آموزش شیرینی برنجی نرم و لطیف مازندران آب دندون

dida cooki
dida cooki
444 بار بازدید - 3 سال پیش - آموزش شیرینی برنجی یا نان
آموزش شیرینی برنجی یا نان برنجی آب دندون نام این شیرینی آب دندون یا باب دندون هست که این نام بخاطر نرمی و لطافت این شیرینی به آن اختصاص داده شده است. آب دندان یعنی در دهان آب می شود. این شیرینی سنتی را می توان در فر، تنور گازی یا قابلمه پخت. نکته ی مهم این است که دمای پخت شیرینی نباید زیاد باشد تا بافت آن نرم مانده و ترد و شکننده نشود. برای رنگ کردن این شیرینی از رنگ های طبیعی مثل زعفران، پودر کاکائو، پودر لبو و پودر اسفناج استفاده شده است. البته این شیرینی به صورت ساده و زعفرانی رایج است و معمولا در رنگ های دیگر پخته نمی شود اما در این آموزش ما برای زیبایی و تنوع از رنگ های دیگر نیز استفاده کرده ایم. مواد لازم آرد برنج یک کیلو گرم آرد گندم 100 گرم کره 600 گرم تخم مرغ سه عدد پودر قند 400 گرم هل مقدار لازم پودر کاکائو یک قاشق غذاخوری برای تزئین پودر لبو یک قاشق غذاخوری برای تزئین پودر اسفناج یک قاشق غذاخوری برای تزئین پودر زعفران یک چهارم قاشق چایخوری برای تزئین وبسایت ما:didaa.ir اینستاگرام: www.instagram.com/dida.ir/ آپارات:www.aparat.com/didaa.ir Our English youtube: b2n.ir/didaenglishyoutube یوتیوب b2n.ir/didayoutube: هر کدام از پودرها را با دو تا سه قاشق غذاخوری آب جوش مخلوط می کنیم. ابتدا آردها را با هم الک و مخلوط کرده و کنار می گذاریم. روغن جامد یا کره( می توان نصف کره نصف روغن نیز استفاده کرد) را در ظرفی ریخته و با همزن برقی می زنیم تا کاملا پف کرده و سفید شود. بعد 400 گرم پودر قند را اضافه کرده و هم می زنیم تا در کره حل شود. سه عدد تخم مرغ را یکی یکی به مواد اضافه کرده و هم می زنیم. یعنی هر بار یکی را اضافه و مخلوط کرده و سراغ تخم مرغ بعدی می رویم. مقداری هل را در دو قاشق آبجوش ریخته و بعد از چند دقیقه عصاره ی حاصل شده از آن را داخل مواد می ریزیم. بعد کم کم آرد را اضافه کرده و با کفگیر مخلوط می کنیم و بعد شروع به ورز دادن خمیر می کنیم. خمیر را نباید زیاد ورز داد. وقتی قسمتی از مواد را گرد کرده و ترک نخورد یعنی خمیر آماده است و نیاز به ورز بیشتر ندارد. خمیر را یک ساعت در یخچال یا دمای اتاق استراحت می دهیم. در زمان استراحت خمیر آن را با سلفون می پوشانیم نکات: کیفیت آردها متفاوت است برای همین کم کم اضافه می کنیم که اگر به درجه ی کافی رسید بقیه ی آرد را نریزیم. برای زعفرانی کردن خمیر، مقداری عصاره زعفران را که آماده کرده ایم به مواد اضافه کرده و ورز می دهیم. برای شکلاتی کردن خمیر مقداری از مخلوط پودر کاکائو و آبجوش یا خود پودر کاکائو را به خمیر اضافه می کنیم. برای قرمز شدن خمیر مقداری پودر لبو یا عصاره ی لبو را به مواد اضافه می کنیم.
3 سال پیش در تاریخ 1401/01/06 منتشر شده است.
444 بـار بازدید شده
... بیشتر