هرس نهال سیب (قسمت دوم)
400 بار بازدید -
5 ماه پیش
-
هرس فرم به صورت جامی
هرس فرم به صورت جامی
این هرس در چند سال اول روی نهالهای کاشته به منظور ایجاد فرم مناسب برای دریافت نور و هوا و آسانی عملیات اجرایی در طول مرحله داشت و برداشت انجام میگیرد. در مورد درختان سیب چند نوع هرس فرم وجود دارد که یکی از آنها فرم جامی است که خود بر دو نوع است، فرم جامی با مرکز باز و فرم جامی محوردار.
برای هر نوع فرم از نظر ارتفاع سه روش وجود دارد، پاکوتاه، نیمه پاکوتاه و پابلند
سال اول: بعد از کاشت نهال، از ارتفاع 80 سانتیمتری و دقیقا از بالای یک جوانه سربرداری میشود، در طول فصل رشد از سطح خاک تا ارتفاع 30 الی 35 سانتیمتری تمام شاخههایی که رشد میکنند، حذف میگردند، در طول انتهایی باقیمانده (45 الی 50 سانتیمتر) تعداد 4 عدد شاخه که هر کدام در یک سمت نهال باشند (یعنی در هر چهار سمت نهال یک عدد شاخه) طوری نگه میداریم که فاصله آنها از همدیگر 15 سانتیمتر باشد. بقیه شاخهها را حذف میکنیم. لازم به یادآوری است، شاخههای ریز مانند لامبورد و میخچه نباید حذف شوند.
سال دوم: در اول فصل و قبل از شروع رشد یک سوم از انتهای شاخههای اصلی ایجاد شده در سال قبل را از بالای یک جوانه که به سمت خارج تاج است حذف میکنیم. در طول سال و در دوران فعالیت و رشد شاخهها، فقط دو عدد شاخه روی هر یک از 4 عدد شاخه اصلی نگه میداریم و بقیه شاخهها را حذف میکنیم. در این مرحله از حذف میکنیم. در این مرحله از حذف میخچه و لامبورد خودداری میکنیم.
سال سوم: یک سوم از انتهای شاخههای فرعی را به همان ترتیب فوق حذف مینمائیم و در طول سال روی هر شاخه فرعی دو شاخه فرعی دیگر نگه میداریم و بقیه شاخهها را حذف میکنیم. لازم به یادآوری است در سال سوم و سالهای بعد هرگز شاخههای ریز (میخچه و لامبورد) را قطع نمیکنیم.
مقدمه 00:00
نحوه سربرداری در نهال تازه کاشته شده در هرس جامی سیب 00:21
نحوه هرس جامی نهال 2 ساله سیب 00:50
نحوه هرس جامی نهال سه ساله سیب 02:36
اگر حتی یک درخت دارید ما را دنبال کنید
آدرس کانال آپارات ما
https://www.aparat.com/somumkeshavarzi
آدرس پیج اینستاگرام ما
https://www.instagram.com/somumkeshavarzi
و به دوستان خود معرفی کنید
هر سوالی در مورد کشاورزی و باغبانی دارید بپرسید
برای دریافت مشاوره رایگان به دفتر ما مراجعه فرمایید
آدرس دفتر ما: استان آ.شرقی شهرستان اهر
5 ماه پیش
در تاریخ 1402/11/15 منتشر شده
است.
400
بـار بازدید شده