12-چرم پرس خورده Hot pleated leather

6 بار بازدید - 2 ماه پیش - پرس کردن عملی است که
پرس کردن عملی است که سبب افزایش کیفیت چرم می شود. در این عمل،رخ چرم تحت فشار معین در دمای معین پرس می شود تا سطح چرم صاف و شفاف شود. در پرس های مدرن،سیلندر از طریق روغنهای ویژه کار می کند. به این طریق از طریق روغن داغ،حرارت در تمام قسمتهای پرس یک نواخت می شود.در چنین ماشین آلاتی ،وقتی عمل پرس انجام می گیرد،کیفیت چرم افزایش پیدا می کند. در پرس،نهایت دمای دستگاه ،تا 160 درجه سانتیگراد و مقدار فشار آن 160 کیلو گرم بر سانتی متر مربع می تواند باشد. در حین کار،برای اینکه قسمت موثر دستگاه تمیز بماند،دستگاه مجهز به برسهائی است که عمل نظافت را انجام می دهد. در بعضی از انواع پرسها،در داخل سیستم داغ اطو، ساکشن قرار داده می شود. موقع اطو کردن،چرم در معرض حرارت و فشار قرار می گیرد. موقع اطو کردن، سطح زیادی از چرم در یک لحظه،تحت فشار قرار می گیرد و به ترتیب سطح حالت براق بخود گرفته و رویت مناسب پیدا می کند. اطو کردن نهائی چرم ،از طریق پرس آئینه یا از طریق روتوپرس و یا فینی فلکس انجام می گیرد.در پرس آئینه ای تخت،نسبت به روتوپرس ،چرم مدت زمان بیشتری را تحت فشار و حرارت می گذراند. موقع پرس کردن چون چرم فشرده می شود،از این رو حالت سفتی در چرم بوجود می آید.در پرس سیلندری (روتوپرس)، بخاطر شرایط خاص اعمال فشار،در سطح چرم،حالت نرمی خوشایندی نسبت به پرس آئینه ای دیده می شود. چرمهای گیاهی و چرمهای کرومی که ریتانینگ قوی داشته باشند،موقع اطو کردن بیشتر سفت و سخت می شوند. چرمهائی که رطوبت داشته باشند،نسبت به چرمهای خشک،بعد از اطو سفت تر می شوند. در اطو کردن مقدار دما و فشار و مدت زمان عمل اطو کردن،در کیفیت کار موثر است. اگر دما و فشار زیاد باشد،باید زمان کم شود. اگر فشار زیاد و زمان هم زیاد باشد، در این صورت باید دما کم گرفته شود. موقع اطو کردن،برای جلو گیری از سفت و سخت شدن چرم،باید دما بالا و فشار کم گرفته شود. اگر در طول فرایند ساخت،چرم در چند مرحله اطوشود،در این صورت دما باید افزایش یافته و فشار کم شود. به این ترتیب از سفت و سخت شدن چرم جلو گیری می شود. منبع: تکمیل چرم نویسنده: عبادالله یوسف زاده جهت دریافت کتاب به شماره 09124864537 و یا ایمیل [email protected] پیام بدهید.
2 ماه پیش در تاریخ 1403/05/15 منتشر شده است.
6 بـار بازدید شده
... بیشتر