کاربردهای خاص سیستم های اعلام و اطفای حریق

bamaHSE
bamaHSE
115 بار بازدید - 11 ماه پیش - - جهت دریافت جزوه آموزشی
- جهت دریافت جزوه آموزشی این وبینار از سایت HSE باما بر روی لینک زیر کلیک نمایید.
- جهت شرکت در دوره آفلاین (با آزمون) و دریافت گواهی بر روی لینک زیر کلیک نمایید.

        http://bamahse.com/link/WLVITZ
       
- جهت مشاهده کلیه دوره های آموزشی سایت HSE باما بر روی لینک زیر کلیک نمایید.

         www.bamahse.com/workshops


وبینار آموزشی با حضور

جناب آقای مهندس حامد طالب نیا: کارشناس ارشد مهندسی برق، مشاور و طراح سیستم های اعلام حریق، رئیس هیئت مدیره شرکت هورسان ایمن بهنیا

حضور در دوره آموزشی و اعطای گواهینامه برای عموم رایگان

گواهی پایان دوره توسط شرکت فناور آتی سلامت محیط کار و پویا صادر می گردد. این شرکت دارای مجوز برگزاری دوره های آموزشی از مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان فنی و حرفه ای کشور،مجوز کانون تبلیغات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجوز فناوری تحت حمایت پارک علم و فناوری یزد می باشد.

با عنایت به وبینار فوق، مطلب زیر می تواند برای شما مفید باشد.

سیستم های اعلام و اطفاء حریق
آتش‌سوزی‌ها می‌توانند ویرانگر باشند و باعث خسارات جانی و مالی شوند. وجود سیستم های اعلام و اطفاء حریق قابل اعتماد برای تشخیص زودهنگام آتش سوزی و خاموش کردن سریع آنها بسیار مهم است. در این مطلب، انواع مختلف سیستم های اعلام و اطفاء حریق، اهمیت و کاربرد آنها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

سیستم های اعلام حریق
سیستم اعلام حریق شبکه ای از دستگاه هایی است که افراد را در مورد وجود آتش شناسایی و هشدار می دهد. این سیستم ها در ارائه هشدار اولیه به ساکنان ضروری هستند و به آنها اجازه می دهد ساختمان را با خیال راحت تخلیه کنند. دو نوع سیستم اعلام حریق وجود دارد: معمولی و آدرس پذیر.

سیستم های اعلام حریق معمولی، ابتدایی ترین نوع سیستم هستند. آنها از یک سری آشکارساز تشکیل شده اند که به یک صفحه کنترل مرکزی متصل می شوند. هنگامی که یک آشکارساز فعال می شود، سیگنالی را به کنترل پنل می فرستد که سپس زنگ هشدار را ایجاد می کند. سیستم‌های معمولی برای ساختمان‌های کوچک با طرح‌بندی ساده مناسب‌تر هستند.

سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر نسبت به سیستم های معمولی پیشرفته تر هستند. آنها از ارتباطات دیجیتال استفاده می کنند تا به کنترل پنل اجازه دهند مکان دقیق آشکارساز فعال شده را شناسایی کند. این امر باعث می شود تا آتش نشانان به راحتی بتوانند محل آتش را پیدا کرده و به سرعت آن را خاموش کنند. سیستم‌های آدرس‌پذیر برای ساختمان‌های بزرگ با چیدمان‌های پیچیده مناسب‌تر هستند.

بخش اصلی سیستم های کشف و اعلام حریق، آشکارسازها هستند. آشکارسازها وسایلی هستند که وجود حریق را تشخیص می دهند. آشکارسازها علائم حریق مانند دود، گاز، شعله و گرما را مورد بررسی قرار می دهند و می بایست با توجه به ویژگی های ساختمان و نوع مواد قابل اشتعال انتخاب شوند.

سیستم های اطفاء حریق
سیستم های اطفاء حریق برای خاموش کردن سریع آتش، به حداقل رساندن آسیب و محافظت از افراد طراحی شده اند. چهار نوع سیستم اطفاء حریق وجود دارد: پایه آب، گازی، فوم و پودری.

سیستم های مبتنی بر آب رایج ترین نوع سیستم اطفاء حریق هستند. آنها از آب برای خاموش کردن آتش استفاده می کنند و برای آتش سوزی های کلاس A مناسب هستند که شامل مواد قابل احتراق معمولی مانند چوب، کاغذ و پارچه است. سیستم های مبتنی بر آب در دو نوع خشک و تر طراحی و ساخته می شوند. در سیستم تر، تمام سیستم از لوله ها تا اسپریلنکرها تحت فشار آب قرار دارند ولی در سیستم تر، آب به مقدار زیادی در مخازن ذخیره می شوند و در صورت بروز حریق با فشار زیاد به لوله ها پمپ می شوند.

سیستم های مبتنی بر گاز از گازهای بی اثر مانند نیتروژن یا دی اکسید کربن برای اطفاء آتش استفاده می کنند. این سیستم‌ها برای آتش‌سوزی‌های کلاس B و C که به ترتیب شامل مایعات قابل اشتعال و تجهیزات الکتریکی می‌شوند، مناسب‌تر هستند.

سیستم های مبتنی بر فوم از کنسانتره فوم مخلوط با آب برای خاموش کردن آتش استفاده می کنند. این سیستم ها برای آتش سوزی های کلاس A و B مناسب هستند.

سیستم های مبتنی بر پودر از پودر شیمیایی خشک برای خاموش کردن آتش استفاده می کنند. آنها برای آتش سوزی های کلاس B و C مناسب هستند.

در حالی که سیستم های اعلام و اطفاء حریق معمولاً در ساختمان های تجاری و مسکونی استفاده می شوند، آنها همچنین دارای طیف وسیعی از کاربردهای خاص هستند که آنها را به ابزاری ضروری در صنایع مختلف تبدیل می کند. در ادامه، برخی از کاربردهای منحصر به فرد سیستم های اعلام و اطفاء حریق و نحوه کمک به حفظ امنیت مردم را بررسی خواهیم کرد.

ساختمان های مسکونی
سیستم های اعلام و اطفاء حریق معمولاً در ساختمان های مسکونی مانند آپارتمان ها و کانکس ها نصب می شوند. این سیستم ها تشخیص زودهنگام آتش سوزی را فراهم می کنند و امکان تخلیه سریع ساکنان را فراهم می کنند. بعلاوه، سیستم های اطفای حریق می توانند از گسترش آتش و آسیب قابل توجه به ساختمان جلوگیری کنند.

ساختمان های تجاری
ساختمان های تجاری مانند ادارات و فضاهای خرده فروشی نیز از سیستم های اعلام و اطفاء حریق بهره مند هستند. این سیستم ها می توانند به جلوگیری از وقفه کسب و کار به دلیل آسیب آتش سوزی و همچنین محافظت از کارکنان و مشتریان در برابر آسیب کمک کنند. علاوه بر این، برخی از شرکت‌های بیمه از شرکت‌ها می‌خواهند که سیستم‌های اعلام و اطفاء حریق را نصب کنند تا واجد شرایط پوشش باشند.  

#health
#بهداشت
#management
#ایمنی
#hse
#کارمند
#fire
#حریق
11 ماه پیش در تاریخ 1402/08/09 منتشر شده است.
115 بـار بازدید شده
... بیشتر