راهنمای حقوقی برای معترضان، ۲۰؛ چطور یک پرونده را رسانه‌ای کنیم؟

Dadban
Dadban
33 بار بازدید - ماه قبل - یکی از موارد بسیار مهم
یکی از موارد بسیار مهم در پرونده‌های امنیتی رسانه‌ای‌شدن پرونده است. همان‌طور که در مباحث قبلی هم گفته‌ شد، رسانه‌ای‌کردن یک پرونده کیفری در قالب حق‌ آزادی بیان و حق دسترسی آزاد به اطلاعات، یکی از حقوق متهم، خانواده او و تمامی شهروندان است. با وجود این، مقامات امنیتی و قضایی همواره متهم و اطرافیان او را از رسانه‌ای‌کردن پرونده می‌ترسانند. به این نحو که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم القا می‌کنند که در صورت رسانه‌ای‌شدن پرونده، برخورد سخت‌تری با متهم صورت می‌گیرد. حتی بعضی وکلای متهمان هم موکل خود یا اطرافیان او را از رسانه‌ای‌کردن پرونده منع می‌کنند. به هر حال به نظر می‌رسد رسانه‌ای‌نکردن پرونده نادرست‌ است و به صورت کلی، به جز در موارد استثنائی، به ضرر متهم خواهد بود. به‌‌خصوص وقتی که متهم در بازداشت‌ است.

رسانه‌ای‌کردن باعث‌ می‌شود تا مقامات قضایی و امنیتی با احتیاط بیش‌تری نسبت به متهم رفتار کنند، مافوق این مقامات هم از موضوع پرونده مطلع‌ شده و امکان این‌که نظارت از طرف آن‌ها به پرونده صورت‌ گیرد وجود دارد.

رسانه‌ای‌کردن نوعی مستندسازی نقض حقوق بشر است و این امر، خود، مبارزه مدنی محسوب‌ می‌شود. در صورت رسانه‌ای‌شدن پرونده، نهادهای بین‌المللی از موضوع مطلع می‌شوند و حکومت همیشه خود را تحت نظارت این نهادها حس می‌کند. اگر شخص متهم بخواهد بعدها در خارج از کشور پناهنده‌ شود هم، رسانه‌ای‌شدن پرونده او مدرکی در تایید دلیل پناهندگی او خواهد بود.

شما می‌توانید نسخه نوشتاری کتاب راهنمای حقوقی برای معترضان را در وبسایت دادبان به آدرس dadban.info  به رایگان دانلود کنید و بخوانید.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ:
+905510332575
اینستاگرام دادبان
Instagram: dadban2021
تلگرام دادبان
https://t.me/Daadbaan2021
توییتر دادبان
https://x.com/dadban4
سایت دادبان
https://dadban.info
فیس بوک دادبان
https://www.facebook.com/dadban2021?m...
ماه قبل در تاریخ 1403/03/03 منتشر شده است.
33 بـار بازدید شده
... بیشتر