صفر تا صد بانک خازنی | بانک خازنی چیست؟! پارت ۱

آموزش  برق صنعتی
آموزش برق صنعتی
580 بار بازدید - 6 ماه پیش - درود خدمت شما مهندسین عزیزمامروز
درود خدمت شما مهندسین عزیزم
امروز میخوایم در مورد یکی از مفاهیم بسیار مهم برق صنعتی بنام بانک خازنی صحبت کنیم.
بانک خازنی مجموعهای از خازنهایی است که به صورت سری یا موازی با یکدیگر برای ذخیره انرژی الکتریکی به یکدیگر وصل میشوند. سپس بانک حاصل برای خنثی کردن یا تصحیح تاخیر ضریب توان یا تغییر فاز در منبع تغذیه متناوب (AC) استفاده میشود.
فرمول ظرفیت خازن به این شکل است که افزایش تعداد خازن ها در یک بانک باعث افزایش ظرفیت انرژی ذخیره شده بر روی دستگاه می شود. در اصل بانک خازن یکی از انواع تابلو برق ها بوده که مورد استفاده کارخانه ها، واحد های صنعتی و مسکونی و به طور کلی مصرف کنندگان برق است.
برای درک بهتر کارایی و عملکرد بانک خازنی لازم است بدانید که توان شبکه برق به دو گونه مصرف می شود: اکتیو و یا راکتیو.زمانی که برق های خانه روشن است و یا لباس شویی در حال شستن لباس است و به طور کلی انرژی برق مصرف می شود ما در حال ساخت توان اکتیو از شبکه هستیم.بسیاری از دستگاه ها با نوع دیگری از انرژی که توان راکتیو هستند کار می کنند. واحدهای صنعتی علاوه بر توان اکتیو از توان راکتیو هم استفاده می کنند.اگر توان راکتیو را از شبکه برق بخواهیم به دلیل استفاده از جریان انرژی موجود در اداره برق، باید هزینه بیشتری به اداره برق پرداخت کنیم. لازم به ذکر است که توانی که شبکه برق در اختیار ما قرار می دهد از نوع اکتیو است.بانک خازن توان راکتیو مصرفی را وارد مدار کرده و دیگر توان مورد نیاز برای راه اندازی الکتروموتور از شبکه برق گرفته نمی شود. بانک خازن نیاز شبکه به توان راکتیو را تأمین می کند. با این کار فشار کمتری به شبکه برق وارد شده و هزینه مصرفی کاهش پیدا می‌کند.
دلایل استفاده از بانک خازنی1. اصلاح ضریب توان که باعث کاهش خسارات و صرفه جویی در مصرف برق می شود.2. جبران افت ولتاژ، تنظیم ولتاژ و ثابت نگه داشتن آن به دلیل جلوگیری از آسیب دیدن دستگاه ها3. کاهش سطح مقطع سیم به دلیل کاهش مصرف توان راکتیو4. کاهش هزینه برق مصرفی
اجزای بانک خازنیاکنون که پاسخ سوال بانک خازنی چیست را گرفتید نوبت آشنایی با اجزای بانک خازنی است. بانک خازن با توجه به نوع و کاربردش اجزای متفاوتی دارد که این اجزا شامل : تابلو برق، خازن سه فاز، رگولاتور بانک خازنی، کنتاکتور خازنی، کلید ورودی، کلید فیوز، فیلتر هارمونیک، شینه، کلید گردان و … می باشند.
مهدی سلطانی
علیرضا حیدری نسب
در سیستم توان، توانی که ما مصرف می­کنیم ترکیبی از دو نوع توان است، یکی توان فعال (P) و دیگری توان راکتیو (Q). به عنوان مثال، برای اجرای یک فن برقی ما هم به انرژی فعال و هم به نیروی واکنش پذیر احتیاج داریم. توان فعال وظیفه چرخش فن و توان واکنشگر وظیفه مغناطیس شدن میدان را بر عهده دارد، اما گاهی اوقات موقعیت­های بسیاری به وجود می­آیند، در آنجا که بار توان واکنش پذیری بیشتری نسبت به مقدار مورد نظر مصرف می کند. هنگامی که تقاضای توان راکتیو فراتر از مقدار مورد نظر افزایش یابد، احتمال افت ولتاژ در انتهای بار وجود دارد، از آنجا که از طرف تولید کننده قادر به تأمین مقدار زیادی از انرژی واکنشی (P) نیست، اگر این ولتاژ از زیر یک سطح مشخص معین پایین بیاید، احتمال قطع برق وجود دارد و ممکن است منجر به Black Out شود. بنابراین برای پیشگیری از این مشکل به کمک بانک خازنی، قدرت واکنشی اضافی به بار تأمین می­شود، که باعث کاهش بار در ایستگاه تولید می­شود.
خازن ها با ویژگی ذخیره­سازی به عنوان ظرفیت مورد استفاده قرار می­گیرند که توسط واحد علمی فاراد اندازه گیری می شود. هر خازن یک مقدار ثابت دارد که در ذخیره سازی امتیاز داده می­شود. زمانی که تقاضای قابل توجهی برای جذب یا تصحیح خطای برق AC یا برای تولید توان DC وجود دارد، می تواند در ترکیب با سایر خازن ها در یک بانک خازن استفاده شود.
کاربرد بانک خازنی چیست؟رایج ترین استفاده از یک بانک خازن به عنوان تصحیح کننده خطای منبع تغذیه در محیط­های صنعتی است. بانک خازنی از تعداد زیادی ترانسفورماتور و موتور الکتریکی استفاده می­کند. از آن جایی که این تجهیزات از یک بار القایی استفاده می­کنند، مستعد تغییر فاز هستند و ضریب تأثیر نیرو در منبع تغذیه وجود دارد که در صورت عدم اصلاح، می­تواند باعث از دست رفتن راندمان سیستم شود. با وارد کردن یک بانک خازنی در سیستم، می­توان با کمترین هزینه برای شرکت در مقایسه با ایجاد تغییرات قابل توجه در شبکه برق شرکت یا سیستمی که تجهیزات را تهیه می­کند، تاخیر توان را با کمترین هزینه برای شرکت اصلاح کرد. سایر کاربردها برای بانک­های خازن شامل ژنراتورهای مارکس، لیزرهای پالس، رادارها، تحقیقات تلفیقی، منفجر کننده سلاح­های هسته­ای، راه آهن­های الکتریکی و کلاف­های الکترومغناطیسی است.
مزایای بانک خازنی چیست ؟حال مزایای خازن گذاری را بررسی می کنیم:کاهش سطح مقطع سیم و کابل به دلیل حذف جریان غیر مفیدکاهش تلفات مسیرکاهش هزینه برق مصرفیحال بررسی می کنیم در چه مواردی خازن گذاری به ما کمک میکند تا مشکل را حل کنیم.اگر تلفات تاسیسات به دلیل پایین بودن ضریب قدرت بالا باشد با یک محاسبه ساده می توان فهمید که با خازن گذاری ظرف مدت کوتاهی تمام هزینه ها جبران شده و از آن به بعد سود محسوب میشود.
××××××××××

میدونم خیلی کلیشه‌ای هم هست، ولی شاید سابسکرایب و لایک شما براتون فقط یک کلیک باشه اما نتیجه‌ای توی حمایت از من و کانالم ایجاد میکنه که برام یه دنیا انرژی مثبت و حس خوب و انگیزه ادامه دادن میاره.

@user-dx2tq1lv8p

××××××××××

برای دیدن محتواهای بیشتر، و آموزش رایگان برق صنعتی و همچنین آموزش درآمد از برق صنعتی، میتونید روی لینک زیر کلیک کنید:

@user-dx2tq1lv8p

××××××××××
#بانک_خازنی
#آموزش_برق_صنعتی
#تابلو_بانک_خازنی
6 ماه پیش در تاریخ 1402/10/19 منتشر شده است.
580 بـار بازدید شده
... بیشتر