broken glass jelly pudding new recipe (2024)_බ්‍රෝකන් ග්ලාස් ජෙලි පුඩිම ژله خورده شیشه

Dessert Delights
Dessert Delights
120 بار بازدید - 3 ماه پیش - Ingredients: - 2 packets of
Ingredients: - 2 packets of jelly (you can also use food coloring) - Each packet of jelly: 1.5 cups of boiling water - 3 cups of milk - 1 cup of sugar - 3 tablespoons of gelatin - 1/2 teaspoon of vanilla Instructions: 1. Mix each packet of jelly with 1.5 cups of boiling water. Place it on indirect heat until the jelly granules are completely dissolved. Pour about 3 cm of the jelly mixture into a container and place it in the refrigerator until the jelly sets completely. 2. In the meantime, prepare the panna cotta. Place the milk, sugar, gelatin, and vanilla on heat and stir continuously until the sugar and gelatin granules are dissolved. Then, turn off the heat and let the panna cotta cool. 3. Cut the jelly into cubes, place them in a mold, and fill the mold with the panna cotta. Refrigerate for 5-6 hours. 4. Remove from the mold, cut into pieces, and enjoy! Notes: - The panna cotta must be cooled because if it's hot, the jelly will melt, and the dessert won't look good. - Lightly grease the mold and place it in the freezer for ten minutes before pouring the dessert into it to avoid any trouble when removing the dessert from the mold. - For every cup of milk, you need to add one tablespoon of gelatin. مواد لازم: ۲ بسته ژله(از رنگ خوراکی هم میتونید استفاده کنید) هر بسته ژله ۱/۵ لیوان آب جوش ۳ لیوان شیر ۱ لیوان شکر ۳ قاشق غذاخوری ژلاتین ۱/۲ قاشق چایی خوری وانیل هر بسته ژله رو با یک و نیم لیوان آب جوش مخلوط کنید رو حرارت غیر مستقیم بزارید کاملا ذرات ژله حل بشه به اندازع ۳ سانت از ظرف و ژله بریزید و بزارید یخچال تا ژله کاملا ببنده تو این فاصله پاناکوتا رو آماده کنید شیر ، شکر ، ژلاتین و وانیل رو حرارت بزارید مدام هم بزنیذ تا ذرات ضکر و ژلاتین حل بشه بعد شعله رو خاموش کنید تا پاناکوتا خنک شود ژله هارو به صورت مکعبی برش بزنید داخل قالب بریزید و قالب رو از پاناکوتا پر کنید و ۵-۶ ساعت داخل یخچال بزارید بعد از قالب در بیاریدو برش بزنید نوش جان کنید نکته ها: -باید حتما پاناکوتا خنک شده باشه چون اگر داغ باشه ژله آب میشه و دسر ظاهرش جالب نمیشه -قالب رو کمی چرب کنید ده دقیقه بزارید داخل فریزر بعد دسر تو قالب بریزید که وقتی خواستید دسر و از قالب در بیارید به مشکل نخورید -به مقدار هر لیوان شیر باید یک قاشق ژلاتین اضافه کنید
3 ماه پیش در تاریخ 1403/03/30 منتشر شده است.
120 بـار بازدید شده
... بیشتر