سخنان شنیده نشده و تکان دهنده محمدرضا شاه پهلوی در مورد خودشان و ما

ثمر
ثمر
8.4 هزار بار بازدید - 6 ماه پیش - محمد رضا پهلوی (1359- 1298
محمد رضا پهلوی (1359- 1298 ) آخرین پادشاه ایران است که در 26 دی ماه 1357 به دلیل گسترش تظاهرات خیابانی گروه های وسیع مردم علیه او و به امید آنکه خروجش از ایران زمینه را برای پایدار ماندن نهاد سلطنت و حکومت پسرش فراهم سازد ایران را ترک کرد.

برخی صاحب نظران خروج او را ناشی از بیماری او در آن سال ها و روحیه شکننده اش در برابر تحولات سخت و ناگوار دانسته اند و در مقابل هوادارانش دلیل آن را پرهیز او از خونریزی می دانند.

حکومت 37 ساله محمدرضا پهلوی در 25 شهریور 1320 و پس از خروج پدرش رضا شاه از ایران آغاز شد و ناظران آن را به سه دوره تقسیم کرده اند: هفت سال آغازین حکومت او یکی از آزاد ترین دوران سیاسی تاریخ معاصر است.

دوره دوم با ترور او در سال 1327 آغاز می شود که به طور رسمی به یک متعصب مذهبی متمایل به حزب توده نسبت داده شد.

پس از ترور شاه، موج دستگیری مخالفان گسترش یافت و شاه با تاسیس مجلس موسسان اختیارات بیشتری گرفت. مخالفان این اقدام او را به معنی تکیه بیشتر به آمریکا و انگلستان تلقی کردند.

پس از این تغییرات سیاسی، تقاضای ملی برای تسلط بیشتر بر نفت در ایران بالا گرفت که به نام جنبش ملی شدن نفت شناخته می شود و با وجود حمایت شاه از این تحولات در آغاز سرانجام به تنش میان شاه و نخست وزیرش محمد مصدق انجامید.

این تنش سرانجام با خروج شاه از ایران و سقوط دولت مصدق در کودتای 28 مرداد 1332 به نفع شاه حل شد.

پس از کودتا سومین دوره حکومت او آغاز شد که با تاسیس سازمان اطلاعات و امنیت کشور (ساواک) همراه است.

این دستگاه امنیتی که زیر نظر مستقیم شاه اداره می شد از سوی منتقدان به عنوان عامل اصلی سرکوب مخالفان و بسته کردن فضای سیاسی کشور همواره مورد انتقاد بود و سازمان های بین المللی ناظر بر حقوق بشر پیوسته از آن انتقاد کرده اند.

در فاصله سال های 1340 تا 1344 آیت الله خمینی مهم ترین مخالف شاه بود که در سال های جوانی هوادار آیت الله حسن مدرس بود که از مخالفان سر سخت پدر شاه به حساب می آمد. شاه آیت الله خمینی و هوادارانش را با تعبیر ارتجاع سیاه مورد حمله قرار می داد.

از دیگر نهاد هایی که در این دوره قدرت یافت سازمان برنامه و بودجه بود که مجری برنامه های توسعه ایران بود که بسیاری آن را ناشی از بلند پروازی های شاه می دانستند و در طی دو دهه چهل و پنجاه به رشد سریع شاخص های توسعه اقتصادی و اجتماعی در ایران منتهی شد.

در این دوره از حکومت شاه نوسازی عمده نهاد های فرهنگی و اجتماعی و دستگاه اداری با سرعت دنبال می شد که پس از برنامه تبلیغاتی و فرهنگی دولت در سال 1350 در قالب بزرگداشت دو هزار و پانصدمین سال شاهنشاهی ایران به وجهه ای بین المللی برای حکومت شاه انجامید.

در جریان این برنامه گسترده تبلیغاتی شاه هدف دستیابی به تمدن بزرگ را مطرح کرد که از سوی مخالفان داخلی و منتقدان خارجی به عنوان بلند پروازی و تجمل افسار گسیخته توصیف شد.

محمد رضا پهلوی زندگی خانوادگی پرتلاطمی داشت. سه بار ازدواج کرد. در سال 1318 با فوزیه خواهر ملک فاروق پادشاه مصر ازدواج کرد و 6 سال بعد از او جدا شد.

سه سال بعد با ثریا اسفتدیاری ازدواج کرد که دختر یکی از خوانین بختیاری بود و این ازدواج پس از 7 سال با این توضیح رسمی که همسر شاه باردار نمی شود از یکدیگر جدا شدند.

شاه در سال 1337 با فرح دیبا ازدواج و تا پایان عمر با او زندگی کرد. فرح پهلوی به عنوان ملکه ایران در زندگی سیاسی شاه حضور داشت و طراح بسیاری از برنامه های فرهنگی در دوره سوم حکومت شاه بود؛ برنامه هايی که عمدتا در جهت حفظ و معرفی هنر و فرهنگ ایرانی و گسترش فرهنگ و هنر مدرن بود. یکی از مهم ترین این برنامه ها مجموعه جشن هنر شیراز بود که با حضور هنرمندان سرشناس جهانی برگزار می شد. این برنامه ها حملات شديد روحانيون و مخالفان شاه را به همراه داشت.

شاه که به عنوان یک پادشاه شیعه در سال 1346 تاجگذاری کرد، به طور رسمی پایبندی خود به اسلام را ابراز می کرد و در خاطرات خود برخی از رخدادها نظیر نجاتش از برخی حوادث را ناشی از توجه امامان شيعه به خود می دانست.


لینک ویدئو

سخنان شنیده نشده و تکان دهنده محمدرضا...


سایر ویدئو ها را از دست ندهید

هر کدام از این جملات برتراند راسل فیلسوف انگلیسی را باید با آب طلا نوشت و قاب کرد
هر کدام از این جملات برتراند راسل فیل...


خوابیدن با فاحشه ها بی فایده است ! آب طلا برای این سخنان برتراند راسل کم است
خوابیدن با فاحشه ها بی فایده است ! آب...


هر کدام از این جملات برتراند راسل فیلسوف انگلیسی را باید با آب طلا نوشت و قاب کرد
هر کدام از این جملات برتراند راسل فیل...
6 ماه پیش در تاریخ 1402/10/22 منتشر شده است.
8,452 بـار بازدید شده
... بیشتر