Mohammad Moussavi - Torshe Tareh

Moody Moussavi
Moody Moussavi
11.2 هزار بار بازدید - 5 سال پیش - "ترشِ تره یکی از خوراک
"ترشِ تره یکی از خوراک های محبوب گیلانیان است آنچنان که در فرهنگ عامه درباره آن شعرها و روایات زیادی اغلب به طنز نقل شده است.
برای پخت این خوراک خوش طعم و مزه در ابتدا سیر را له کرده و اندکی نمک و زردچوبه تفت دهند تا بدان جا که سیر رنگ از رخسار ببازد و چون شیشه شفاف گردد، سپس بدان تخم مرغ تازه محلی که در اول صبح از مرغ لان (لانه مرغ) دست چین کرده شده اضافه کرده و تفت دهند و به خوبی هم زنند و در گوشه ای گذارند تا به وقتش. حالا که بوی سیر و تخم مرغ در فضا مستولی گشت اندکی برنج نیم دانه که خوش تر است "علی کاظمی" باشد به قدر یک مشت در گمجی سفالی با یک پیمانه آب بپزند تا نیم دانه در آب له گردد، سپس سبزی های ریز شده اعم از  کبار (تره)، خنش (نوعی نعنا)، کلبس (اسفناج)، جعفری، گشنیز و چوچاق (سبزی معطر محلی) را به برنج له شده اضافه کرده و اندکی دیگر آب اضافه کنند و درب گمج را گذارند تا خوب بپزد تا زمانی که رنگ سبزی ها تغییر کرد و تیره گردد، پس به آن نمک، فلفل و آب نارنج یا غوره و یا آلوچه ترش تازه را افزوده و جوش دهند تا طعم ترشی به قدر دلخواه در آن اضافه گردد، دو ربع ساعت که گذشت به این هوس انگیز معطر سیر و تخم مرغ را اضافه کنند و خورش را به خوبی هم زنند تا خورش آبش کشیده شده و غلیظ گردد، اکنون ترشِ تره آماده است.
*همیشه این خورش را پلای (پلو) صد درصد کته و یک کف دست ماهی دودی دم گذاشته شده همراهی می کند که گیلانیان به اشتها خورند.
.
متن: موری"
.
گیتار بِیس: مازیار خواجیان
...
تصویر ساز و طراح کاوِر: مجید حیدری
عکاس: علی نصیری
مدل: آویشن ساسانیان
5 سال پیش در تاریخ 1398/07/03 منتشر شده است.
11,235 بـار بازدید شده
... بیشتر