کشف جدیدی از قدیمی‌ترین دروازهٔ تخت‌جمشید که توسط #کوروش_بزرگ ساخته شده بود.

Bahman Ansari | بهمن انصاری
Bahman Ansari | بهمن انصاری
303 بار بازدید - پارسال - همواره تصور می‌شد که شهر
همواره تصور می‌شد که شهر پارسه (که #تخت_جمشید نیز بخشی از آن است) توسط #داریوش بنیانگذاری شد. اما نتیجه‌ کاوش‌های اخیر و بیرون آمدن بخشی از دروازه‌هایی که #کوروش در پارسه ساخته بود، نشان داد که کوروش بزرگ، نقشهٔ اولیهٔ #پارسه را کشیده بود.

توضیحات بیشتر:
کشف دروازه‌ای شبیه دروازهٔ بابلی "ایشتار"، نشان داد که "کوروش" پس از فتح #بابل، از معماران آنجا خواسته بود شبیه آن دروازه را در جایی که امروز کمتر از سه کیلومتر با تخت‌جمشید فاصله دارد، بسازند.

باستان‌شناسان بر این باورند که این دروازه اگرچه برای کاخی به نام فیروزی ساخته شده اما دروازه‌ای برای شهر پارسه بوده است؛ پیش از آن‌که داریوش حتی به‌فکر ساختن تخت‌جمشید افتاده باشد.

هیات مشترک ایران و ایتالیا با بیش از ۱۰ فصل کاوش باستان‌شناسی موفق شدند تا کل دروازه را از زیر خاک بیرون بیاورند و گردشگران بتوانند، دروازه‌ای که کوروش هخامنشی دستور ساخت آن را داده بود و پسرش #کمبوجیه این خواسته را به پایان برد، ببینند.

روی دیوارهای این دروازه موجودات افسانه‌ای نقش بسته شده بود که یکی از مهمترین آن‌ها "#موشخوشو" (نماد #مردوک خدای بابل) بود. موشخوشو تنها در این‌جا استفاده شده و ظاهرا به‌دلیل آن‌که نمادی غیرایرانی بود، بعدها از هنر معماری #هخامنشی حذف شد.


کاوش‌های باستان‌شناسی در این محوطه یکی از بهترین کاوش‌های انجام گرفته در سال‌های اخیر در ایران است که برای نخستین‌بار یک محوطه تا رسیدن به مرحله گردشگری کاوش و ثبت و ضبط شده‌است.

هیات علمی ایران و ایتالیا که طی بیش از ۱۰سال بر روی این منطقه مطالعه باستان‌شناسی داشته‌اند ،حالا در تل‌آجری ردپای مهمی از حضور #هخامنشیان، پیش از به قدرت رسیدن داریوش بزرگ و ساخته شدن تخت‌جمشید به دست او پیدا کرده‌اند. دروازه‌ای که به دستور #کوروش_کبیر ،بنیان‌گذار سلسله هخامنشیان ساخته شده‌است.
پارسال در تاریخ 1401/11/03 منتشر شده است.
303 بـار بازدید شده
... بیشتر