🔻سخنرانی عالمانه دکتر عباس ریاضی کرمانی و اختلاف اول و آخر ماه های قمری | منحصر به فرد

Cheraghdaran | چراغداران
Cheraghdaran | چراغداران
160 بار بازدید - 2 هفته پیش - 🔻سخنرانی دکتر عباس ریاضی کرمانی
🔻سخنرانی دکتر عباس ریاضی کرمانی و اختلاف اول و آخر ماه های قمری در ممالک اسلامی
🔸 انتشار برای نخستین بار در وب
💎 از مجموعه پژوهشی-آموزشی چراغداران فکر و فرهنگ و دایرةالمعارف بزرگ صوتی ایران

دکتر عباس ریاضی کرمانی استاد نجوم دانشگاه تهران به سال ۱۲۸۶ در کرمان متولد شد. تحصیلات ابتدایی را در کرمان و تحصیلات عالی را در دارالمعلمین عالی تهران و فرانسه سپری کرد و از دانشگاه سوربن دکترای نجوم گرفت. دکتر عباس ریاضی کرمانی پس از مراجعت به ایران، از سال ۱۳۱۷ش در دانشکدهٔ علوم و دانشسرای عالی و سایر مؤسسات آموزش عالی به تدریس پرداخت. از جمله اساتید برجسته دانشگاه بود که از سال ۱۳۳۴ اقدام به تهیه و ارائه تقویم ایران کرد و تا سال ۱۳۶۷ش تقویم رسمی ایران را محاسبه کرد که به نام او منتشر می‌شد. از او در زمینه نجوم و ریاضی تالیفات عدیده ای بجا مانده‌است؛ از جمله تألیفات او: «هیئت نجوم»؛ «مقدمه بر نجوم عالی و مثلثات کروی» و «سررسید نامه» است. ایشان در تهران وفات یافت.

استاد پس از تحصیلات ابتدایی و سیکل اول به تهران آمدند و تحصیلات سیکل دوم را در دارالمعلمین مرکزی و تحصیلات ریاضی را در دارالمعلمین عالی به پایان رسانید، سال ۱۳۱۰ با درجه ستوان دومی خدمت نظام وظیفه را انجام دادند. و در سال ۱۳۱۱ با پنجمین گروه دانشجویان اعزامی به فرانسه عزیمت نمود. استاد به اخذ لیسانس و دکترای دولتی ریاضی و دیپلم عالی نجوم از دانشگاه سوربن نائل آمد و در سال ۱۳۱۷ به میهن مراجعت نمود و با شروع تدریس در دانشکده علوم دانشگاه تهران، دانشسرای علی، دانشکده افسری و هنرستان فنی راه آهن و آموزشگاه علمی پست و تلگراف زندگی پربار و سرشار از تعلیم و تحقیق خود را در زمینه های ریاضیات عالی و هیئت و نجوم آغاز نمود.

در سالهای بعد نیز با گسترش دانشگاه ها ی کشور در دانشگاه های تبریز، جندی شاپور، ساری و همچنین دانشکده الهیات و ادبیات تهران به تدریس رشته های نجوم و ریاضیات میپرداخت. منزلت علمی استاد باعث شد که او در بین کیهان شناسان جهان شهره شود و در وطن نیز به عضویت فرهنگستان ایران و شورای عالی فرهنگ کشور انتخاب گردد. از کار های پژوهشی و ارزشمند دکتر عباس ریاضی، استخراج تقویم رسمی کشور بر اساس محاسبات دقیق علمی جدید است که از سال ۱۳۱۹ آغاز شد و تا سال ۱۳۷۰ یعنی به مدت نیم قرن ادامه داشت. به علاوه تقویم هجری قمری را برای کشورهای اسلامی نیز همه ساله به افق آن مناطق استخراج میکرد که همه ساله از طریق وزارت امور خارجه ایران برای آنان ارسال میگردید.تالیفات و مقالات تالیفات و مقالات دکتر عباس ریاضی کرمانی متعدد است و از آن میان کتابهای هیئت، مثلثات کروی، مقدمه بر نجوم عالی، تقویم عالی، تقویم تطبیقی یکصد و سی ساله ایران و جدولهای طلوع و غروب اذان شرعی شهر های بزرگ کشور و پایتختهای مهم دنیا را میتوان نام برد که در زمان حیات استاد به چاپ رسیده اند. کتاب قبله شهرستانها و جدول های ساعات شرعی برای کلیه عرض های جغرافیایی از ۶ درجه تا ۶۰ درجه را نیز به پایان رسانده بود که متاسفانه پیش از انتشار جهان را بدرود گفت.

او در این سخنرانی عالمانه از اختلاف اول و آخر ماه های قمری در ممالک اسلامی می گوید که در سال 1349 ضبط شده و بسیار آموزنده است.

🔸 انتشار برای نخستین بار در وب
💎 از مجموعه پژوهشی چراغداران فکر و فرهنگ و دایرةالمعارف بزرگ صوتی ایران


Dr. Abbas Riazi Kermani | Astronomer and mathematician

تهیه و تالیف: محمدحسینی باغسنگانی
روایت و اجرا: بهروز رضوی
——————
♻️ گسترش دهیم و برای علاقه مندان ارسال کنیم ...
🐦‍⬛️ باز نشر حتماً با لینک هر دو کانال

Ⓒ This file is unique and is from the archive of the Chiragdaran collection.
By Mohammad Hosseini Baghsangani

به مجموعه "چراغداران" بپیوندید:

🔹 چراغداران: https://t.me/Chraghdaran
🔸گروه چراغداران: t.me/cheraghdaran
🔺سخن و سخنوران: https://t.me/SokhanoSokhanvaran
🏛 دوربین: https://t.me/DourbinTarikh
2 هفته پیش در تاریخ 1403/04/06 منتشر شده است.
160 بـار بازدید شده
... بیشتر