خرید و فروش خیار دریایی: قیمت خیار دریایی

177 بار بازدید - 2 سال پیش - بازاریابی و تجارت خیار دریایی
بازاریابی و تجارت خیار دریایی در چین : خیار دریایی یا Sea cucumber که در زبان چینی beche-der-mer گفته می شود یکی از محبوب ترین غذاهای دریایی در بین چینی ها است . شرق دور اصلی ترین بازار خیار دریایی در جهان است .چین به تنهایی بزرگ ترین نولید کننده ، مصرف کتتده و وارد کننده ی خیار دریایی در جهان است . تایوان ، کره ی جنوبی ، سنگاپور و مالزی دیگر بازار های این محصول هستند.مصرف سالیانه ی خیار دریایی در چین ۱۲.۰۰۰-۱۰.۰۰۰ تن ( وزن خشک ) است . تقریبن نیمی از این مقدار توسط تولیدکنندگان داخلی تامین می شود و مابقی از خارج وارد می شود . هنگ گنگ اصلی ترین محل واردات خیار دریایی چین است. در سال های اخیر آمریکا ، استرالیا ، فیجی ، اندونزی ، گینه نو پاپوآ ، فیلیپین ، سنگاپور ، جزایر سلیمان ، سری لانکا ، تایلند ، ماداگاسکار و ژاپن به چین خیار دریایی خشک شده صادر کرده اند.همان طور که پیش تر گفنه شد خیار دریایی در چین از زمان های قدیم غذایی مقوی به شمار می رود . ساکنان استان های لیااونینگ و شاندونگ خیار دریایی را غذایی لذیذ محسوب می کنند . محصولات تازه ، خشک شده و فرآوری شده ی خیار دریایی در این استان قیمت بالایی دارد . در کشورهای غربی ضرب المثلی است که می گوید سیب بخورید تا به پزشک مراجعه نکنید (An apple a day keeps the doctor away) .در چین نیزضرب المثل مشابهی وجود دارد که می گوید :خیار دریایی بخورید تا به پزشک مراجعه نکنید (A sea cucumber a day keeps the doctor away) از این رو می توان تصور کرد که بازار خیار دریایی در آینده بازار بزرگی خواهد بود . قیمت خرده فروشی خیار دریایی از دهه ی ۱۹۸۰ افزایش چشمگیری داشته است .در دهه ی ۱۹۶۰ قیمت خرده فروشی یک کیلوگرم خیار دریایی گونه ی آپواستیکوپوس ژاپونیکوس ۱۸ RMP بود . در دهه ی ۱۹۸۰ این قیمت به ۵۰۰ RMP در هر کیلوگرم رسید و دهه ی ۱۹۹۰ به ۱.۰۰۰-۶۰۰ RMP در هر کیلوگرم افزایش یافت. در حال حاضر این قیمت به ۳.۰۰۰ RMP ( حدود ۴۰۰ دلار آمریکا ) در هر کیلو گرم افزایش یافته است.افزایش قیمت ها ودر نتیجه سود بردن پرورش دهندگان و سرمایه گذاران موجب توسعه ی صنعت پرورش خیار دریایی در چین شده است . اگر چه تولید خیار دریایی پرورشی از مرز ۶.۰۰۰ تن ( وزن خشک ) گذشته است ولی مصرف داخلی بیش از تولیدات است و واردات از کشورهای دیگر باید ادامه یابد . از دهه ی ۱۹۸۰ وضعیت اقتصادی چین وارد دوره ی جدیدی شد. رشد اقتصادی چین موجب افزایش مصرف خیار دریایی در رستوران ها و منازل شده است . مصرف غذاهای دریایی به خصوص غذاهای دریایی لوکس نظیر اسکالوپ ، میگو ، خرچنگ ، باله ی کوسه و نیز خیار دریایی رشد سریعی داشته است . ارزش دارویی خیار دریایی در چین شناخته شده و حایز اهمیت است . از دهه ی ۱۹۹۰ محصولات تولیدی از خیار دریایی با عنوان غذای سلامتی را می توان در داروخانه ها ، فروشگاه های زنجیره یی و نیز مغازه های خرده فروشی یافت . پیش بینی می شود تقاضا برای چنین محصولاتی افزلیش یابد.پیش بینی می شود که صید جهانی خیار دریایی ( وحشی) به دلیل افزلیش تولیدات پرورشی در چین ، کاهش یابد . در سال ۲۰۰۳ تولیدات حاصل از پرورش خیار دریایی در ساحل و در دریا به ۶.۷۵۰ تن معادل ۱۳۵.۰۰۰ تا ۲۰۲.۵۰۰ تن وزن تازه رسید . این مقدار تقریبن مساوی برداشت جهانی خیار دریایی از دریاها است . به همین دلیل بود که شرکت کنندگان چینی در کنفرانس CITES مدعی شدند که پرورش خیار دریایی تقریباً جایگزین صید خیار دریایی از دریا شده است .
2 سال پیش در تاریخ 1401/04/13 منتشر شده است.
177 بـار بازدید شده
... بیشتر