🔻حافظ حافظه ماست | سخنرانی شنیدنی استاد بهاء الدین خرمشاهی

Cheraghdaran | چراغداران
Cheraghdaran | چراغداران
2.1 هزار بار بازدید - ماه قبل - 🔻حافظ حافظه ماست | سخنرانی
🔻حافظ حافظه ماست | سخنرانی شنیدنی استاد بهاء الدین خرمشاهی
🔹 هر فارسی دانی باید این سخنان را بشنود و آویزه گوش کند.
آثار قلمی خرمشاهی بسیار زیاد است و شامل بیش از ۸۰ کتاب اعم از ترجمه، تألیف، تصحیح و همچنین  ۱۵۰۰ مقاله می شود که فهرست توصیفی کامل کتاب ها و مقاله هایش در کتاب «شاخه های شوق» به کوشش علی دهباشی به تفصیل آمده است. خرمشاهی ۱۴ کتاب در زمینه حافظ و حافظ پژوهی دارد که نخستین آنها ذهن و زبان حافظ و معروف ترین آنها «حافظ نامه» شرح ۲جلدی شعر حافظ است، همچنین یک اثر صوتی و شنیداری به نام حافظ پژوهی نیز دارد. او همچنین ۱۲ کتاب نیز در زمینه قرآن پژوهی نوشته و ترجمه کرده است. اصلی ترین و معروف ترین آنها ترجمه قرآن کریم با توضیحات و حاشیه به همراه واژه نامه ۱۲۰۰۰ مدخلی و چندین مقاله به عنوان پیوست در پایان کتاب است. ۱۸ کتاب نیز ترجمه کرده که از آن میان ۲ اثر متنی داستانی دارد.

۱۳ مجموعه نیز به صورت مجموعه مقاله منتشر شده که نخستین آنها «سیر بی سلوک» و آخرین آنها «از این دو راه منزل» نام دارد. ۱۵ اثر نیز تصحیح کرده و بیش از ۲۵ اثر هم تألیف کرده است. رشته اصلی کار خرمشاهی قرآن پژوهی همراه با دین پژوهی و حافظ پژوهی همراه با پژوهش در ادب قدیم و جدید فارسی است و در تدوین چند دائره المعارف از جمله دائره المعارف تشیع و دانشنامه دانش گستر و دانشنامه قرآن و قرآن پژوهی و ... شرکت داشته است. خرمشاهی در زمینه تعریف مقوله روشنفکری مقاله ای نگاشته است اما وی خود را از تبار روشنفکران دینی نمی داند بلکه خود را «نوسنت گرا» یا «نو ارتدوکس» می داند. در همین زمینه در گفت و گو با نشریه «اندیشه پویا» می گوید: «خودم را نوسنت گرا یا نوارتدوکس می دانم. من فکر می کنم، سنت خیلی اهمیت دارد. در شعر اهمیت دارد، در هنر اهمیت دارد. اصلاً فرهنگ با سنت ساخته می شود. به نظر من ما چیزی به نام روشنفکر دینی نداریم. اما روشنفکران دیندار داریم.»

خرمشاهی در نخستین جشنواره نقد کتاب در ۱۳۸۴ خورشیدی به عنوان پیشکسوت نقد نویسی با نگارش ۳۲۰ نقد در طول ۳۲ سال معرفی شد. او به زندگینامه خود نوشت، علاقه فراوانی دارد. یک زندگینامه کوتاه خود نوشت از او برآغاز کتاب «سیر بی سلوک» آمده است، همچنین یک زندگینامه خود نوشت فکری و فرهنگی مفصل به نام «فرار از فلسفه» نیز نوشته است. در ۱۳۸۶ خورشیدی نشر قطره برگزیده ای از شعرهای خرمشاهی را با عنوان «زنده میری» منتشر کرده است.
..................................................
Bahauddin Khorramshahi completed his primary and secondary education in Qazvin. Initially enrolled in medicine, he later switched his focus to Persian literature, studying under several renowned writers, including Ghadam-Ali Sarami. He earned a master's degree in librarianship from Tehran University (1971 to 1973) and subsequently worked at the library service center. His professors in Persian literature included Zabihollah Safa, Mehdi Mohaghegh, Jafar Shahidi, Parviz Natel-Khanlari, Seyed Sadiq Goharin (fa), Abolhasan Shearani, and Abdul Hamid Badi Al-Zamani Kurdistani (fa). His success in Quranic research is indebted to the book "Qanun Tafsir" and its author, Seyyed Ali Kamali Dezfouli.
......................................
Ⓒ This file is unique and is from the archive of the Chiragdaran collection.
By Mohammad Hosseini Baghsangani

به مجموعه "چراغداران" بپیوندید:

🔹 چراغداران: https://t.me/Chraghdaran
🔸گروه چراغداران: t.me/cheraghdaran
🔺سخن و سخنوران: https://t.me/SokhanoSokhanvaran
🏛 دوربین: https://t.me/DourbinTarikh
ماه قبل در تاریخ 1403/04/21 منتشر شده است.
2,173 بـار بازدید شده
... بیشتر