کلم پلو شیرازی با یک رسپی دقیق و اصیل از یک دوست شیرازی ... Kalam Polo Shirazi

sabzotorsh
sabzotorsh
13.9 هزار بار بازدید - 4 سال پیش - کلم پلو شیرازیکلم پلوی شیرازی
کلم پلو شیرازی


کلم پلوی شیرازی رو کمتر کسی هست نشناسه. من یادمه سالها پیش وقتی دانشجو بودم سفری به شیراز داشتیم و با این غذای خوشمزه پذیرایی شدیم
اقرار می کنم با اینکه آدم بدغذایی نیستم اما اون زمان وقتی کلم قمری ها رو در حال خرد شدن می دیدم استرس گرفته بودم چیکار کنم 😂😂
ولی بعد از آماده شدن به قدری خوشم اومد که دستورش رو ازشون گرفتم و  از اون زمان این غذا شد یکی از غذاهای محبوب ما😊

درسته که من شیرازی نیستم اما این غذا با رسپی همون دوست شیرازی مون درست شده با اینحال خوشحال می شم اگه شیرازی های عزیز در موردش نظر بدن


مواد لازم

گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
آرد نخودچی ۴ قاشق غذاخوری
پیاز ریز رنده شده ۱ عدد
کلم قمری پوست گرفته ۷۰۰ گرم
آب ۱ و ۱/۲ پیمانه
آب نصف یک عدد لیموترش
ریحان خشک ۴ قاشق غذاخوری
گشنیز خشک ۲ و ۱/۲ قاشق غذاخوری
ترخون خشک ۱ قاشق غذاخوری سرپر
شوید خشک ۱ قاشق غذاخوری
(در مورد استفاده از سبزیجات توضیحات آخر متن رو بخونید)
برنج ۳ پیمانه
پیاز داغ سرخ کرده ۳ قاشق غذاخوری
پودر لیمو عمانی ۱/۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل ، زردچوبه

طرز تهیه
ابتدا گوشت رو به همراه پیاز ریز رنده شده که من داخل بلندر ریختم آرد نخودچی و نمک و فلفل برای یکی دو دقیقه ورز بدید و بذارید داخل یخچال تا همین طور که مقدمات بعدی رو فراهم می کنیم مزه ها هم به خورد هم بره
کلم قمری ها رو پوست گرفته و مثل وقتی می خوایم سیب زمینی خلالی (نازک) درست کنیم حلقه حلقه و بعد هم باریک خرد می کنیم مراقب باشید اگه زیاد درشت خرد کنیم بعدا موقع پخت ظاهر قشنگی نداره
در تابه مقداری روغن بریزید کلم ها رو به همراه نمک و زردچوبه مقداری تفت بدید و نهایتا آب رو اضافه کرده حرارت رو پایین بیارید و اجازه بدید برای حدودا نیم ساعت که برای شما می تونه کمتر یا زیادتر باشه بپزه
سبزیجات خشک رو با هم مخلوط کنید و اجازه بدید برای نیم ساعت داخل آب جوش خیس بخوره و در این فاصله برنج رو همراه با کمی زردچوبه و شوید آبکش کنید
زردچوبه رو زیاد اضافه نکنید مثلا نصف قاشق چایخوری کافی هست چون فقط می خوایم یه رنگ زرد خیلی ملایم به برنج بده
نهایتا برنج رو به سه قسمت و باقی مواد رو به دو قسمت تقسیم کنید یک لایه برنج همراه با گوشت قلقلی سبزیجات آبکش شده و کلم قمری پخته شده و البته پودر لیموعمانی و پیاز داغ لایه بعدی هم به همین ترتیب و لایه اخر رو برنج ساده بریزید و اجازه بدید برنج به مدت بیست دقیقه تا نیم ساعت دم بکشه و بعد نوش جان کنید




*** مهمترین نکته در پخت کلم پلو شیرازی استفاده از مقدار به اندازه سبزیجات است خصوصا اگه ترخون زیاد استفاده بشه غذا رو تلخ میکنه
اندازه هایی که در دستور گفته شده با قاشق اندازه گیری اندازه گرفته شده پس لطفا این مورد رو رعایت کنین تا از نتیجه کار راضی باشید چون در صورت استفاده از قاشق غذاخوری ممکنه مقدار بیشتری از سبزیجات استفاده کنید و غذا تلخ بشه ضمن اینکه این مقادیر نسبی هست و میتونید به سلیقه خود کم و زیاد کنید  

** اگه مایل بودید مقدار کمی از گوشت قلقلی و کلم قمری برای تزیین  برنج نگه دارید
4 سال پیش در تاریخ 1399/09/10 منتشر شده است.
13,954 بـار بازدید شده
... بیشتر