زیتون پرورده اصیل و کال کباب، دو مزه عالی گیلانی به روش شف همراه تصاویری از شهر پرخاطره بندر پهلوی

Yummy Gastronomy
Yummy Gastronomy
در این قسمت از برنامه ...
در این قسمت از برنامه #یامی_گسترونومی #مهیار سوغات سفری کوتاه به گیلان برای شرکت در یک مراسم ازدواج ساحلی را بصورت تصاویری زیبا و البته دستور اصیل تهیه دو مزه عالی و پرطرفدار گیلان را تقدیم خانواده محترم یامی گسترونومی نموده.
در این ویدیو از ابزارهای سنتی مانند نمکیار و مشته‌سنگ استفاده نشده (هرچند روش سنتی بافت بهتری در گردو و انار حاصل می‌نماید)، و روش آسان با استفاده از فودپراسسور (مولینکس!) مورد استفاده قرار گرفته.

لطفا با هدفون یا اسپیکرهای مناسب از این ویدیو لذت ببرید.

!! هشدار جدی در مورد استفاده از سبزیجات محلی مانند چوچاق و خالواش!

روش‌های معمول شستشو و ضدعفونی سبزیجات برای از بین بردن آلودگی انگلی این اقلام کفایت نمی‌کند. حتما لازم است یکی از روشهای زیر انجام شود:
۱- نگهداری در فریزر برای حداقل ۵ روز
۲- خشک کردن سبزیجات و استفاده با گذشت یک هفته پس از خشک کردن
۳- غوطه‌وری در آب حاوی ۵ درصد سرکه سفید (سرکه کارخانه‌ای با حداقل ۵ درصد میزان اسیدیته) به مدت ۱۵ دقیقه و سپس شستشوی کامل با آب فرآوان.
۴- مصرف بصورت پخته
اطلاعات بیشتر در مورد آلودگی این سبزیجات از معاونت علوم پزشکی گیلان:
https://www.pana.ir/news/1180742
---------
*** اطلاعات مفید برای دوستان خارج از کشور!
در مورد چوچاق:
نام علمی: Eryngium Species, Sea Holly (Eryngium planum)
اطلاعات بیشتر و تصاویر:
https://en.wikipedia.org/wiki/Eryngiu...
https://davesgarden.com/guides/pf/sho...
https://www.gardentags.com/profile/co...
لطفا توجه داشته باشید که طعم و رایحه گیاهانی که در مناطق و آب و هوای مختلف می‌رویند، تفاوت‌هایی خواهد داشت و عینا مشابه گونه وحشی بومی گیلان نخواهد بود.
- برای تهیه چوچاق و خالواش خشک (همچنین انواع تمیز و با کیفیت رب و ترشیجات محلی) از دوستان خود در ایران خواهش کنید از این فروشگاه در بندر پهلوی (در شنبه بازار) که تامین‌کننده رستوران آقای آندرانیک نیز هستند و از طریق ایشان به من معرفی گردیدند، تهیه و برایتان ارسال کنند:
آقای شفیعی: ۰۹۱۱۳۸۲۰۱۷۷
* نزدیکترین چیز به اشبل که با کیفیت و قیمتهای متفاوت در همه کشورهای غربی قابل تهیه است:
https://en.wikipedia.org/wiki/Bottarga

ویدیوهای آموزش باقلا قاتق و میرزا قاسمی، در پلی‌لیست «غذاهای محلی و روستایی»:
غذاهای محلی و روستایی
ویدیوی جوجه کباب ترش گیلانی با رسپی مادام ژانت:
جوجه کباب ترش گیلانی مدال طلا به روش ...
* توصیه‌هایی برای عدم استفاده از رب انار تقلبی و ناسالم در ویدیوی فوق تقدیم شده*

**** لیست مواد مورد نیاز و مقادیر
(تمام مقادیر با پیمانه‌های استاندارد اندازه‌گیری)
برای زیتون پرورده:
- زیتون بی هسته: نیم کیلو  (افزودن ۲-۳ قاشق غ.خ. روغن زیتون فرابکر خالص، باعث بهبود طعم زیتون ضعیف می‌شود)
- دان انار ترش: ۱۰۰ گرم - این مقدار بسته به درجه ترشی و طعم انار، و ذائقه شما دارد. علاوه بر این، با افزودن آب انار ترش و یا آب نارنج نیز می‌توانید طعم نهایی را تنظیم بفرمایید.
- مغز گردو: ۵۰ الی ۷۰ گرم
- سیر تازه: ۴ حبه
- نعنا تازه: ۱ قاشق غ.خ. سرپر پس از ساطوری شدن
- چوچاق تازه: ۱ قاشق غ.خ. سر صاف پس از ساطوری شدن (یا ۱ قاشق چ.خ. سرخالی چوچاق خشک)
- فلفل سیاه تازه ساییده ۱/۴ قاشق چ.خ.
- گلپر ساییده: ۱/۴ قاشق چ.خ.

برای کال کباب:
- بادمجان: ۱ کیلو
- دان انار ترش: ۱۵۰ الی ۲۰۰ گرم - این مقدار بسته به درجه ترشی و طعم انار، و ذائقه شما دارد. علاوه بر این، با افزودن آب انار ترش نیز می‌توانید طعم نهایی را تنظیم بفرمایید. استفاده از یکی دو قاشق سرکه انار هم گزینه مناسبی است.
- مغز گردو: ۱۰۰ گرم
- سیر تازه: ۶ حبه
- نعنا تازه: ۲ قاشق غ.خ. سرپر پس از ساطوری شدن
- چوچاق تازه: ۲.۵  قاشق غ.خ. سر صاف پس از ساطوری شدن (یا ۲ قاشق چ.خ. چوچاق خشک)
- فلفل سیاه تازه ساییده ۱/۲ قاشق چ.خ.
- گلپر ساییده: ۱/۲ قاشق چ.خ.
- نمک: به ذائقه خود تنظیم کنید

******* لیست سوالات پرتکرار *******
س: مگر زیتون پرورده نباید حتما رب انار داشته باشد؟
ج: خیر. لطفا به توضیحات ویدیو بیشتر توجه بفرمایید.
س: کال کباب باید قرمز باشد. چرا مال شما نبود؟
ج: در ویدیو عرض شد که برخی افراد به آن صورت دوست دارند و اگر خواستید می‌توانید با افزودن دان انار بیشتر یا آب انار، اینکار را انجام دهید! بنده طوری که انجام شد را بیشتر می‌پسندم.
س: چرا دستکش یکبار مصرف استفاده نمی‌کنید؟
ج: لطفا نکات مهم استفاده صحیح و همچنین مزایا و مضرات اینکار را در این ویدیو ببینید:
بررسی علمی نکات مثبت و منفی و روش صحی...
س: بهتر نیست آبلیمو و زردچوبه و پیاز بزنیم؟ همساده ما همیشه به زیتون پرورده رب نارنج و خالواش و پاپریکا هم میزد! کال کباب بدون رب گوجه و مایونز مگر اصالت دارد؟
ج: شما می‌توانید هرچیزی که در کاسه جا بشود بریزید! بنده کاری را که صحیح می‌دانستم انجام دادم. در هر کوچه و خانه‌ای از هر شهر و روستا در گیلان و مازندران، هر کس به روشی متفاوت این خوراکها را تهیه می‌کند و برخی هم خوب هستند. مهم سلیقه شماست.

-------
رستوران گیلان (آندرانیک) در بندر پهلوی روبروی شهرداری و در نزدیکی کلیسای مریم مقدس واقع شده. اینجا یک محل باستانی و عتیقه است، اگر دنبال محل شیک و مدرن هستید، با سلیقه شما سازگار نخواهد بود! لوکیشن:
https://maps.app.goo.gl/PY3B53dqCAfZf...
خوراک‌های میز مزه در عکس اواخر ویدیو، از رستوران شمس‌ العماره بندر پهلوی تهیه شده که طیف وسیعی از خوراکهای سنتی گیلان را عرضه کرده و کیفیت بسیار خوبی دارد. محل رستوران زیبا و دلپذیر است اما می‌توانید تلفنی هم سفارش دهید. لوکیشن:
https://maps.app.goo.gl/GRi1GpsDZncPt...

موارد فوق تبلیغات تجاری نیستند! سیاست ما در یامی گسترونومی عدم انجام تبلیغات تجاری، اسپانسرشیپ، قبول کمک مالی، و پذیرش هدایا است.

همه توضیحات ...