#sheep's head #Schafskopf باجة##Kaleh Pache # Smalahove #羊头 #羊
39 بار بازدید -
پارسال
-
From Wikipedia, the free encyclopediaKhash
From Wikipedia, the free encyclopedia
Khash (Armenian: խաշ; known by the derivations khashi (Georgian: ხაში) and Azerbaijani: xaş, respectively) is a dish of boiled cow or sheep parts, which might include the head, feet, and stomach (tripe).
It is also known by other designations, namely pacha (Persian: پاچه; Albanian: paçe; Assyrian:[which?] pacha; Mesopotamian Arabic: پاچة, romanized: pacha; Serbo-Croatian: pača; Bulgarian: пача; Hungarian: pacal; Greek: πατσάς), kalle-pache (Persian: کلهپاچه; Turkish: kelle paça; Azerbaijani: kəllə-paça), kakaj šürpi (Chuvash: какай шÿрпи) or serûpê (Kurdish: سهروپێ).
Khash and its variations are traditional dishes in Afghanistan, Albania, Armenia, Azerbaijan, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Georgia, Greece, Iran, Iraq, Turkey, North Macedonia, Mongolia and some Persian Gulf countries.
1.1 Etymology[edit]
The name khash originates from the Armenian verb (խաշել), which means "to boil".[1] The dish, initially called khashoy (Armenian: խաշոյ), is mentioned by a number of medieval Armenian authors, including Grigor Magistros (11th century), Mkhitar Heratsi (12th century), and Yesayi Nchetsi (13th century).[1]
The Persian designation pacha stems from the term pāče, literally meaning "trotter".[2] The combination of a sheep's head and trotters is called kalle-pāče, which literally means "head [and] trotter" in Persian.[3]
من ويكيبيديا، الموسوعة الحرة
باجة (بالجيم المضخمة) أو پاچة هي أكلة عراقية وكويتية مكونة من أرجل ورأس وأحشاء وحوايا الخروف المسلوقة والمحشية بالرز وقطع صغيرة من اللحم، ويمكن ان تكون من العجول أو البقر. الباجة محببة لدى الكثير من العراقيين خصوصا الأجيال القديمة وتقدم في المطاعم الشعبية.
2.1 طريقة التحضير[عدل]
تعد الباجة بوضع الأجزاء في قدر ويغير الماء بماء ساخن لتلافي الدهون الزائدة ورائحة الزفر ثم يضاف الليمون البصرة والبهارات والهيل والقليل من القرفة ثم تقدم مع قطع الخبز في شوربة ماء اللحم. من أهم قطع الباجة هي أمعاء الخروف بعد أن يتم تنظيفها بالماء والخل وتحشى بالأرز المخلوط مع قطع اللحم الصغيرة فيما يسمى الممبار، بالإضافة إلى كرشة الخروف بعد أن تنظف ويتم حشوها هي أيضا وتخييطها ومن ثم سلقها في ماء اللحم.[1]
3.1 الانتشار[عدل]
تعرف الباجة كذلك في دول الخليج العربي والسعودية بنفس الاسم وفي الشام بالمقادم أو القشة وفي مصر واليمن تعرف بالكوارع وتحضر في الشام بصورة مختلفة قليلا حيث يتم حشو حوايا الخروف بالرز واللحم الملف البصل والليمون افروم المخلوط باللوز والصنوبر ويخطى منقوع الخبز باللبن المثوم والمضاف له البقدونس المفروم. وكذلك تقدم في الشام بطريقة أخرى تسمى الفتة حيث تقطع الاجزاء سالفة الذكر إلى قطع صغيرة مع الخبز وتوضع مع ماء اللحم. في فرنسا تم اقتباس الباجة الا انها تشوى في الشواية كما يشوى الدجاج.
From :Wikipedia
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
کلهپاچه یا خاش یک غذای سنتی است که در خاورمیانه و قفقاز جنوبی و نروژ متداول است. روش طبخ آن در کشورهای مختلف کمابیش مشابه است و در ایران و ترکیه، کله پاچه، در کشورهای عربی «باجَة» (برگرفته از «پاچهٔ» فارسی)، در کردستان سهر و پێ یا کهل و پاچه، در بلغارستان پاچه، و در قفقاز جنوبی (ارمنستان، آذربایجان و گرجستان) خاش مینامند در نروژ این غذا به اسمالاهووه معروف است و در شب کریسمس بسیار طرفدار دارد بر اساس آداب و رسوم غذا خوردن نروژیها، در ابتدا باید گوش و چشمهای آن خورده شود.
این غذا بسیار چرب و پر انرژی است. کسانی که چربی خون بالا دارند یا کلسترول و اسید اوریک خونشان بالاست و مبتلا به نقرس هستند، باید از مصرف کلهپاچه اجتناب کنند.[۱] کلهپاچه از پختنِ سر و دست و پا و اندام های درونی گوسفند (در جنوب قفقاز گوساله) تهیه میشود. اجزای این غذا شاملِ بناگوش، زبان، مغز، چشم، گوشت صورت و پاچه است. واحد شمارش کله پاچه «دست» است و هر دست شامل یک کله و چهار پاچه میشود. آب این غذا نیز بهعنوان پیشغذا به همراه نان خورده میشود و گاهی با آب نارنج خورده میشود.
کلهپاچه غذایی دیرپز است و طبخِ آن زمان زیادی طول میکشد. کلهپاچه را گاه با آبلیمو سرو میکنند.[۲]
کلهپاچه در ایران معمولاً در رستوران های خاصی به نام کلهپزی یا طباخی سِرو میشود.[۳] کلهپزها تقریباً همیشه سر کار هستند. مواد اولیه صبح به دست طباخ میرسد. طباخ تا ظهر آن را پاک و آماده طبخ میکند و سرانجام از ظهر تا صبح فردا آن را می پزد.
Khash (Armenian: խաշ; known by the derivations khashi (Georgian: ხაში) and Azerbaijani: xaş, respectively) is a dish of boiled cow or sheep parts, which might include the head, feet, and stomach (tripe).
It is also known by other designations, namely pacha (Persian: پاچه; Albanian: paçe; Assyrian:[which?] pacha; Mesopotamian Arabic: پاچة, romanized: pacha; Serbo-Croatian: pača; Bulgarian: пача; Hungarian: pacal; Greek: πατσάς), kalle-pache (Persian: کلهپاچه; Turkish: kelle paça; Azerbaijani: kəllə-paça), kakaj šürpi (Chuvash: какай шÿрпи) or serûpê (Kurdish: سهروپێ).
Khash and its variations are traditional dishes in Afghanistan, Albania, Armenia, Azerbaijan, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Georgia, Greece, Iran, Iraq, Turkey, North Macedonia, Mongolia and some Persian Gulf countries.
1.1 Etymology[edit]
The name khash originates from the Armenian verb (խաշել), which means "to boil".[1] The dish, initially called khashoy (Armenian: խաշոյ), is mentioned by a number of medieval Armenian authors, including Grigor Magistros (11th century), Mkhitar Heratsi (12th century), and Yesayi Nchetsi (13th century).[1]
The Persian designation pacha stems from the term pāče, literally meaning "trotter".[2] The combination of a sheep's head and trotters is called kalle-pāče, which literally means "head [and] trotter" in Persian.[3]
من ويكيبيديا، الموسوعة الحرة
باجة (بالجيم المضخمة) أو پاچة هي أكلة عراقية وكويتية مكونة من أرجل ورأس وأحشاء وحوايا الخروف المسلوقة والمحشية بالرز وقطع صغيرة من اللحم، ويمكن ان تكون من العجول أو البقر. الباجة محببة لدى الكثير من العراقيين خصوصا الأجيال القديمة وتقدم في المطاعم الشعبية.
2.1 طريقة التحضير[عدل]
تعد الباجة بوضع الأجزاء في قدر ويغير الماء بماء ساخن لتلافي الدهون الزائدة ورائحة الزفر ثم يضاف الليمون البصرة والبهارات والهيل والقليل من القرفة ثم تقدم مع قطع الخبز في شوربة ماء اللحم. من أهم قطع الباجة هي أمعاء الخروف بعد أن يتم تنظيفها بالماء والخل وتحشى بالأرز المخلوط مع قطع اللحم الصغيرة فيما يسمى الممبار، بالإضافة إلى كرشة الخروف بعد أن تنظف ويتم حشوها هي أيضا وتخييطها ومن ثم سلقها في ماء اللحم.[1]
3.1 الانتشار[عدل]
تعرف الباجة كذلك في دول الخليج العربي والسعودية بنفس الاسم وفي الشام بالمقادم أو القشة وفي مصر واليمن تعرف بالكوارع وتحضر في الشام بصورة مختلفة قليلا حيث يتم حشو حوايا الخروف بالرز واللحم الملف البصل والليمون افروم المخلوط باللوز والصنوبر ويخطى منقوع الخبز باللبن المثوم والمضاف له البقدونس المفروم. وكذلك تقدم في الشام بطريقة أخرى تسمى الفتة حيث تقطع الاجزاء سالفة الذكر إلى قطع صغيرة مع الخبز وتوضع مع ماء اللحم. في فرنسا تم اقتباس الباجة الا انها تشوى في الشواية كما يشوى الدجاج.
From :Wikipedia
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
کلهپاچه یا خاش یک غذای سنتی است که در خاورمیانه و قفقاز جنوبی و نروژ متداول است. روش طبخ آن در کشورهای مختلف کمابیش مشابه است و در ایران و ترکیه، کله پاچه، در کشورهای عربی «باجَة» (برگرفته از «پاچهٔ» فارسی)، در کردستان سهر و پێ یا کهل و پاچه، در بلغارستان پاچه، و در قفقاز جنوبی (ارمنستان، آذربایجان و گرجستان) خاش مینامند در نروژ این غذا به اسمالاهووه معروف است و در شب کریسمس بسیار طرفدار دارد بر اساس آداب و رسوم غذا خوردن نروژیها، در ابتدا باید گوش و چشمهای آن خورده شود.
این غذا بسیار چرب و پر انرژی است. کسانی که چربی خون بالا دارند یا کلسترول و اسید اوریک خونشان بالاست و مبتلا به نقرس هستند، باید از مصرف کلهپاچه اجتناب کنند.[۱] کلهپاچه از پختنِ سر و دست و پا و اندام های درونی گوسفند (در جنوب قفقاز گوساله) تهیه میشود. اجزای این غذا شاملِ بناگوش، زبان، مغز، چشم، گوشت صورت و پاچه است. واحد شمارش کله پاچه «دست» است و هر دست شامل یک کله و چهار پاچه میشود. آب این غذا نیز بهعنوان پیشغذا به همراه نان خورده میشود و گاهی با آب نارنج خورده میشود.
کلهپاچه غذایی دیرپز است و طبخِ آن زمان زیادی طول میکشد. کلهپاچه را گاه با آبلیمو سرو میکنند.[۲]
کلهپاچه در ایران معمولاً در رستوران های خاصی به نام کلهپزی یا طباخی سِرو میشود.[۳] کلهپزها تقریباً همیشه سر کار هستند. مواد اولیه صبح به دست طباخ میرسد. طباخ تا ظهر آن را پاک و آماده طبخ میکند و سرانجام از ظهر تا صبح فردا آن را می پزد.
پارسال
در تاریخ 1402/02/27 منتشر شده
است.
39
بـار بازدید شده