اجرای زنده آهنگ گل پونه ها توسط زنده یاد ایرج بسطامی در برنامه نسیم آوا

Persian Music
Persian Music
18.8 هزار بار بازدید - 4 سال پیش - 📢 آهنگ‌های مختلف و پادکست‌های
📢 آهنگ‌های مختلف و پادکست‌های جذاب برای سفر و ماشین و یا برای مهمانی یا حتی برای قلب‌های شکسته و روزهای سخت و ناامیدی
📌https://open.spotify.com/user/tpmchan...
☝🏻☝🏻 برای شنیدن  پلی‌لیست‌های متنوع میتونید رو این لینک کلیک کنید و کانال اسپاتیفای ما رو دنبال کنید. پس منتظر چی هستین؟ بزن بریم! اجرای زنده آهنگ گل پونه ها توسط زنده یاد ایرج بسطامی در برنامه نسیم آوا رو  از کانال ما تماشا کنید. امیدواریم که از تماشای اجرای زنده آهنگ گل پونه ها توسط زنده یاد ایرج بسطامی در برنامه نسیم آوا لذت ببرید و برای حمایت از ما حتما سابسکرایب کنید.

Iraj Bastami - Golpoone ha || ایرج بسطامی - گل پونه ها

------------------------

شناسنامه آهنگ گل پونه ها با صدای زنده یاد ایرج بسطامی

خواننده : ایرج بسطامی
آهنگساز : حسین پرنیا
تنظیم : حسین پرنیا

------------------------

متن شعر آهنگ گل پونه ها با صدای زنده یاد ایرج بسطامی

گل پونه های وحشی دشت امیدم وقت سحر شد
خاموشی شب رفت فردایی دگر شد

من مانده ام تنهای تنها
من مانده ام تنها میان سیل غمها

گل پونه ها نا مهربانی آتشم زد آتشم زد
گل پونه ها بی همزبانی آتشم زد

می خواهم اکنون تا سحر گاهان بنالم
افسرده ام دیوانه ام آزرده جانم

گل پونه های وحشی دشت امیدم وقت سحر شد
خاموشی شب رفت فردایی دگر شد

من مانده ام تنهای تنها
من مانده ام تنها میان سیل غمها
من مانده ام تنها میان سیل غمها

------------------------

بیوگرافی کوتاهی از ایرج بسطامی

ایرج بسطامی (۱ آذر ۱۳۳۶ بم – ۵ دی ۱۳۸۲ بم)، خواننده ایرانی بود که اولین اثرش را با آهنگ‌سازی پرویز مشکاتیان عرضه کرد. تصنیف گل‌پونه‌ها معروف‌ترین اثر ایرج بسطامی با آهنگی از حسین پرنیا و شعری از هما میر افشار است که پس از مرگ ایرج بسطامی ، آوازه ملی یافت. از دیگر آثار معروف ایرج بسطامی می‌توان به تصنیف "وطن من" با آهنگی از پرویز مشکاتیان و شعری از ملک الشعرا بهار اشاره کرد که از طرف سازمان یونسکو سرود ملی اعلام شد.
ایرج بسطامی در ۵ دی ۱۳۸۲ در زمین‌لرزه بم و در ۴۶ سالگی درگذشت.

پدر ایرج بسطامی، فرزندش را در مسیر یادگیری موسیقی و آواز قرار داد و این‌گونه، پدرش نخستین معلم آواز ایرج بسطامی در خانه شد. ایرج بسطامی در این سال‌ها ردیف‌های آوازی در مکتب تهران به سبک استاد عبدالله خان دوامی را نزد عمویش یدالله بسطامی فرا گرفت و در ادامه، در ۲۲ سالگی به جرگه شاگردان محمدرضا شجریان پیوست.

یکی دیگر از آثار ایرج بسطامی بوی نوروز و حاصل همکاری او با گروه دستان و آهنگ‌سازی حمید متبسم، و از کارهای به یاد ماندنی موسیقی ایران است.

ایرج بسطامی با همکاری کیوان ساکت آلبوم‌های فسانه و بی کاروان کولی و با کورش متین، سکوت و با حسین پرنیا آلبوم‌های صوتی خانه بوی گل گرفت، رقص آشفته و حال آشفته و آلبوم تصویری کنسرت بسطامی و گروه همایون (گل‌پونه‌ها ۱) را عرضه کرد.

تصنیف گل‌پونه‌ها (که ایرج بسطامی آن را در آلبوم رقص آشفته منتشر کرد اما پس از مرگ ایرج بسطامی نسخه‌های دیگری از آن در آلبوم‌های حال آشفته و کنسرت بسطامی و گروه همایون (گل‌پونه‌ها ۱) منتشر شد) پس از مرگ ایرج بسطامی در ایران آوازه ملی یافت. این تصنیف، معروف‌ترین اثر ایرج بسطامی است.

همچنین آلبوم موسم گل حاصل همکاری ایرج بسطامی با محمدرضا درویشی بود که در آن برخی از تصنیف‌های قمرالملوک وزیری را بازخوانی کرد. این آلبوم به همراه بی کاروان کولی تنها آثار ایرج بسطامی، با سازهای بیشتر غربی، هستند. در این مجموعه پرویز مشکاتیان کار نظارت بر اجرا و نوازندگی سه تار را بر عهده داشت.

ایرج بسطامی در ۴۰ سالگی به اوج فعالیت خود رسید و در ۱۴ سال فعالیت، ۱۱ آلبوم موسیقی به یادگار گذاشت. اجراهای ایرج بسطامی بیشتر با همراهی سنتور بود و در گام‌های بلند هیچ‌کس به مهارت وی نرسید، همچنین آوازهای دشتی و محای ایرج بسطامی نیز در کرمان و ایران دارای شهرت بسیاری است.

اکثر آثار ایرج بسطامی (مانند بی کاروان کولی، خزان و آرزو و بداهه خوانی و بداهه نوازی) پس از مرگ او انتشار یافتند. ایرج بسطامی بیشتر پس از مرگش مشهور شد. ایرج بسطامی معمولا اجازه نمی‌داد تصویرش روی آلبوم‌هایش چاپ شود.

ایرج بسطامی در اوج فعالیت هنری خود با مرگ یکی از برادرانش (نصرت‌الله بسطامی) روبه‌رو می‌شود و از این رو برای سرپرستی خانواده او به بم بازمی‌گردد. ایرج بسطامیعلاقه زیادی به برادرش داشت. زمانی که برای یادگیری آواز به تهران رفته بود، برادر مخارج زندگیش را می‌پرداخت و این بار نوبت ایرج بود که به بازماندگان برادرش ادای دین کند.

ایرج بسطامی ، ازدواج نکرد و با این‌که در فقر به سر می‌برد، سرپرستی خانوادهٔ برادرش (نصرت‌الله بسطامی) را بر عهده گرفت.

ایرج بسطامی به دور از جنجال و هیاهو در شهرستان بم و استان کرمان، به تدریس آواز به جوانان محروم و مستعد بم و سرپرستی خانواده برادرش پرداخت.

وی که در اواخر عمر به زادگاهش بم بازگشته بود و در خانهٔ کاه‌گلی پدرش زندگی می‌کرد، در پنجم دی ۱۳۸۲ در پی زمین‌لرزه بم زیر آوار ماند. به این ترتیب، او و خانواده برادرش (به جز خاطره، دختر برادر ایرج) درگذشتند.

پس از زمین‌لرزه بم، فاطمه بسطامی (خواهر ایرج) و محمدعلی بسطامی (برادر ایرج) بنیاد فرهنگی هنری ایرج بسطامی را تأسیس کردند که از فعالیت‌های آن می‌توان به معرفی افراد بااستعداد در موسیقی به جامعه، برگزاری مراسم نکوداشت پرویز مشکاتیان و ایرج بسطامی اشاره کرد.
4 سال پیش در تاریخ 1398/12/19 منتشر شده است.
18,807 بـار بازدید شده
... بیشتر