طرز تهیه آش ترش مازندران مخصوص مراسم چهارشنبه سوري | Ash-e Torsh 4shanbehsori

Noosh
Noosh
1.7 هزار بار بازدید - 4 سال پیش - #4shanbehsori
#4shanbehsori #Persian #چارشنبه-سوری
طرز تهیه آش ترش مازندران مخصوص مراسم چهارشنبه سوري

Vegan Persian traditional soup from north of Iran  Ash-e Torsh, is healthy food and full of nutrition with fresh vegetable

مغذي ترين آش ايراني آش ترش مازندران با خواص درماني است.

آش ترش یکی از انواع آش های سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهرستانهاي استان مازندران  است  معمولا اين آش در مراسم چهارشنبه سوري تهيه ميشود
در نظر داشته باشيد دستور اين آش در هر شهر و محله ممكن است كمي متفاوت باشد.
این آش خوشمزه بخاطر خواص فراوان و طعم بي نظير و خواص گیاهی در شمال کشور از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است. از خواص بي نظير هر كدام از اين مواد در آخر توضيحات بصورت مختصر گفته شده.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر آش ترش تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری آش ترش تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.

مواد لازم
پياز متوسط يك عدد
سیر ۶ حبه
نخود و لوبيا آش ۱ پیمانه
عدس  ۱ پیمانه
ماش  ۱ پیمانه
باقلا  ۱ پیمانه
كدو حلوايي  ۲ پیمانه
چغندر ۱ پیمانه
سبزی آش ۵۰۰ گرم
برنج نیم دانه نصف  پیمانه
رب انار میزان کافی
آلوچه نصف ۱ پیمانه
نمک و فلفل به مقدار كافي
سير داغ ٤ قاشق سر پر
پياز داغ ٤ به مقدار لازم
نعنا داغ به مقدار لازم

سبزی آش ترش: برگ چغندر  ۲ عدد متوسط، گشنیز دو دسته، اسفناج يك دسته جعفری يك دسته
گزنه و زولنگ، اناریجه هر كدام يك دسته اگر در دسترس داريد و اگر نه مي توانيد از گزنه و سبزیجات معطر خشك نيز استفاده كنيد.

طرز تهیه
برای درست کردن آش ترش مازندرانی از شب قبل حبوبات را خیس کنید و چند بار آب آن‌ها عوض کنید. سبزی‌ها را بشورید و وقتی خشک شدند  خرد کنید.
ابتدا نصف مقدار سير و پياز را به همراه برنج نيم دانه تفت دهيد، وقتی برنج هم با این ترکیب پخت و باز شد حبوبات را اضافه كنيد.

موقع درست کردن آش بهتر است حبوبات را جداگانه بپزيد، چون عدس خیلی زودتر از لوبیا و باقلا می‌پزد و له ميشود. و در كل با توجه به تجربه پزا بودن حبوبات در هر منطقه جغرافيايي متفاوت است و اگر حبوبات شما  دير پز است ميتوانيد بصورت جداگانه و در زودپز حبوبات را پخت كنيد.
حبوبات مورد استفاده در اين آش در كمتر از يك ساعت با لعاب برنج كاملا پخته شد.
در مجموع بعد از اينكه حبوبات خوب پختند و با دست له شدند چغندر را درشت خرد کنید و به آن‌ها اضافه کنید.
سپس سبزی آش را اضافه کنید. و بعد كدو حلوايي.

صبر کنید تا آش روی شعله ملایم گاز بپزد و جا بیفتد. هر چند دقیقه یک بار آش را هم بزنید که ته نگیرد.

سس آش:
بقيه پياز را با نمک و فلفل و زردچوبه را به آش تفت دهيد. آلوچه و رب انار ترش و ملس را هم اضافه کنید و صبر کنید تا سس جا بیفتد. و بعد از پخت كامل مواد سس را به آش اضافه كنيد.
در نظر داشته باشيد هنگام اضافه كردن سس مواد كاملا پخته باشند زيرل بعد از اضافه كردن سس مواد در صورت خام بودن نمي پزند.
در نهايت نیمی از سیر داغ  را به آش اضافه کنید و نیمی دیگر را برای تزیین آش کنار بگذارید. وقتی آش جا افتاد طعم آن را بچشید، اگر خیلی ترش بود مي توانيد ۱ قاشق شکر اضافه کنید.
ترشي و شيريني غذا كاملا به ذايقه هر فرد بستگي دارد و تنظيم آن شخصي است.

Other traditional persian food :
طرز تهیه كدو پلو (کئی پلا) شمالی | Ka...
طرز تهیه آش رشته مخصوص چهارشنبه سوری ...

خواص مواد تشكيل دهنده آش:

گزنه:

جالینوس حکیم گزنه را برای رفع سرماخوردگی و بیماری دستگاه تنفسی پیشنهاد می کند. گزنه گیاهی است که از دوران ماقبل تاریخ نیز وجود داشته و مردم آن زمان از آن برای تغذیه استفاده می کردند و از خواص درمانی آن اطلاع داشته اند. این گیاه با نام علمیUrtica dioica  در باغها و نقاط مرطوب خارج از شهر به حالت خودرو می روید . گیاه گزنه معمولا در عطاری‌ها یافت می‌شود. این گیاه سرشار از ویتامین ها و املاح معدنی همچون ویتامین D و کربوهیدرات و همچنین پروتئین و اسیدآمینه فراوان است. مطالعاتی در زمینه خواص گیاه گزنه و چای گزنه برای مراقبت از پوست، درمان درد مفاصل و سلامت قلب انجام شده است.

كدو حلوايي:

محتوای بالای ویتامین C  و ویتامین E  و بتاکاروتن کدو حلوایی، شما را جوان‌تر و شاداب‌تر با پوستی شفاف‌تر نشان خواهد داد.
کدو یکی از بهترین گزینه‌ها از خانواده سبزیجات برای شروع تغذیه تکمیلی کودکان است شما از ۶ ماهگی می‌توانید این خوراکی ارزشمند را در برنامه غذایی کودک عزیزتان بگنجانید.
متخصصین می‌گویند: به خاطر ذخایر ارزشمند غذایی، مصرف آن باعث افزایش سیستم ایمنی کودکان می‌شود.
چغندر :
نام علمی چغندر Beta vulgaris می باشد. رنگ چغندر قرمز به دلیل وجود رنگدانه ی بتالین می باشد، چغندر قند کم کالری و بسیار غنی از فیبر، آهن، منگنز، مس، پتاسیم و کلسیم و فولات می باشد.

مزایای لبو برای سلامتی عبارتند از :
درمان کم خونی
پیشگیری و درمان سرطان
کاهش فشار خون بالا
سلامت قلب

باقلا:

این گیاه سرشار از ویتامین‌های آ و ب و ث میباشد و سرشار از املاح معدنی از جمله آهن، آهک و فسفر هست. این گیاه برای کم خونی بسیار خوب هست. .

فواید و خواص گشنیز
گشنیز حاوی ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B6، آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم و فیبر است.سبزی گشنیز به عنوان دوای معده و بهبود دهنده عمل گوارش و هضم غذا شناخته شده است و تحقیقات نشان می دهد که مصرف آن باعث دفع سرب و آلومینیوم نیز می شود.
گشنیز خاصیت ضدنفخ و اشتهاآوری دارد.
4 سال پیش در تاریخ 1399/12/25 منتشر شده است.
1,760 بـار بازدید شده
... بیشتر