60.5 هزار بار بازدید - 8 ماه پیش - Als het om Ajax gaat
Als het om Ajax gaat hebben Kale en Kokkie de afgelopen maanden: geschreeuwd, gescholden, voorzichtig wat gejuicht, gezeurd en ook gebaald. Maar de mannen worden nu overmand door een heel nieuwe emotie: schaamte. Want gisteren speelde de Amsterdammers tegen de nieuwkomer in de Eredivisie: Almere City. Appeltje eitje voor een doorgewinterde profclub als Ajax. Zou je denken..

#kale #kokkie #afcajax #ajax #almerecity

Samenvatting Almere City - Ajax
Ajax heeft de uitwedstrijd tegen Almere City FC met 2-2 gelijkgespeeld. In de tweede helft kwamen de Amsterdammers op achterstand. Daarna kwamen de Amsterdammers op voorsprong, maar door een benutte penalty van Thomas Robinet speelde Ajax gelijk.  Trainer John van 't Schip koos voor Georges Mikautadze en Borna Sosa in de basis. Dat ging ten kost van Silvano Vos en Anton Gaaei.
In de tamme beginfase gebeurde er weinig. Na zo'n twintig minuten won Brian Brobbey een sprintduel en leverde de bal af aan Steven Berghuis. Zijn schot was echter recht in de handen van Almere City-keeper Nordin Bakker. In de eerste helft was Almere City FC misschien wel meer dan gelijkwaardig aan Ajax.De Amsterdammers creëerden weinig. In de 39e minuut was Berghuis dichtbij de openingstreffer, maar zijn schot ging net voor langs de verkeerde kant van de paal. Even later was het Kristian Hlynsson met een afstandsschot recht op de vuisten van Bakker
Trainer John van 't Schip was niet tevreden over de eerste helft en aan het begin van de tweede helft werden er drie spelers ingebracht. Gaaei, Tahirović en Forbs kwamen erin voor Sosa, Mikautadze en Berghuis.
Na rust zetten de Amsterdammers wat meer aan en dat resulteerde in een paar kansjes. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Uit de omschakeling maakte Jochem Ritmeester van de Kamp de openingstreffer. Invaller Eén minuut later tikte Chuba Akpom de 1-1 tegen de touwen nadat Brobbey de bal mooi voor de Ajax-aanvaller klaarlegde.
Ajax had op voorspring moeten komen, maar van dichtbij schoten Brobbey en Akpom op de keeper van Almere City FC. In de slotfase kwam Ajax op voorsprong. Het was weer Brobbey die de assist gaf. Dit keer was Benjamin Tahirovic de afmaker. Diezelfde Tahirovic veroorzaakte in de blessuretijd een penalty en die wist Almere City-aanvaller Thomas Robinet te benutten.