نجات زلزله زدگان به کمک علم شیمی

euronews (به زبان فارسی)
euronews (به زبان فارسی)
1.3 هزار بار بازدید - 12 سال پیش -
http://persian.euronews.com/ در یک محوطۀ آموزشی برای مامورین آتش نشانی در نزدیکی بارسلون، یک آزمایش غیر عادی، دانشمندان و ماموران امداد را گرد هم آورده است. در چارچوب یکی از پروژه های تحقیقاتی اتحادیه اروپا، آنها دستگاهی را آزمایش می کنند که در صورت زمین لرزه یا فروریختن ساختمان، می تواند قربانیانی را که زیر آوار هستند، پیدا کند. قدرت بویائی این دستگاه، بهتر از سگ های نجات، است و نسبت به امدادگران هم دید بهتری دارد.
 
نیکولا آسِد، در مرکز خدمات اضطراری فرانسه امدادگر است و می گوید: "گاهی اوقات، هنگامی که فقط یک انگشت از زیر آوار خارج شده است، به سختی آن را شناسایی می کنیم. آیا یک انگشت است؟ یک سنگ است یا از بقایای ساختمان است؟ این دوربین ها که عملکردهای مختلف دارند، مانند دوربین های حرارتی، به ما اجازه می دهند تا در این مواقع بهتر تصمیم گیری کنیم."
 
برای انجام این آزمایش، چند داوطلب زیر آوار قرار می گیرند و سپس امدادگران با کمک دوربین های حرارتی و حسگرهای شیمیایِ ویژه ای آنها را جستجو می کنند.
 
جِزوس بوئیسون، مهندس مخابرات در شرکت "تِمایی" در این طرح همکاری می کند و می گوید: "قربانی که زیر خرابه ها به دام افتاده تحت شرایط بسیار بدی است. بازدم نفس او پر از ترکیبات شیمیایی خاص مانند استون و دی اکسید کربن است. این دستگاه می تواند هوای زیر آوار را اندازه گیری و این مواد شیمایی را شناسایی کند و نتیجه گیری کند که احتمالا در زیر آوار، شخصی زنده است. "

این حسگرهای شیمیایی که برای یافتن داوطلبان موثر بودند، به لطف آزمایش های بسیار عجیبی طراحی شده اند که در چند صد کیلومتری بارسلون و در دانشگاه لافبورو در بریتانیا انجام می شوند. در این دانشگاه بریتانیایی، برای شناسایی عکس العمل های شیمیایی که در بدن انسان و در صورت زندانی شدن زیر آوار رخ می دهد، داوطلبان بین سه تا بیست و چهار ساعت در جعبۀ خاصی قرار می گیرند.

متیو ترنر، شیمیدان در دانشگاه لافبورو در بریتانیا دربارۀ این آزمایش ها می گوید: "می خواهیم ترکیبات شیمیایی را که در اطراف هر شخص وجود دارد شناسایی کنیم. این مانند امضای هر شخصی است، اما وقتی یک ساختمان فرو می ریزد، این ترکیبات شیمیایی تغییر می کنند. ما سعی داریم این اختلاف ها را با انواع مصالح ساختمانی و در اعماق مختلف اندازه گیری کنیم."
 
پارین پاتل، شیمیدان دیگریست که در همین دانشگاه فعالیت می کند: "حسگرها، جریان خون و ضربان قلب را تشخیص می دهند. در ابتدای آزمایش، داوطلب نباید هیچگونه استرسی داشته باشد تا اخلالی در اندازه گیری ها پیش نیاید.
 
یکی از داوطلبان برای شرکت در این آزمایش ها می گوید: "هدف پژوهشگران پیدا کردن علائم زندگی در زیر آوار ساختمان ها است. پس از گذراندن چند ساعت در این جعبه، حتما گرسنه و تشنه خواهم شد چون هیچگونه مواد غذایی یا نوشیدنی نداریم. فکر کنم در ابتدای آزمایش راحت باشم اما شاید مراحل پایانی مشکل باشد."
 

Youtube euronewspe
Facebook Facebook: euronews.pe
Twitter Twitter: euronews
12 سال پیش در تاریخ 1391/07/26 منتشر شده است.
1,366 بـار بازدید شده
... بیشتر