غذای ساده اما شاهانه

بهترین‌ها
بهترین‌ها
21 بار بازدید - 2 ماه پیش - مرصع پلو، جواهری در سفره
مرصع پلو، جواهری در سفره ایرانی مرصع پلو، غذایی مجلسی و رنگارنگ است که از دیرباز زینت‌بخش سفره‌های ایرانی بوده است. قدمت این غذا به دوران صفویه می‌رسد و نام آن به معنی "پلو جواهرنشان" است. این نام‌گذاری به دلیل استفاده از مواد اولیه متنوع و رنگارنگ در پخت این غذا، مانند زعفران، زرشک، کشمش، خلال بادام و پسته، می‌باشد که ظاهری زیبا و جواهرنشان به آن می‌بخشند. مرصع پلو را می‌توان با گوشت مرغ، گوشت گوسفندی یا حتی به صورت گیاهی تهیه کرد. در روش پخت سنتی، برنج را به صورت جداگانه پخته و سپس با مواد تفت داده شده و زعفران دم‌کرده مخلوط می‌کنند. سپس برنج را در دیس مورد نظر به صورت تپه یا مخروطی شکل می‌دهند و مواد تزیین‌کننده را به طور حکایتی روی آن می‌چینند. مرصع پلو به عنوان غذایی مجلسی، در مناسبت‌های خاص مانند مهمانی‌ها، عروسی‌ها و اعیاد سرو می‌شود. اما پخت آن در خانه نیز برای خانواده و دوستان امکان‌پذیر است. طرز تهیه مرصع پلو دستورهای پخت متعددی برای مرصع پلو وجود دارد، اما مواد اولیه اصلی آن به شرح زیر است: برنج: نوع برنج مورد استفاده در مرصع پلو سلیقه‌ای است، اما برنج ایرانی مانند هاشمی یا دم‌سیاه طعمی مناسب به این غذا می‌دهد. گوشت: مرغ یا گوشت گوسفندی به صورت دلخواه. زعفران: زعفران دم‌کرده نقش اساسی در طعم و رنگ مرصع پلو دارد. خلال بادام، پسته و خلال پوست پرتقال یا نارنج: این خلال‌ها برای تزیین پلو استفاده می‌شوند. کشمش و زرشک: کشمش و زرشک نیز برای تزیین و طعم دادن به پلو به کار می‌روند. پیاز: برای تفت دادن مواد. روغن: برای تفت دادن مواد. نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم برای طعم دادن. مراحل پخت مرصع پلو آماده سازی مواد اولیه: برنج را خیس کنید. خلال‌های بادام، پسته و پوست پرتقال را در آب جوش بریزید و تلخی آنها را بگیرید. سپس آنها را در کره یا روغن تفت دهید تا کمی طلایی شوند. کشمش و زرشک را نیز جداگانه خیس و سپس آبکش کنید. پخت گوشت: گوشت را با پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه بپزید. پخت برنج: برنج را آبکش کنید و سپس با زعفران دم‌کرده مخلوط کنید. دم دادن برنج: برنج را در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم دم بدهید. تزیین مرصع پلو: بعد از دم کشیدن برنج، آن را در دیس مورد نظر بریزید و به دلخواه با خلال‌ها، کشمش، زرشک و گوشت تزیین کنید.
2 ماه پیش در تاریخ 1403/03/28 منتشر شده است.
21 بـار بازدید شده
... بیشتر