نیمروی بسیار لذیذ و مقوی محلی ترکیه

6.1 هزار بار بازدید - 3 سال پیش - مواد لازم نیمروی مورتاقا (کینجیروک)
مواد لازم نیمروی مورتاقا (کینجیروک) :
روغن ، آرد،تخم مرغ،گردو،کره،ارده،شیره
🇬🇧Ingredients for Mortgage (Kinjiru):
Oil, flour, egg, walnuts, butter, tahini, grape or
date molasses , coconut powder
Mortag kahvaltı (Kinjiru) mazameler:
Yağ, un, yumurta, ceviz, tereyağı, tahin, üzüm
veya hurma pekmezi, hindistan cevizi

#نیمرو_املت_صبحانه#


دوستان عزیزم سلام و درود امیدوارم هرجا که هستید سلامت باشید و زندگی همیشه بر وفق مراد هممون باشد.
بنا به درخواست یکی از همکلاس های دانشگاهم  که قبلاً به شهر وان ترکیه سفر کردند این رسپی را با هم
همراه هستیم . نمیدونم اطلاع دارید یا نه قبل از شرایط کرونا شهر وان یکی از نزدیک ترین شهر های
توریستی به تبریز می باشد . در تعطیلات مخصوصاً تعطیلات نوروز تمام هتل ها و مسافر خانه هایش جای
سوزن انداختن ندارد. مثل دیگر شهر های ترکیه برای خودش غذا های خوشمزه و خاص و محلی داره در این
ویدئو صبحانه های خوشمزه و مشهورش را با هم همراه هستیم.
دوستانی که به ترکیه سفر کردند و یا در ترکیه زندگی کردند می دانند که میز صبحانه جایگاه خاصی در ترکیه
دارد و خیلی مفصل و متنوع در نظر گرفته می شود .
اسم این رسپی مورتاقا و یا کینجیروک هست . خیلی ساده با مواد اولیه ساده وکم اما خیلی خوشمزه و مقوی و همه پسند و برای دو نفر است.
روش تهیه و پخت:
یک لیوان آرد + 120 میل روغن تقریباً دو بند انگشت + یک عدد تخم مرغ ( حتماً به دمای محیط باشد و مستقیماً
از یخچال در نیاریم و استفاده نکنیم ، زودتر از یخچال در آوریم تا به دمای محیط برسد.)
تخم مرغ را با چنگال هم بزنیم که آماده باشد. تابه را میگذاریم تا گرم شود . سپس روغن پیمانه شده را اضافه
می کنیم با حرارت متوسط  و بگذاریم که روغن داغ  داغ شود. با دسته یک قاشق چوبی که داخل تابه می گذاریم،
دائم چک می کنیم که روغن داغ شده یا نه . کناره های دسته قاشق چوبی شروع می کند به حباب حباب شدن و
پف کردن . به این شکل روغن داغ شده ، سپس حرارت را کم می کنیم . یک لیوان آردی را که در نظر داشتیم
یک قاشق یک قاشق آرد را به تابه اضافه می کنیم .به شکلی که یک قاشق اول آرد را به روغن داخل تابه اضافه
کرده و بلافاصله هم میزنیم . شروع به کف و پف کردن می کند و دائماً هم میزنیم تا پف و کف یک قاشق آرد اول
بخوابه و سپس یک قاشق دوم را اضافه می کنیم.
و مجدداً بلافاصله هم میزنیم . آرد در روغن باید کامل حل شود یعنی یکدست شود قلمبه قلمبه باقی نماند . از
جوش و پف کردن که افتاد می توانیم قاشق بعدی آرد رابه تابه اضافه کنیم  و یک مقدار فاصله و بعد قاشق بعدی
را اضافه می کنیم. آرد که به این شکل خوب تفت می خوره  هم رسپی ما را خوشمزه تر می کند و هم آن بوی  
طعم و خامی آرد کامل گرفته می شود . خوب که تفت دادیم بعد متوجه می شویم که بوی آرد بلند شده است .باید به
همین شکل تمام یک لیوان آرد را به تابه اضافه کنیم.
ترجیحاً از تابه نازک و تفلون استفاده کنیم. حرارت هم خیلی کم باشد که آرد و روغن ما نسوزد.
همان طور که کم کم آرد را به تابه اضافه می کنیم باید دقت کنیم که آرد هم هم زمان  خوب تفت بخورد و هم
یکدست یکدست باشد. بعد از اتمام تفت آرد که رنگش برگشت و یک مقدار قهوه ای روشن شد می توانیم 20 تا
50 گرم گردو اضافه کنیم. گردو که داخل این رسپی تفت می خورد خیلی نیمروی ما را خوشمزه تر می کند و
گردو حالت تردی پیدا می کند . کلاً 8 تا 10 دقیقه نیاز داریم که آردمان را قاشق به قاشق به تابه اضافه کنیم و تفت بدهیم.
گردو ها را اضافه می کنیم . 2 تا 3 دقیقه تفت می دهیم و سپس 5 تا 7 گرم کره اضافه می کنیم و برای 1 دقیقه
تفت می دهیم . کره را که اضافه کردیم مجدداً شروع می کند به کف و پف کردن . در حد 1 دقیقه تفت می دهیم .
کره آب می شود و آن پف و جلزولز کردنش می خوابد. در حد 2 تا 3 قاشق ارده می توانیم در این مرحله اضافه
کنیم . ارده که اضافه می کنیم ، حرارت تابمان کم می شود پس 2 تا 3 دقیقه دیگر به تفت دادن با حرارت خیلی کم
ادامه می دهیم که مجدداً ترکیب آرد ما حسابی داغ داغ شود.
ترکیب آردمان که بسیار داغ شد بخشیش را داخل ظرف سرومان می ریزیم حدوداً نصفش را . یک عدد تخم مرغ
که آماده کرده بودیم و همزده بودیم را به روی ترکیب آرد به همون شکل خام اضافه می کنیم .یک مقدار به
صورت پخش شده می ریزیم یعنی یک جا هم را قلمبه نریزیم و سپس نیمه دیگر از ترکیب که داخل تابه داریم را
وحسابی داغ هست را روی تخم مرغ می ریزیم .
تخم مرغ شروع به پخت و پف کردن داخل ظرف سرو می کند . کناره ها اگر یک مختصری تخم مرغ خام مانده
است سریع یک کوچولو (مقدار) هم می زنیم که با ترکیب داغ آردمان تخم مرغ خیلی خوب بپزد.
تخم مرغ حسابی خوب می پزد و سفت می شود . برای سرو حتماً شیره خرما یا شیره انگور باید در نظر گرفته
شود . در صورت تمایل می توانید با مقداری پودر نارگیل روی سطحش را تزئین کنید.
فوق العاده لذیذ و مقوی و حتما توصیه می کنم توی اولین فرصت این نیمروی مشهور و خوشمزه را تست کنید .
نیمرو کاملاً خوب پخته و اصلاً نگران نباشید با میزان زیادی شیره انگور من خیلی دوست دارم البته با عسل هم
می شود ولی نمی دانم چه طوری است که طعم شیره خیلی با این رسپی بیشتر هم خونی  داره تا عسل خیلی لذیذ و
خیلی مقوی و سیر کننده هستش .
روستایی ها و افراد مسن در قدیم این نیمرو را درست می کردند . صبح با کره محلی و یا روغن های محلی و
حیوانی درست می کردند. نوش جان می کردند و بعد سر زمین و یا به فعالیت روزانه  می پرداختند تا شب
مشکلی برای ضعف و گرسنگی نداشتند .
3 سال پیش در تاریخ 1399/11/16 منتشر شده است.
6,177 بـار بازدید شده
... بیشتر