بهترین دمنوش ها برای زخم معده

Dr Morteza Salar
Dr Morteza Salar
19 هزار بار بازدید - 6 ماه پیش - درمان خانگی زخم معده، راه‌هایی
درمان خانگی زخم معده، راه‌هایی که حال شما را بهتر می‌کنند
زخم معده بیماری زخم گوارشی باز است که لایه مخاطی ضخیم داخل معده را از بین می‌برد. وقتی لایه مخاطی محافظ نباشد، اسید معده با دیواره داخلی تماس پیدا می‌کند و باعث زخم شدن لایه درونی معده می‌شود. گاهی زخم‌های گوارشی در روده کوچک یا دوازدهه (اثنی عشر) هم ایجاد می‌شوند. این بیماری که از هر ده نفر یک ‌نفر را مبتلا کرده به‌ خاطر مصرف غذاهای آلوده به باکتری هلیکوباکتر پیلوری (H.pylori) و استفاده بلندمدت از داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی مثل ایبوپروفن، آسپرین و ناپروکسن به ‌وجود می‌آید. گاهی مصرف داروهای درمان زخم معده عوارضی دارند که باعث دلسردی بیمار از ادامه درمان می‌شوند. اینجاست که پای طب سنتی و درمان خانگی زخم معده به میان می‌آید. در ادامه با ما همراه باشید تا با درمان زخم معده طب سنتی، داروهای گیاهی و درمان خانگی آشنا شوید.

برای پیدا‌کردن بهترین راه درمان خانگی و طب سنتی برای زخم معده می‌توانید از راهنمایی‌های دکتر طب سنتی در کنار مشاوره متخصص گوارش استفاده کنید. در دکترتو می‌توانید با بهترین پزشکان به‌صورت تلفنی یا آنلاین مشورت کنید و در صورت نیاز برای دریافت نوبت مشاوره حضوری اقدام کنید.

زخم معده چیست؟
زخم معده که در انگلیسی به آن (Stomach ulcers) یا gastric ulcers می‌گویند بیماری گوارشی دردناک لایه مخاطی درون معده است که با دردهای کم و شدید لذت غذا خوردن را از فرد سلب می‌کند. زخم ابتدای روده یا زخم دوازدهه (duodenal ulcers ) همانند زخم معده جزء زخم‌های گوارشی است که نشانه‌ها و علائم یکسان و البته درمان یکسانی هم دارند. تا پیش از این استرس، سیگار، عادات غذایی نادرست و غذاهای تند در کنار مصرف بعضی داروها به ‌عنوان دلایل زخم معده عنوان می‌شدند، اما عامل اصلی این بیماری گوارشی باکتری مصرف غذاهای آلوده به هلیکوباکتر پیلوری است.

این باکتری مارپیچ معمولاً در دوران کودکی به ‌واسطه آب و غذای آلوده وارد بدن می‌شود و قابلیت زنده‌ ماندن طولانی در دستگاه گوارش را دارد، البته زیاد نگران نشوید، چراکه نزدیک به دو ‌سوم مردم دنیا با این باکتری در بدنشان زندگی می‌کنند و زخم معده هم ندارند. کار این باکتری از بین بردن لایه پوششی دستگاه گوارش است. وقتی لایه محافظ از بین می‌رود، اسید معده به قسمت‌های آسیب‌دیده برخورد می‌کند و زخم ایجاد می‌شود. درمان دیرهنگام این زخم‌ها هم به خونریزی، عفونت و التهاب ختم خواهد شد.
نشانه ها و علائم زخم معده
دردی که با معده خالی تشدید می‌شود و بین چند دقیقه تا چند ساعت طول می‌کشد نشانه زخم معده است. وقتی شدت زخم شدید شود شاهد خونریزی معده و روده خواهیم بود. ۵ نشانه زخم معده که شایع‌تر هستند:

درد در ناحیه شکم نخستین علامت زخم معده است. دومین علامت زخم معده، سوءهاضمه است. اگر دچار آروغ یا که مکرر شدید باید آن را نشانه زخم معده بدانید. سومین نشانه زخم معده حالت تهوع است که علت آن بر هم خوردن تعادل آنزیم‌های گوارشی است. سنگینی در شکم و حس پر بودن چهارمین نشانه زخم معده است. اگر علائمی شبیه آنفولانزا مثل خستگی، ضعف عمومی و تب دارید ممکن است از نشانه‌های زخم معده باشند. از دیگر نشانه‌های شایع‌ زخم معده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

نفخ
رنگ‌پریدگی پوست
دل‌درد شدید
استفراغ (خونی)
کاهش وزن بدون دلیل مشخص
مدفوع تیره و سیاه‌رنگ
سرگیجه
سختی تنفس
احساس خستگی بی‌دلیل.
درمان زخم معده در طب سنتی
زخم معده ناشی از عفونت را می‌توان با تجویز آنتی‌بیوتیک درمان کرد، اما درمان زخم معده‌ای که به خاطر زیاده‌روی در مصرف داروهای ضدالتهابی غیرکورتونی به ‌وجود آمده فرق می‌کند. یا باید مصرف این داروها را کم کرده یا قطع کنید و یا اینکه سراغ درمان جایگزین بروید. طب سنتی راهکارهای مناسبی برای درمان خانگی زخم معده دارد که از میان آن‌ها می‌توان به این موارد اشاره کرد:

رژیم غذایی سالم حاوی ویتامین، سبزیجات و غلات سبوس‌دار
مصرف غذاهای حاوی پروبیوتیک
پرهیز از خوراکی‌ها و نوشیدنی‌هایی که درد معده‌تان را تشدید می‌کنند.
تغییر داروی مسکن با مشورت با پزشک
کنترل استرس و انجام ورزش روزانه و پیاده‌روی
منع مصرف دخانیات
پرهیز از نوشیدنی‌های الکلی
خواب کافی.
طب سوزنی یکی از روش‌های توصیه‌شده در طب سنتی است که در کنار درمان خانگی زخم معده توصیه می‌شود. طب سوزنی طبع بدن را اصلاح کرده و اسید معده را کاهش می‌دهد. افرادی که مزاج گرم و خشک دارند معمولاً اسید معده غلیظ‌تری هم دارند. برای کنترل ترشح اسید معده، متخصصان طب سنتی مصرف روغن زیتون و روغن بادام بعد از غذا را تجویز می‌کنند. یکی از توصیه‌های طب سنتی برای درمان خانگی زخم مری یا زخم اثناعشر مصرف ترکیب زیر است:

یک پیمانه برنج را با نیم‌ پیمانه جو پوست‌کنده بپزید.
نیم پیمانه نشاسته را در آب سبوس گندم حل کنید.
۵ گرم کتیرا و ۵ گرم صمغ عربی به این ترکیب اضافه کرده و در نهایت میل کنید.
6 ماه پیش در تاریخ 1402/10/04 منتشر شده است.
19,090 بـار بازدید شده
... بیشتر