How to make LIVER PATE & CHIBATA BREAD with me!

village bakery & patisserie
village bakery & patisserie
1 هزار بار بازدید - 3 ماه پیش - Ingredients for chibata bread and
Ingredients for chibata bread and cheese bread:
Baking flour 1k
Starter 200gr
800gr of lukewarm water
50gr of olive oil
20gr of rock salt

Mix flour with water and let it rest for half an hour.
Then add the starter and knead until it becomes uniform
And cover it until it puffs up.
after half an hour Knead the dough again and cover it.
Do this 3 times, at the last stage of kneading, add salt and olive oil and knead and let it rest again.
Shape the bread according to taste and let it rest again.
After the dough puffs up, we put the breads in the preheated oven.

Ingredients for liver pate:
Sheep liver 800gr
7 medium onions
Coriander, chives, garlic and parsley (as desired)
150gr of butter for frying

Liver Pate Recipe:
Pour the butter into the pan and fry the onion, then add the vegetables, and finally add  the liver and fry.
After cooking, put it in the mixer and mix, then put it in the refrigerator to cool down and take shape.
You can eat it after a few hours when it has cooled completely.

مواد لازم برای نان چیباتا و نان پنیری :
آرد نانوایی ۱ کیلو
استارتر آماده ۲۰۰ گرم
آب ولرم ۸۰۰ گرم
روغن زیتون ۵۰ گرم
نمک دریایی ۲۰ گرم

آرد را با آب مخلوط میکنیم و می‌گذاریم تا نیم ساعت استراحت  کند
بعد از نیم ساعت استارتر را به آن اضافه میکنیم و ورز میدیم تا یکنواخت شود
و می‌پوشانیم تا پف کند.

بعد از نیم ساعت
خمیر را دوباره ورز میدهیم و مجدد می‌پوشانیم
اینکار ۳ بار انجام میدهیم
در آخرین مرحله ورز دادن نمک و روغن زیتون را اضافه میکنیم و ورز میدهیم و دوباره میگذاریم استراحت کند
به سینی آرد میپاشیم.
نان ها را طبق سلیقه شکل میدهیم و میگذاریم دوباره استراحت  کند.
بعد از اینکه خمیر پف کرد نان ها را در فر که از قبل گرم شده قرار میدهیم.

مواد لازم برای پاته جگر :
جگر گوسفندی ۸۰۰ گرم
پیاز متوسط ۷ عدد
گشنیز و پیازچه و سیر و جعفری (طبق دلخواه)
کره ۱۵۰ گرم برای سرخ کردن  

طرز تهیه :
کره را داخل تابه میریزیم و پیاز را تفت میدهیم بعد سبزیجات را میریزیم و در آخر جگر را به آن اضافه میکنیم  و تفت میدهیم
بعد از پختن داخل میکسر میریزم و میکس میکنیم و داخل یخچال قرار میدهیم تا خنک شود و فرم بگیرد.
بعد از چند ساعت که کاملا خنک شد میتوانید میل کنید.
3 ماه پیش در تاریخ 1403/03/06 منتشر شده است.
1,029 بـار بازدید شده
... بیشتر