نیترات در سبزیجات
67 بار بازدید -
7 ماه پیش
-
🥦🥦🥦نیترات✅ نیترات یک ترکیب شیمیایی
🥦🥦🥦
نیترات
✅ نیترات یک ترکیب شیمیایی حاوی نیتروژن و اکسیژن است که به طور طبیعی در اثر تجزیهی مواد ارگانیک مانند باقیماندهی حیوانات، در سیکل ازت در طبیعت، در آبهای سطحی و زیرزمینی، اتمسفر و نهایتا محصولات کشاورزی و گیاهان در گردش است و وجود دارد. (معظل سالهای اخیر در اثر استفادهی بیرویه از کودهای شیمیایی نیتراته و در نتیجه، آلودگی محیط زیست، و بازگشت این نیترات به بدن انسان از طریق موادغذایی بهوجود آمده است)
✅ در مورد محتوای نیترات در میوه ها و سبزیجات، کاملا بستگی به رقم گیاه، نوع کشت، شرایط آب و هوایی، زمان برداشت و نحوه نگهداری محصول بعد از برداشت دارد؛
* کمترین مقدار (حداکثر 150 میلی گرم در کیلوگرم): در گوجه فرنگی و فلفل دلمهای، در سیب زمینی، نخود فرنگی، در سیر و پیاز.
* متوسط (حداکثر 700 میلی گرم در کیلوگرم): در خیار، کدو سبز و کدو تنبل، در هویج، در گل کلم و کدو حلوایی، در کلم سفید، در پیازهای سبز زمینی، در تره و ریشه جعفری.
* زیاد (حداکثر 1500 میلی گرم در کیلوگرم): در چغندر و کلم بروکلی، در کلم سفید / گل کلم، در کرفس، در ترب کوهی، شلغم و تربچه، و در ریواس.
* حداکثر (حداکثر تا 4000 میلی گرم در کیلوگرم): در چغندر و اسفناج، در تربچه و شوید، در کاهو و کرفس، در کلم چینی، برگ جعفری.
❌ برخی محصولات در تحقیقات مختلف در گروههای متفاوت قرار گرفتهاند.
✅ مواردی که باعث کنترل و کاهش دربافت نیترات و نیتریت ناشی از سبزیجات میشوند شامل:
- تازه بودن سبزیجات و میوهها
- شستشوی مناسب (ممکن است استفاده از سرکه هم موثر باشد)
- ذخیره خشک و کوتاه مدت
- پوستگیری
- آبپز کردن
✅ برخی قسمتهای خاص در محصولات سبزیجات و صیفیجات ممکن است تجمع بیشتری از نیترات داشته باشند (مثل مغز کاهو یا قسمت بالایی هویج، پوست اغلب میوهها و صیفیجات و برگ سبزیجان) اما در کل اگر مصرف متنوع، متعادل و مناسبی از این محصولات داشته باشیم، میزان دریافتی نیترات کل در بدن به بالاتر از حدود قابل قبول نخواهد رسید!
🔴🔴🔴 ارگانهای دولتی موظف به حل مشکلات ریشهای برای کاهش مصرف کودهای نیتراته، کنترل میزان نیترات در آب و نهایتا سلامت جامعه، هستند و در صورت عدم توجه کافی، امکان جبران آن با هیییچ روشی وجود ندارد!!!!
نیترات
✅ نیترات یک ترکیب شیمیایی حاوی نیتروژن و اکسیژن است که به طور طبیعی در اثر تجزیهی مواد ارگانیک مانند باقیماندهی حیوانات، در سیکل ازت در طبیعت، در آبهای سطحی و زیرزمینی، اتمسفر و نهایتا محصولات کشاورزی و گیاهان در گردش است و وجود دارد. (معظل سالهای اخیر در اثر استفادهی بیرویه از کودهای شیمیایی نیتراته و در نتیجه، آلودگی محیط زیست، و بازگشت این نیترات به بدن انسان از طریق موادغذایی بهوجود آمده است)
✅ در مورد محتوای نیترات در میوه ها و سبزیجات، کاملا بستگی به رقم گیاه، نوع کشت، شرایط آب و هوایی، زمان برداشت و نحوه نگهداری محصول بعد از برداشت دارد؛
* کمترین مقدار (حداکثر 150 میلی گرم در کیلوگرم): در گوجه فرنگی و فلفل دلمهای، در سیب زمینی، نخود فرنگی، در سیر و پیاز.
* متوسط (حداکثر 700 میلی گرم در کیلوگرم): در خیار، کدو سبز و کدو تنبل، در هویج، در گل کلم و کدو حلوایی، در کلم سفید، در پیازهای سبز زمینی، در تره و ریشه جعفری.
* زیاد (حداکثر 1500 میلی گرم در کیلوگرم): در چغندر و کلم بروکلی، در کلم سفید / گل کلم، در کرفس، در ترب کوهی، شلغم و تربچه، و در ریواس.
* حداکثر (حداکثر تا 4000 میلی گرم در کیلوگرم): در چغندر و اسفناج، در تربچه و شوید، در کاهو و کرفس، در کلم چینی، برگ جعفری.
❌ برخی محصولات در تحقیقات مختلف در گروههای متفاوت قرار گرفتهاند.
✅ مواردی که باعث کنترل و کاهش دربافت نیترات و نیتریت ناشی از سبزیجات میشوند شامل:
- تازه بودن سبزیجات و میوهها
- شستشوی مناسب (ممکن است استفاده از سرکه هم موثر باشد)
- ذخیره خشک و کوتاه مدت
- پوستگیری
- آبپز کردن
✅ برخی قسمتهای خاص در محصولات سبزیجات و صیفیجات ممکن است تجمع بیشتری از نیترات داشته باشند (مثل مغز کاهو یا قسمت بالایی هویج، پوست اغلب میوهها و صیفیجات و برگ سبزیجان) اما در کل اگر مصرف متنوع، متعادل و مناسبی از این محصولات داشته باشیم، میزان دریافتی نیترات کل در بدن به بالاتر از حدود قابل قبول نخواهد رسید!
🔴🔴🔴 ارگانهای دولتی موظف به حل مشکلات ریشهای برای کاهش مصرف کودهای نیتراته، کنترل میزان نیترات در آب و نهایتا سلامت جامعه، هستند و در صورت عدم توجه کافی، امکان جبران آن با هیییچ روشی وجود ندارد!!!!
7 ماه پیش
در تاریخ 1402/09/21 منتشر شده
است.
67
بـار بازدید شده