نگاهی به اندیشه کارل مارکس . آیا کمونیسم همان اقتصاد دولتی است؟ بله

فلسفه و دانش
فلسفه و دانش
1.3 هزار بار بازدید - 4 سال پیش - درود به همه دوستان عزیز
درود به همه دوستان عزیز
در این ویدئو به بن مایه های اندیشه مارکس پرداختم و نشان دادم طرفداران مارکس که خود را سوسیالیست ، کمونیست ،مارکسیست می نامند دست به لاپوشانی می زنند و نمی گویند که این اندیشه ها دست آخر به اقتصاد دولتی ختم می شوند . این افراد تلاش دارد به حذف مالکیت خصوصی بر ابزار تولید یک مالکیت اشتراکی به وجود بی آورند . البته به ظاهر این مالکیت چیز بسیار خوبی است چون همه در ابزار تولید سهیم اند و با نگاه سطحی نتیجه آن از میان رفتن فقر می شود ولی وقتی دقیق به مسئله نگاه می کنیم مالکیت اشتراکی دست آخر به انحصار دولتی منجر می شود .
برای دریافت های بیشتر ویدئو بالا را نگاه کنید.
یک نگاه کلی:
چیزی که مارکس می گوید  فارغ از بیچیدگی های نظری و ایدئولوژیک اش  این است  که اگر قدرت به مفهوم عام آن  یعنی قدرت اقتصادی، سیاسی، اجتماعی که البته خودش اعتراف دارد قدرت اقتصادی قدرت اجتماعی و سیاسی را به همراه دارد،  باید در دست لویاتانی به نام دولت قرار بگیرد، که این دولت از جنس طبقه ی ویژه ای  است به نام پرولتاریا . البته هیچ ضمانتی نیست که این دولت بتواند کارش را درست انجام دهد.مارکس در این مانیفست به خصوص در برگ 45 تا 47 اژدهایی را  ترسیم می کند که به جای زبانه های  آتش از دهانش  نسیم ملایمی بیرون می زند. اما  سرشت اژدها بودن را از دست نداده.
وقتی بدین تجویز مارکس می رسم من این نتیجه رو می گیرم که  بیشتر بحث های مارکس ، طبقات، از خودبیگانگی، سرشت تاریخ، مبارزات طبقات، همه و همه  فُکُل  کراواتی بیش نیستند که با جادوی زبان فهم را به بیراه می برد. وی می نویسد :"" پرولتاریا از فرمانروائی سیاسی خویش برای آن استفاده خواهد کرد که تمام سرمایه را گام به گام از چنگ بورژوازی بیرون کشند، تمام افزارهای تولید را در دست دولت یعنی پرولتاریای متشکل شده به صورت طبقه ی فرمانروا متمرکز سازد"".
گذشته از اینکه هیچگاه مارکس و پیروانش توضیح نداده اند چه مقدار ضمانت و پشتوانه ی اجرایی در پس این گفتار وجود دارد، طبقه ی حاکم هیچگاه طبقه ی گارگر و زحمت کش نیست و جنس متفاوتی دارد.
اگر بخواهم خلاصه ای از مانیفست  بنویسم این است " ما که فقیریم چرا باید دیگران پولدار باشند، بگذار  همه فقیر باشیم""
#مارکس
#ایران
#کمونیسم
#لیبرالیسم
#فاشیسم
#ایسم
#جمهوری
#سکولاریسم
#تهران
#سیاسی
#آتئیست
#نقد_اسلام
#آتیست
#اشکان_سال

00:00 آغاز سخن
05:00 سه پرسش مهم
10:00 نگاهی به مانیسفت
18:00 تحلیل اقتصاد دولتی
22:00 اندیشه لنین
4 سال پیش در تاریخ 1399/10/18 منتشر شده است.
1,393 بـار بازدید شده
... بیشتر