Rasht Grand Bazaar 2021 / بازار بزرگ رشت

Trip Vibes
Trip Vibes
29.4 هزار بار بازدید - 3 سال پیش - Rasht Walkthrough 2021Rasht Grand Bazaar
Rasht Walkthrough 2021
Rasht Grand Bazaar 2021 / بازار بزرگ رشت
These bazaars are the most bustling areas of Gilan. They comprise of open and covered stalls, centers for trading merchadise and are usually located in the heart of the city. All kinds of goods according to the tastes of customers are sold in these bazaars.Permanent bazaars like Rasht, Astara, Talesh, Roodbar and Somieh Sara are always active.Daily bazaars are also held, where the rural folk put up their goods for sale. Rasht Bazaar dates back to the Safavid era (1501 - 1736). Unlike similar traditional bazaars, it is not covered and has no ceiling domes or lightwells. Rasht Bazaar is a 24 hectare market and consists of a large square & a small square, streets and caravanserais (Mohtasham, Chinichian, Malek, and …).The bazaar has a total of 14 caravanserais which were built in the Qajar Era (1785 - 1925) and Pahlavi (1925 - 1979) eras and are connected via side streets.Most of these caravanserais are now abandoned but the rooms in some like Taqi Bozorg have been converted into shops.The bazaar has maintained its traditional appearance throughout the years and is still a place where agricultural products, different fish, local foods and handicrafts are sold. Rasht Bazaar was once torched by the army of Karim Khan (1705-1799), founder of the Zand dynasty (1750-1794) pillaged by the soldiers of the founder of the Qajar dynasty Agha Mohammad Khan (1742-1797) and has even sustained damages in floods, earthquakes, and fires.

بازار رشت (گیلکی:رشتˇ بازار) بازاری است قدیمی واقع در مرکز شهر رشت در منطقه ۲ رشت و مرکز کلیه فعالیت‌های بازرگانی استان گیلان به حساب می‌آید. روزانه هزاران نفر از ساکنین شهرها و روستاهای استان گیلان و استان‌های مجاور، برای داد و ستد در این بازار حضور می یابند.بازار رشت برای گردشگران نیز همواره جذاب و دیدنی بوده‌است. بازار رشت بزرگ‌ترین بازار روباز کشور است

خرید از بازار رشت  در نوع خود از دیدنی‌های استان گیلان به شمار می‌رود. گردشگران وقتی به بازار رشت وارد می‌شوند به دنبال خرید سوغات یا کالای مورد نظر در میان تنوعی از رنگ‌های زیبای محصولات کشاورزی، انواع ماهی و... ساعت‌ها به جستجو می‌پردازند و در کنار آن از کاروانسراهای قدیمی رشت و طاقی‌های بزرگ و کوچک آن دیدن می‌کنند.

بازار شهر رشت برخلاف دیگر بازارهای شهرهای کشور، سرپوشیده نیست. و همچون دیگر بازارهای ایران سقف‌های گنبدی و نورگیرهای بلند بر قوس مرکزی گنبد ندارد. کاروانسراهای بازار رشت با سکوها و طاقی‌های بلند، کاروانسراهایی که بخش مرکزی آن هم روباز است. این امر به جهت استفاده از آفتاب در اندک روزهای آفتابی شهرباران(رشت) است

بازار سنتی رشت شامل میدان بزرگ، میدان کوچک، چهارسوق‌ها و کاروانسراها است. معماری کاروانسراها و طاقی‌های موجود در بازار رشت یکی از جاذبه‌های توریستی این بازار است.

در گوشه و کنار بازار رشت می‌توان جلوه‌های گوناگونی از زیبایی‌های فرهنگ فولکلور این استان را یافت که به نوبه خود بسیار زیبا و جذاب است. این بازار از بخش‌های گوناگونی شامل کاروانسراها و طاقی‌ها و... تشکیل شده‌است.

در بافت ۲۴ هکتاری بازار رشت، ۱۴ کاروانسرا وجود دارد که توسط راسته‌های مختلف به هم مرتبط هستند. این کاروانسراها در دوره قاجاریه و اوایل دوره پهلوی به عنوان کانون‌های بازرگانی ساخته شدند.

طاقی بزرگ این کاروانسرا در سال ۱۳۲۱ هجری قمری در ضلع جنوبی کاروانسرای طاقی کوچک و راسته دوم زرگرها و ضلع غربی سرای قیصریه فخر، در ضلع جنوبی راسته میدان کوچک و ضلع شرقی راسته پلاستیک فروش‌ها ساخته شده‌است.

طاقی کوچک و ۱۳ کاروانسرای دیگر نیز در بافت ۲۴ هکتاری بازار رشت، توسط راسته‌های مختلف به هم مرتبط هستند و در دوره قاجاریه و اوایل پهلوی ساخته شده‌است.

این کاروانسرا در ضلع شمالی بازار رشت جنب مسجد حاج مجتهد قرار دارد و از طریق دالان جنوبی و شرقی به کاروانسرای طاقی بزرگ و راسته گونی‌فروشان و کاروانسرای ملک مرتبط است و همچنین از طریق دالان شمالی به مسجد حاج مجتهد خیابان شریعتی راه دارد.

طاقی سعادت در محدوده میدان بزرگ واقع شده و در بافت بازار درون شهری نقش مهمی دارد. قدمت آن به دوره قاجاریه می‌رسد که در گذشته یکی از قطب‌های تجاری مهم محسوب می‌شده‌است.
کاروانسرای محتشم همانند دیگر کاروانسراها در بافت ۲۴ هکتاری بازار رشت در سال ۱۳۰۰ ساخته شده و در ضلع شمال غربی آن کاروانسرای گلشن و ضلع غربی آن بازارچه عطاران قرار دارد.
کاروانسرای چینی چیان نیز در قسمت شمال غرب بازار رشت نزدیک چهار سوق قرار دارد و در قسمت شرق با سرای حاجی حسن خان و از غرب بعد از راسته حلبی سازها با سرای سعادت همجوار است. این بنا در سال ۱۳۰۸ توسط برادران چینی‌چیان ساخته شده‌است.
کاروانسرای ملک دارای بافت بازار درون شهری است که در دوران قاجاریه ساخته شده و برای صادرات برنج به روسیه و ابریشم به کاشان و یزد مورد استفاده قرار می‌گرفته‌است.

در گذشته در کاروانسراهای بازار رشت شترهایی که طاقه‌های ابریشم و سایر محصولات را بر گرده‌شان می‌گذاشتند، راهی بندر پیربازار رشت میشدند تا به آن سوی آب‌های دریای خزر صادرات صورت گیرد. بازار شهر رشت، حوادث زیادی به خود دیده، یکبار لشکریان کریم خان زند بازار را به آتش کشیدند و یکبار سربازارن آقا محمد خان قاجار، غارتش کردند. بلایای طبیعی و سهل انگاری‌های بشری هم چندین بار بازار رشت را به آتش کشید و دکان و مسجد و کلیسایش را با خاک یکسان کرده‌است

Please Like and subscribe to the channel and turn on notifications.
Please be sure to write your comments .
3 سال پیش در تاریخ 1400/08/02 منتشر شده است.
29,420 بـار بازدید شده
... بیشتر