Recipe #1 ( لای پلویی )

Real Food Story
Real Food Story
32 بار بازدید - 2 سال پیش - Ingredients for how to prepare
Ingredients for how to prepare pilaf;
-Rice
-Chicken
-Onions to your liking
-Nardone (ground dried pomegranate)
- Enough salt, black pepper, turmeric
First, cook the whole or sliced ​​chicken with a little turmeric onion until it is half cooked. I made it here with whole chicken,
Then grate between two to three medium onions for the sauce, separate the onion juice, fry the onion with oil to change its color a little, and then add the ground nardone to it, fry it for about 10 to 15 minutes on a low flame for better  When it tastes good, I add some chicken juice to our ingredients.
We can add a little pomegranate paste to it if I add it, after baking.
Then put the cooked ingredients in the chicken belly or you can prepare the ingredients separately and put the chicken in the middle of the rice and serve.




مواد لازم برای طرز تهیه لای پلویی؛
-برنج
-مرغ
-پیاز به تعد دلخواه
-ناردونه(انار خشک شده آسیاب شده)
-نمک،فلفل سیاه،زردچوبه به مقدار کافی
ابتدا مرغ کامل یا تکه شده را کمی با پیاز زردچوبه میگزاریم نیم پز شود .که من اینجا بامرغ کامل درست کردم ،
سپس بین دو تا سه پیاز متوسط را برای سس  رنده کرده آب پیاز را جدا میکنم پیاز را با روغن تفت میدهیم تا رنگ‌ ان کمی تغییر کند و بعد ناردونه آسیاب شده را به آن اضافه میکنم حدود 10تا15دقیقه با شعله ملایم آن را تفت میدهیم برای بهتر شدن طعم آن مقداری از آب مرغ را به موادمون اضافه میکنم.
به داخواه بعد از پخن ناردونه میتوانیم‌ به آن کمی رب انار اضافه کنیم که من اضاف کردم ،
بعد مواد پخته شده را در شکم مرغ کرده یا میتوان مواد را جداگانه آماده کنید و مرغ را وسط برنج گذاشت و میل بفرماید.
2 سال پیش در تاریخ 1400/12/14 منتشر شده است.
32 بـار بازدید شده
... بیشتر