آموزش تندخوانی (3) : مدل‌برداری از مهارت‌های افراد موفق در تندخوانی و مطالعه

مهدی خنیده | Mahdi khanideh
مهدی خنیده | Mahdi khanideh
592 بار بازدید - پارسال - چگونه از افراد موفق در
چگونه از افراد موفق در زمینه تندخوانی مدل‌برداری کنیم؟
یکی از مباحث مهم تغییر و تحول در وجود انسانی الگوبرداری یا مدل گرفتن از دیگران در زمینه‌های مختلف است. ما از این موضوع می‌توانیم به بهترین نحو در مطالعه و تندخوانی نیز استفاده کنیم. الگو گرفتن به معنای این است که ما ببینیم افراد موفق در هر زمینه‌ای چه نوع افکار، احساسات و عملکردی داشتند که به موفقیت رسیدند ماهم مانند آن‌ها عمل کنیم.
هر فردی به موفقیتی رسیده است ما هم می‌توانیم چرا که سیستم عصبی تمام انسان‌ها شبیه به هم می‌باشد و تمام افکار، احساسات، رفتارها و هر چیزی که محصول ذهن و مغز و وجود انسانی می‌باشد توسط سیستم عصبی ما تولید می‌شود.
از آنجایی که سیستم عصبی تمامی انسان‌ها مشترک است اگر فردی به دستاوردی رسیده است ما هم می‌توانیم به آن دست پیدا کنیم فقط کافی است نگرشی مانند آن فرد داشته باشیم. یعنی مانند آن‌ها فکر و حس کنیم و عملکردی مشابه آن‌ها انجام دهیم.
برای اینکه در آموزش تند خوانی از دیگران الگو بگیریم نیز می‌توانیم افرادموفق در این زمینه را پیدا کنیم و با مطالعه در موردشان یا مصاحبه کردن کمک کنیم مغز و ذهنمان باورپذیری بیشتری نسبت به موفقیت و توانمندی در این مهارت پیدا کنند. به عنوان مثال اگر باور ندارم می‌توانم 1000 کلمه در دقیقه مطالعه کنم می‌توانم شخصی را پیدا کنم که به این سرعت مطالعه دست پیدا کرده است.
یکی از اشخاصی که برای خود من هم بسیار جالب بود خانم آنه جونز (Anne jones) هست. ایشان 6 بار قهرمان مسابقات جهانی تندخوانی شدند و موفق شدند کتاب هری پاتر و یادگاران مرگ که حدود 600 تا 700 صفحه است را در 47 دقیقه مطالعه کند که سرعتی برابر با 4251 کلمه در دقیقه است و افراد دیگری که در فایل تصویری جلسه با آن‌ها آشنا می‌شوید.
البته در یکی از تجربیاتی که با ایشان مصاحبه شده بود گفته بودند سرعتی معادل 800 تا 1200 کلمه در دقیقه دارند و به دلیل آشناییت با جلدهای قبلی سرعت بیشتری در جلد هفتم که آخرین جلد از مجموعه کتا‌ب‌های هری پاتر بود داشتند. تحقیق و مطالعه در مورد این افراد و دیدن عملکرد آن‌ها خود به خود باعث ایجاد نوعی انگیزه و امید در افراد می‌شود و یک مدل واقعی را برای آن‌ها به تصویر می‌کشد.
در واقع تمامی رفتارها و نتایجی که ما در زندگی تجربه می‌کنیم از ارتباطات و عملکردهای سیستم عصبی تولید می‌شوند و عادت‌هایی که در مطالعه و تندخوانی هم داریم نوعی شرطی‌شدگی در این سیستم به شمار می‌روند. با تمرین ها و مباحثی که در این دوره یاد می‌گیریم قادریم شرطی‌شدگی سیستم عصبی خودمان نسبت به روش‌های نامؤثر مطالعه را تغییر دهیم و از مدل‌ها و روش‌های افراد موفق در این زمینه بهترین استفاده را داشته باشیم.
پارسال در تاریخ 1402/06/30 منتشر شده است.
592 بـار بازدید شده
... بیشتر