کتاب حماسه ستارخان - تاریخ ایران معاصر- عباس پناهی ماکویی - کیخسرو کشاورزی - حسام سانی- بخش نُخُست

1 هزار بار بازدید - پارسال - "کتاب حماسه ستارخان - تاریخ
"کتاب حماسه ستارخان - تاریخ ایران معاصر- عباس پناهی ماکویی - کیخسرو کشاورزی - حسام سانی"

-----------------------------------------------------------------
نویسنده : عباس پناهی ماکویی
مترجم : کیخسرو کشاورزی
راوی : حسام سانی |  hesam sunny
---------------------------------------------------------------

درباره  کتاب حماسه ستارخان :
این کتاب درباره خانواده ستارخان و برادر بزرگترش اسماعیل که هنگام شرکت در یک قیام ضد دولتی کشته شد- و بعدها ستارخان هم به پیروی از برادر بزرگترش علیه رژیم شاه قیام کرد- و غیر از اینها نیز مطالبی نوشته شده است. در این نوشته به ویژه روی سرشت پیکارهای ستارخان که بر بنیاد جنبش دموکراتیک انترناسیونالیستی انجام پذیرفته، تکیه شده است و قهرمان این سرگذشت در کلیه پیکارهایش از این اصل پیروی کرده است.
این کتاب در اصل به زبان آذربایجانی نوشته شده و به سال 1957 در باکو و همچنین به سال 1963 در مسکو منتشر گردیده است. "ک.گربونوا" کتاب را از آذربایجانی به روسی ترجمه و بنگاه مطبوعاتی "ساویتسکی پیستال" به سال 1972 آن را با تیتراژ صدهزار نسخه در مسکو چاپ و منتشر کرده است. کار ترجمه کتاب حاضر از متن روسی به فارسی در سال 1353 پایان یافته است..

بخشی از کتاب :
زمان این سرگذشت تاریخی از سال 1880 میلادی (258 شمسی هجری) آغاز می شود.در روز تابستانی بسیار گرمی هنگام نیمروز زنی که جامه گرانبها به تن داشت در ایوان خانه اربابی ایستاده بود و لبخند زنان بازی کودکان را در کوچه تما می کرد.
از این ایوان نمای روستای مسگران بخوبی دیده می شد.آفتاب سوزان بود.زن که جامه ای از پارچه کلفت ابریشمی و مخمل به تن داشت احساس گرمی می کرد . با کف دست گوشتالودش عرق چهره اش را میزدود اما زیر سایه نمیرفت تا مبادا از نظارت بازی کودکان بازماند.
این خانه گل و گشاد و زیبا با همه ساختمانهای اضافی اش از آن یکی از خانهای نامی تبریز بنام حاجی صمصام بود.این خان آبادیهای بیشماری داشت اما مسگران از همه بزرگتر و خوش نماتر بود.با انگیزه نزدیک بودن به کوهستان و داشتن هوای پاک این ابادی از روستاهای دیگر خوش اب و هوا تر بود.

افراد خانواده حاجی صمصام در تابستانها به مسگران می کوبیدند و فصل گرما در انجا بسر میبردند.خانم مانند همه زنان خانهای دیگر دست به هیچ کاری نمیزد.بیشتر اوقات را در ایوان می گذارند.بازی کودکان را از بالا تمشا میکرد به گفتگوهای نوکرها گوش می داد و گاهگاهی خود را به تماشای خروسهای جنگی سرگرم می ساخت.
این زن هنگام دخریش در خانه پدر لوس و ننر بار امده بود.از کارهای خانه داری و صرفه جویی سررشته ای نداشت .تنها خواهان زبور و سرگرمیها دلپذیر بود.
با این انگیزه هزینه های حاجی صمصام بگونه ای سرسام اور افزایش می یافت و از درامدش بیشتر میشد و بنابراین همیشه وامدا بود..
------------------------------------------------------------------
لینک بخش هایی از کتاب حماسه ستارخان :
بخش1 کتاب حماسه ستارخان - تاریخ ایران معاص...
------------------------------------------------------------------
#ستارخان
#کتاب_حماسه_ستارخان
#تاریخ_معاصرایران
پارسال در تاریخ 1402/05/01 منتشر شده است.
1,028 بـار بازدید شده
... بیشتر