فطیر تبریز- بستان آباد / Fatir Tabriz - Bostan Abad

Rumi Food
Rumi Food
4.8 هزار بار بازدید - 2 سال پیش - ➡️Instagram:
➡️Instagram: instagram.com/rumi_food_2020?igshid=YmMyMTA2M2Y= ➡️Facebook: www.facebook.com/rumifood2020/ ➡️YouTube:    / @rumifood   _____________________________________________ Fatir Ingredients (dough): All-purpose Flour 500 grams 1 egg Yeast powder 1 tbsp Vanilla 1/4 tsp Sugar 2 tbsp Milk 1- 1/4 cups Vegetable oil 1/2 cup Intermediate materials: Flour 1 cup Butter (unsalted) 1/4 cup Turmeric 1/2 tsp Sugar or powdered sugar 1/4 cup (optional) Ginger powder 1/2 tsp (optional) For egg wash: 1 egg yolk Vegetable Oil 1 tsp Milk 1 tbsp Saffron or turmeric as needed فطیر فطیر یک نوع نون سنتی خوشمزه ست که با پنیر و چای شیرین یه صبحانه ی یا عصرانه خوشمزه میشه. میتونید در سفره سحری یا افطار ماه رمضان هم از این نون خوشمزه استفاده کنید اینم یک اطلاعات کوچیک از تاریخچه ی این نون خوشمزه: فطیر نانی را گویند که خمیر آن را مایه نزده باشند و برنیامده و نرسیده باشد. این نان بافت خاصی داشته و حالت بیات شده دارد، در واقع خمیر این نان مانند نان‌های دیگر نرسیده‌است! همچنین انواع دیگری از نان و نان شیرینی محلی با نام «فطیر» در نواحی ایران پخته می‌شودکه گاه مایه می‌زنند. در ایران انواع مختلفی از این نان محلی است که در برخی از استان‌های ایران (از جمله استان مرکزی، استان خراسان رضوی، استان همدان، استان زنجان، استان آذربایجان شرقی، استان آذربایجان غربی، استان اردبیل، استان لرستان) تهیه و استفاده می‌شود. #فطیر_سنتی مواد لازم (خمیر): آرد ۵۰۰ گرم تخم مرغ ۱عدد پودر خمیر مایه ۱ق غ وانیل ۱/۴ ق چ شکر ۲ ق غ شیر ۱و ۱/۴پیمانه روغن نصف پیمانه موادمیانی: آرد ۱ پیمانه کره یا روغن جامد ۱/۴ پیمانه زردچوبه ۱/۲ ق چ وانیل ۱/۴ ق چ شکر یا پودر قند ۱/۴ پیمانه ( اختیاری) پودر زنجبیل ۱/۲ ق چ ( اختیاری) مواد رومال: زرده تخم مرغ ۱عدد روغن ۱ق غ شیر ۱ ق غ زعفرون یا زردچوبه به مقدار لازم طرز تهیه: ابتدا خمیرمایه رو با شکر و آب مخلوط میکنیم درشو میذاریم ۱۰دقیقه بمونه تا عمل بیاد. آرد رو الک میکنیم وسطشو گود میکنیم و بقیه ی مواد رو میریزیم وسط آرد با قاشق هم میزنیم و از گوشه ها شروع میکنیم آرد رو باهاش مخلوط کردن و خمیر گرفتن تا خمیر خودشو کامل جمعا منه. اگر خمیر به دستتون میچسبید میتونید ۲ تا ۳ قاشق آرد بهش اضافه کنید . خمیرتون رو حسابی ورز بدید یا ۱۰۰ بار به سطح کار بکوبید. میتونید از دستگاه خمیرگیر استفاده کنید که من همینکارو کردم ، روش خمیر رو بپوشونید در محیط نسبتا کرم یک ساعت استراحت بدید تا حجیم بشه. تو این فاصله مواد میانی رو درست میکنیم. آرد رو در حدی که بوی خامیش گرفته بشه تفت میدیم سوثپس وسط آرد رو گود میکنیم زردچوبه رو با روغن جامد یا کرده کمی تفت میدیم،من مواد میانی رو شیرین نمیکنن اما اگر شما خواستید شیرین باشه توی این مرحله شکر رو اضافه میکنیم و آرد رو هم کم کم از کناره ها با مواد ترکیب میکنیم تا جایی که موادمون به شکل خورده بیسکویبت دربیاد به مدت ۵-۱۰ دقیقه میذاریم روی حرارت خیلی کم دم بکشه و بعد بذارید کنار خنک بشه. خمیر که استراحت کرد پفشو بگیرید به اندازه های مساوی تقسیم و چونه بگیرید یک قاشق از مواد میانی داخل هر چونه بذارید و خمیرو ببندید حالا با کمک وردنه یا با دست بازش میکنم میذارم توی سینی فر که کاغذ روغنی روش پهن کردیم یا چرب شده در این مرحله حدود یک ربع دیگه استراحت بدید تا حجم بگیره سپس روشو شکل میدم چنگال میزنم و رومال میکنم.به مدت ۲۰-۲۵ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت در فر قرار میدیم اگر از فر گازی استفاده میکنید چند دقیقه آخر هم هم گریل کنید تا خوشرنگ بشه🥰 نکته: • اگر دوست دارید که نون فطیرتون حالت اصیل بودن و بیات بودن خودش رو حفظ کنه این ۳ کار رو انجام بدید: ۱. پودر خمیر مایه رو نصف میزان ذکر شده کنید ۲. به جای شیر از آب استفاده کنید ۳. استراحت آخر رو حذف کنید •شیر یا آب بستگی به ابخور اردتون داره شاید کمتر بخواد یا بیشتر • میتونید برای مواد میانی شکر و زنجبیل رو حذف و به صورت ساده مواد میانی رو آماده کنید یا بر عکس #فطیر_سنتی #فتیر_خونگی #فطیر #فطیر_مغزدار #فطیر_محلی #فطیر_خونگی #فطیر_زعفرانی #فطیر_زعفرانی #فطیر_محلی_اردبیل #فطیر_نان_آذری #فطیرخونگی #فتیر #فتیر_محلی #تبریز #فتیر_تبریز #فطیر_تبریز #تبريز #نون_مغزدار #نون_حلوایی #نونحلوایی #نان_حلوایی #فطیر_بستان_آباد #فطیر_سراب
2 سال پیش در تاریخ 1402/01/08 منتشر شده است.
4,829 بـار بازدید شده
... بیشتر