Crepe goosht کرپ گوشت خانم گل آور
15.2 هزار بار بازدید -
10 سال پیش
-
کرِپ یا کرِیپ یک نوع
کرِپ یا کرِیپ یک نوع بسیار نازک پنکیک میباشد که معمولاً از آرد گندم یا آرد گندم سیاه (گالته) تهیه میگرددو کلمۀ کرپ به فرانسوی از ریشۀ لاتین کریسپا به معنی "پیچاندن" گرفته شده است. با آنکه کرپ از ناحیۀ بروتاین آمده اما در تمام فرانسه، بلژیک و کبک، کانادا مصرف میشود. کرپ معمولاً با مختلفات متفاوتی، از شکر گرفته تا سوزت آتشی، سرو میشود.
کرپ با ریختن خمیرابه رقیق بر روی یک ماهیتابۀ داغ که معمولاً با کره چرب شده است، درست میشود. کرپ شیرین معمولاً با آرد گندم پخته میشود در حالی که برای داشتن کرپی خوشطعمتر، از آرد گندم سیاه استفاده میشود.
اگر کرپ برای ناهار یا شام سرو شود، معمولاً از مختفاتی چون پنیر، تخم مرغ، قارچ کنگر فرنگی، ژامبون و دیگر مشتقات گوشتی دیگر استفاده میگردد. این مخلفات را عموماً در وسط کرپ میریزند و گوشههایش را به داخل تا میکنند.
کرپ شیرین میتواند به عنوان صبحانه یا دسر خورده شود. در این صورت بر روی آن ممکن است هر مادۀ شیرینی از جمله نوتلا، مربا، خاک قند، شیره درخت افرا، عصارۀ لیمو، خامه زده شده و یا تکههای میوه بر روی آن ریخت.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
A crêpe or crepe (Listeni/kreɪp/ or /krɛp/ French: [kʁɛp] ( listen), Quebec French: [kʁaɪ̯p] ( listen)) is a type of very thin pancake, usually made from wheat flour (crêpes de Froment) or buckwheat flour (galettes). The word is of French origin, deriving from the Latin crispa, meaning "curled". While crêpes are often associated with Brittany, a region in the northwest of France, their consumption is widespread in France, Belgium, Quebec and many parts of Europe and North Africa. Crêpes are served with a variety of fillings, from the most simple with only sugar to flambéed crêpes Suzette or elaborate savoury galettes.
Crêpes are made by pouring a thin liquid batter onto a hot frying pan or flat circular hot plate, often with a trace of butter on the pan's surface. The batter is spread evenly over the cooking surface of the pan or plate either by tilting the pan or by distributing the batter with an offset spatula. Sweet crêpes are generally made with wheat flour while savory crêpes are made with non-wheat flours such as buckwheat.
Common savoury fillings for crêpes served for lunch or dinner are cheese, ham, and eggs, ratatouille, mushrooms, artichoke (in certain regions), and various meat products. The fillings are commonly added to the center of the crêpe and served with the edges partially folded over the center.
When sweet, they can be eaten as part of breakfast or as a dessert. They can be filled and topped with various sweet toppings, often including Nutella spread, preserves, sugar (granulated or powdered), maple syrup, lemon juice, whipped cream, fruit spreads, custard, and sliced soft fruits or confiture.
#Ashpazi890m
کرپ با ریختن خمیرابه رقیق بر روی یک ماهیتابۀ داغ که معمولاً با کره چرب شده است، درست میشود. کرپ شیرین معمولاً با آرد گندم پخته میشود در حالی که برای داشتن کرپی خوشطعمتر، از آرد گندم سیاه استفاده میشود.
اگر کرپ برای ناهار یا شام سرو شود، معمولاً از مختفاتی چون پنیر، تخم مرغ، قارچ کنگر فرنگی، ژامبون و دیگر مشتقات گوشتی دیگر استفاده میگردد. این مخلفات را عموماً در وسط کرپ میریزند و گوشههایش را به داخل تا میکنند.
کرپ شیرین میتواند به عنوان صبحانه یا دسر خورده شود. در این صورت بر روی آن ممکن است هر مادۀ شیرینی از جمله نوتلا، مربا، خاک قند، شیره درخت افرا، عصارۀ لیمو، خامه زده شده و یا تکههای میوه بر روی آن ریخت.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
A crêpe or crepe (Listeni/kreɪp/ or /krɛp/ French: [kʁɛp] ( listen), Quebec French: [kʁaɪ̯p] ( listen)) is a type of very thin pancake, usually made from wheat flour (crêpes de Froment) or buckwheat flour (galettes). The word is of French origin, deriving from the Latin crispa, meaning "curled". While crêpes are often associated with Brittany, a region in the northwest of France, their consumption is widespread in France, Belgium, Quebec and many parts of Europe and North Africa. Crêpes are served with a variety of fillings, from the most simple with only sugar to flambéed crêpes Suzette or elaborate savoury galettes.
Crêpes are made by pouring a thin liquid batter onto a hot frying pan or flat circular hot plate, often with a trace of butter on the pan's surface. The batter is spread evenly over the cooking surface of the pan or plate either by tilting the pan or by distributing the batter with an offset spatula. Sweet crêpes are generally made with wheat flour while savory crêpes are made with non-wheat flours such as buckwheat.
Common savoury fillings for crêpes served for lunch or dinner are cheese, ham, and eggs, ratatouille, mushrooms, artichoke (in certain regions), and various meat products. The fillings are commonly added to the center of the crêpe and served with the edges partially folded over the center.
When sweet, they can be eaten as part of breakfast or as a dessert. They can be filled and topped with various sweet toppings, often including Nutella spread, preserves, sugar (granulated or powdered), maple syrup, lemon juice, whipped cream, fruit spreads, custard, and sliced soft fruits or confiture.
#Ashpazi890m
10 سال پیش
در تاریخ 1393/10/22 منتشر شده
است.
15,238
بـار بازدید شده