چگونه یک باتری رابه ۲۲۰ ولت تبدیل کنیم

Iranian Repairs Academy
Iranian Repairs Academy
1.7 هزار بار بازدید - 2 سال پیش - اینوِرتِر یا وارون‌گر یا مبدل
اینوِرتِر یا وارون‌گر یا مبدل جریان مستقیم به متناوب (به انگلیسی: Inverter) یک دستگاه الکترونیک قدرت است که جریان مستقیم را به جریان متناوب تبدیل می‌کند.[۱] فرکانس، ولتاژ تولیدی اینورتر می‌تواند به مقادیر متنوعی باشد.

به نوعی از کنترل‌کننده‌های دور (سرعت) و راه‌انداز موتور که با تغییر هم‌زمان فرکانس و ولتاژ اعمال‌شده به موتور الکتریکی، کار می‌کنند نیز اینورتر، یا VFD گفته می‌شود (Variable Frequency Drive).[نیازمند منبع] در این تغییر، نسبت ولتاژ به فرکانس باید ثابت بماند؛ اگر نه، کار موتور دچار اختلال می‌شود. . در ساده‌ترین حالت، خروجی اینورترها یک موج مربعی است که می‌توان با استفاده از فیلتر آن را به موج سینوسی تبدیل کرد. در حالت پیشرفته و بهینه‌تر، خروجی اینورتر به‌صورت شکل موج PWM است. اینورترها می‌توانند تک‌فاز یا سه‌فاز باشند. در واقع، کار این مبدل‌ها یا یکسوکننده‌ها برعکس کار اینورتر است.

اینورترها قطعات متحرک ندارند و در گسترده‌ای از کاربردها استفاده می‌شوند؛ مثلاً از اینورترها برای تأمین جریان AC از منابع DC مانند صفحه‌های خورشیدی یا باتری یا تبدیل جریان برق شهر به جریان DC در منابع تغذیه و دستگاه‌های جوش اینورتری استفاده می‌شود. بدون اینورترها، پیاده‌سازی خودروهای برقی گستردگی کاربردی امروز را نمی‌داشت.

دلیل نام‌گذاری اینورتر (وارون‌گر)، این است که آن برق DC را به AC تبدیل می‌کند. کاربرد دیگر اینورترها (یا درایو AC)، کنترل سرعت موتور AC سه‌فاز است بدون آنکه توان و گشتاور موتور کاهش یابد. اینورترها در ظرفیت‌های مختلف ساخته می‌شوند مثلاً برای یک موتور با توان ۲۰ اسب بخار باید از اینورتر ۲۰ اسب بخار استفاده کرد.

اینورترها به دو دسته تک‌فاز و سه‌فاز تقسیم می‌شوند. برای اینورترهای با توان بالای ۳ اسب بخار فقط از ورودی سه‌فاز استفاده می‌گردد.

برخی از اینورترهای با توان کم دارای هشداری مبنی بر عدم استفاده از آن‌ها برای روشن کردن لامپ‌های فلورسنت معمولی هستند. دلیل این هشدار این است که خازن تصحیح توان لامپ به صورت موازی با لامپ وصل شده‌است. با برداشتن خازن مشکل رفع خواهد شد.

کاهش انرژی مصرفی و کاهش هزینه برق، کاهش جریان راه‌اندازی و افزایش عمر موتور، تغییر سرعت موتور، تغییر جهت چرخش موتور، حفاظت در برابر اضافه‌بار، کار موتور در شرایطی که ولتاژ ورودی متغیر است، کنترل از راه دور، راه‌اندازی موتور در سرعت بیشتر از سرعت نامی و برنامه‌ریزی کردن حرکت، از برتری‌های استفاده از اینورتر هستند. اینورتر می‌تواند میزان بار موتور را تشخیص داده و متناسب با آن، به موتور جریان بدهد که این جریان، اغلب، از جریان نامی موتور کمتر است.

نسبت ولتاژ به فرکانس
حالت کنترلی V/f یکی از حالت‌های مهم کنترلی در اینورترهای کنترل دور موتور می‌باشد. در این حالت ولتاژ و فرکانس خروجی اینورتر بصورت خطی افزایش یا کاهش پیدا می‌کند

چرا ولتاژ و فرکانس بایستی بصورت خطی تغییر نمایند؟ سؤالی که ممکن است بوجود آید این است که مگر سرعت موتور آسنکرون با تغییر فرکانس تغییر پیدا نمی‌کند؟ پس چرا بایستی ولتاژ بصورت خطی با فرکانس تغییر کند؟ جواب این سؤال بسیار ساده است: تغییر ولتاژ نسبت به فرکانس از پدیده اشباع مغناطیسی جلوگیری می‌نماید. گشتاور موتور آسنکرون نتیجه تعامل شار استاتور و شار روتور می‌باشد و در صورتی که ولتاژ در حالت بیشینه تنظیم گردد و تنها فرکانس کاهش پیدا نماید، شار مغناطیسی شدیدی بوجود خواهد آمد که سریعاً سبب سوختن سیم پیچ موتور می‌شود.

با تنظیم خطی ولتاژ و فرکانس از ایجاد اشباع مغناطیسی می‌توان جلوگیری نمود. این حالت کنترلی بیشتر برای پمپ‌ها و فن‌ها استفاده می‌گردد.

ویژگی و کاربردها
تنظیم سرعت موتور (کنترل دور)
تغییر جهت چرخش موتور بدون نیاز به کنتاکتور
روشن و خاموش کردن موتور بدون نیاز به قطع و وصل منبع اصلی
کاهش ضربه‌های مکانیکی و در نتیجه افزایش عمر قسمت مکانیکی
جلوگیری از آسیب‌دیدن موتور در برابر افزایش ولتاژ
حذف اضافه‌جریانِ راه‌اندازی موتور (در اکثر کاربردها)
+++++++++++++++++++++++++++++++
هیچ موقع بر روی لینک زیر کلیک نکنید چون تا آخر عمر از جدیدترین ویدیوهای من زودتر از بقیه با خبر میشوید
https://bit.ly/3NTx8Xo
================================
انواع قطعات الکترونیکی بروی برد های الکترونیک:
مقاومت :
مقاومت چیست؟ | Resistor Explaine
مایکروسوییچ:
فرق میکروسوییچ با مایکروسوییچ چیست؟
رله:
رله چگونه کار میکند؟ I رله چیست ؟
بازر یا بیزر :
بازر چیست؟ | بیزر چیست؟ | فرق بازر و ...
دیود سیلیکونی :
Diodes Explained l  دیود چیست؟
دیود شاتکی :
دیود شاتکی چیست؟ | چگونه دیود شاتکی ر...
خازن :
خازن چیست؟ | Capacitors Explained
دیود زنر:
دیود زنر چیست؟ | دیود زنر چگونه کار م...
ولتاژ رگولاتور :
ولتاژ رگولاتور چیست؟
ولتاژ رگولاتور سوییچینگ:
رگولاتور سوییچینگ یعنی چی ؟ آیا به ول...
ترانزیستور جی فت:
چیست JFET ترانزیستور اثر میدان چگونه ...
ماسفت:
ماسفت چیست ؟ | فرق ماسفت با ترانزیستو...
آی سی :
آی سی چیست ؟آی سی ها چه کاربردهایی در...
ترانزیستور اثر میدان :
فرق ترانزیستور با ماسفت چیست؟ I ترانز...
سلف :
سلف چیست ؟ سلف در مدار، جریان را کنتر...
ترانس :
ترانسفورماتور چیست؟ | ترانس چگونه کار...
+++++++++++++++++++++++++
#electricity
#electronic
#engineering
2 سال پیش در تاریخ 1401/08/06 منتشر شده است.
1,746 بـار بازدید شده
... بیشتر