نان کامل چیست؟ سبوس دار چیست؟ محمدرضا خواجه

باشگاه هواداران نان کامل
باشگاه هواداران نان کامل
105 بار بازدید - 2 سال پیش - انواع آرد درایران: طبق بخشنامه
انواع آرد درایران: طبق بخشنامه شماره ۲۶۲/۲۴۸۲۵۴ مورخ ۴/۸/۱۳۸۳ انواع آرد در کشور عبارت از : ۱-آرد کامل با ۷درصد سبوس گیری (یا استخراج ۹۳درصد) مخصوص پخت نان سنگک حاوی جوانه فیبر واملاح ویتامین ۲-آردخبازی با ۱۲ درصد سبوس گیری (یا استخراج ۸۸ درصد) مخصوص نان لواش تافتون مشهدی ۳- آرد ستاره با ۱۸درصد سبوس گیری ( یا استخراج ۸۲ درصد) مخصوص نان بربری وفانتزی ۴- آرد نول با سبوس گیری ۱۸درصد به بالا (یا استخراج حدود ۷۷درصد) مخصوص کیک وکلوچه ومارونی وقنادی چند نکته مهم : 1- در آغاز دهه ۸۰ با اجرای پروژه سازمان بهداشت جهانی در ایران (غذای سالم برای جامعه سالم) و افزایش مطالبات مردمی برای نان سبوس دار وبه دلیل مقاومت نانوایان کشور در استفاده از آرد ۷ یا ۱۲ درصد( به بهانه تیره شدن نان ) سازمان استاندارد ودارو غذا حد وسط سبوس گیری ۱۲ و۱۸ درصد را انتخاب کردند تا مقاومتها کمتر شودو عدد ۱۵ درصد را مصوب کردند .اگر چه نیت انها کاهش میزان سبوس گیری بود ولی هرگز تحقق نیافت وبسیاری از اسیابها ارد ۱۸درصد (سفید ) را داخل کیسه ۱۵ درصد ریخته تحویل نانوا می دادند . ومادامیکه نانوا به پخت نان سبوس دار اعتقاد نداشته باشد اجبار به جایی نمی رسد .چو ن تعداد نانوایهای کشور مازاد برنیاز است ورقابت تنگاتنگ ونانوا برای جلب مشتری بیشتر سراغ اردهایی می رود که فریبنده تر باشند . و صد البته که ضربه مهلکی برپیکر سلامتی جامعه می زنند . ۲-ارد ۷درصد زمانی آرد کامل تلقی میشود که : علاوه بر فیبر-املاح ویتامین جوانه اش نیز جدانشده باشد که در حال حاضر آردهای ۷درصد عاری از جوانه است پی آرد کامل تلقی نمی شود وارد کامل همان آرد ۴درصد است که فقط یک لایه برداری سطحی رو ی پوست گندم صورت گرفته تا الودگی میکروبی گندم به صفر برسد . واز همه مهمتر در جریان آرد شدن گندمها هرگز نم زنی نمی شود تا باعث آلودگی زودرس آرد گردد
2 سال پیش در تاریخ 1401/11/09 منتشر شده است.
105 بـار بازدید شده
... بیشتر