لیمو ترش و نوک قاشق چایخوری شکر هم بریزید تا طعم خیارشورهای بازاری را بگیرد. در این روش سر شیشه کمی خالی باشد تا در موقع جوشیدن جا داشته باشد.
شیشه را در قابلمه عمودی قرار دهید و داخل قابلمه آب بریزید تا نصف یا ۲/۳ شیشه را آب بگیرد. قابلمه را روی حرارت قرار دهید. وقتی شروع به جوشیدن کرد،  شعله گاز را کم کنید، در حدی که آب بجوشد.
شیشه را از اول که آب سرد است، در قابلمه قرار دهید تا کم کم گرم شود و آب به جوش آید. شیشه را یکباره در آب جوش نگذارید می شکند.
صبر کنید حدود ۳۰ دقیقه شیشه حاوی خیارها داخل آب بجوشد. در این مدت رنگ خیارها عوض می شود و کاملاً مشخص است که خیار شور رسیده. رنگ خیار باید دیگر سبز نباشد و مثل رنگ خیار شور بیرونی شود.
بعد که خیار شور رسید، شیشه را داخل همان آب بگذارید تا کاملاً سرد شود. وقتی سرد شد داخل یخچال قرار دهید. بعد از اینکه داخل یخچال گذاشتید حدود ۵ الی ۶ ساعت بعد قابل خوردن و مصرف است.
طرز تهیه خیار شور سرکه ای ترد و خوشمزه با روش سنتی
خیار شور سرکه ای به روش سنتی ماندگار بیشتری دارد البته مدت زمان بیشتری نیاز دارد تا برسد و بستگی به گرمای هوا داره ولی معمولا  دو هفته طول می کشد تا آماده مصرف شود.
بعد اینکه شیشه ها رو پر کردید، در بطری را کامل سفت کنید.‌میتونین از یه کیسه فریزر برای کیپ شدن در شیشه استفاده کنید.
شیشه رو یک هفته در محیط قرار بدین و بعد یک هفته داخل یخچال بزارین.

چیکار کنیم خیار شور کپک نزند؟
مهم ترین نکته برای کپک نزدن خیار شور این است که هوا وارد ظرف نشود. برای اینکار همانطور که در بالا گفتم بر روی درب شیشه نایلون قرار دهید و بعد درب شیشه را محکم کنید.
همه شیشه را پر از آب، نمک، سرکه کنید اگر بخشی از شیشه خالی باشد، احتمال اینکه کپک بزند بیشتر است. مرحله آخر سبزی بیشتری قرار دهید.
روی همه خیارها بطور کامل باید آب نمک بگیرد و گرنه خیار شور کپک می زند.
خیار، سبزی، و شیشه ای که استفاده می کنید باید خشک و تمیز باشند.
بعد از اینکه در خیارشور را باز کردید، حتماً باید در یخچال نگهداری کنید.
دوستان خوبم امیدوارم‌ این دستور براتون مفید باشه و براحتی خیارشور درست کنید.



#خیارشور #خیار_شور #خیار #کنسرو #شور #ترشی #کنارغذا #دورچین _غذا #خیارشور_فوری #خیارشور_سنتی #خیارشور_خونگی #خیارشور_خانگی #آشپزی #آموزش_آشپزی #طرزتهیه_خیارشور #طرزتهیه #دستور_پخت #آشپزی_آسان #دستور_پخت
2 سال پیش در تاریخ 1401/03/23 منتشر شده است.
200 بـار بازدید شده
... بیشتر