آش شله قوروت میامی،غذای لذیذ سنتی قسمت دوم

میامی نیوز
میامی نیوز
60 بار بازدید - ماه قبل - مردم شهر میامی آیین های
مردم شهر میامی آیین های ویژه و گوناگونی در ماه محرم دارند ، تهیه آش ‘ شله قروت ‘ یکی از این برنامه هاست که فقط در این منطقه از کشور انجام می شود . به گزارش میامی نیوز،اگر چه آش شله قروت برای پذیرایی از عزاداران کاربرد دارد ، اما روز تاسوعا داستان دیگری است ، زیرا غذای پذیرایی از سوگواران حسینی (ع) در این روز فقط آش شله قروت است . این غذا اکنون به یکی از نمادهای مردم میامی در عزاداری های محرم تبدیل شده و آوازه آن در کشور پیچیده است ، بسیاری از اهالی این منطقه که به خاطر کار و دیگر امور ناچار به سکونت در جای دیگری شده اند ، روزهای تاسوعا و عاشورا به زادگاه خود می آیند تا ضمن سوگواری اباعبدالله الحسین (ع) ، با خوردن کاسه ای آش شله قروت ، خاطرات قدیمی خود را زنده کنند. به عقیده برخی از بزرگان منطقه ، پذیرایی سوگواران روز تاسوعا با آش شله قروت میامی ، بیش ازیکصدسال قدمت دارد ، این غذای سنتی دارای طعم بسیار خوش بوده و خیلی لذیذ است. از آن جا که تهیه این غذا در مقیاس زیاد برای پذیرایی از عزاداران روز تاسوعا نیاز به برنامه ریزی و تلاش همگانی دارد ، مردم این خطه از کشورمان در طول سالیان گذشته و با کار جمعی سنتی نیکو را در این خصوص پایه گذاری کرده اند. امیرعباس نوروزی ازبانیان تهیه این آش نذری درگفت و گو با ایرنا اعلام کرد : چون در سال های گذشته برای پخت آش از هیزم استفاده می شد ، گردآوری و انتقال آن ها به محل تهیه آش نیاز به کار گروهی داشت. وی افزود: دیگر اقلام مورد نیاز آش هم قبل از شروع ماه محرم از سوی علاقمندان به خاندان رسول الله (ص) به مسوولان مربوطه تحویل می گردد . نوروزی در باره مواد لازم این آش برای حدود یک هزار تن گفت: این مواد شامل ۵۰ کیلوگرم لوبیا ، ۶۰ کیلوگرم نخود ، ۴۰کیلوگرم جو ، ۵۰کیلوگرم رب ، ۱۰کیلوگرم پیاز ، ۵۰ کیلو گرم سبزی آش ، ۱۲۰ کیلو گرم برنج نیم دانه و ۱۶۰ کیلوگرم کشک است . وی ادامه داد: پس از تمیز کردن ، شستشو و مخلوط نمودن این مواد ، پخت آن آغاز می شود ، اضافه کردن کشک و پیاز داغ مرحله آخر تهیه این آش بوده و آن گاه پذیرایی از سوگواران حسینی (ع) شروع می شود. نوروزی بخش قابل توجه این کار را بر عهده بانوان خواند و گفت: سبزی و دیگر مواد لازم قبل از محرم تهیه شده و توسط بانوان آماده می شود
ماه قبل در تاریخ 1403/04/25 منتشر شده است.
60 بـار بازدید شده
... بیشتر