طرز تهیه کوکوی مرغ | چغرتمه یا کوکوی بادکوبه ای غذای عروسی شمالی

آشپزی با بهنام رستمی
آشپزی با بهنام رستمی
10 هزار بار بازدید - 2 سال پیش - چغرتمه يا كوكوى بادكوبه اى
چغرتمه يا كوكوى بادكوبه اى همونطور كه از اسمش پيداست در واقع يه غذاى روسى محسوب ميشه كه معمولا توى مهمونى هاى شمال كشور تدارك ديده ميشه. در قديم توى گيلان و مازندران رسمی به اسم "ماران پلو" (مادران پلو يا مادرزن پلو) وجود داشته كه مادر عروس صبح عروسى صبحونه ى مفصلى براى عروس و داماد آماده ميكرده، و چغرتمه يكى از غذاهاى اصلى اين مراسمه. مواد لازم براى تهيه اين كوكوى خوشمزه براى چهار الى پنج نفر هم اينهاست: سيب زمينى دو عدد متوسط مرغ حدود 400 گرم تخم مرغ چهار عدد سیر سه حبه برگ بو دو عدد پياز متوسط دو عدد رب نارنج یک قاشق غذاخوری زعفران دم كرده دو قاشق غذاخوری و نمك و فلفل و زردچوبه. اول بايد مرغ رو بپزيم كه براى اينكار مرغ رو با نمك و فلفل و زردچوبه و دو ليوان آب و يه پياز كه از وسط قاچ كرديم و سه حبه سیر يك ساعت می پزیم و بعد ريش ريش اش ميكنيم و ميذاريمش كنار. سيب زميني رو هم نگينى خرد ميكنيم و بعد سرخش ميكنيم و كنار ميذاريم. .پياز رو هم خرد ميكنيم و با كمى زردچوبه تفتش ميديم تا طلايى شه و بعد ميذاريمش كنار. حالا توى يه ظرف تخم مرغها رو هم ميزنيم تا بافتش از هم باز بشه و بعد مرغهاى ريش ريش شده و سيب زمينى سرخ شده و پيازی كه تفت داديم رو با زعفرون دم كرده و یک قاشق رب نارنج و نمك و فلفل بهش اضافه ميكنيم و موادمون رو خوب با هم مخلوط ميكنيم. حالا توى ماهيتابه روغن رو داغ ميكنيم و مواد كوكو رو ميريزيم داخلش و بعد صاف و يكدستش ميكنيم و با شعله ى ملايم دو طرف اين كوكوى خوشمزه رو سرخ ميكنيم در مورد طعم و مزه ى اين كوكو هم بايد بگم كه واقعا عاليه و يكى از بهترين كوكو هاست و مطمئناً اكثرتون ازش خوشتون مياد️ اين رو هم بگم كه يه خورشت به اسم چغرتمه هم توى شمال درست ميشه كه اون هم عاليه و قبلا آموزشش رو توی پیج گذاشتم حالا شما هم بگين خوشمزه ترين كوكويى كه تا حالا خوردين چى بوده؟ #کوکوی_مرغ #غذای_شمالی #کتلت_مرغ
2 سال پیش در تاریخ 1401/02/18 منتشر شده است.
10,054 بـار بازدید شده
... بیشتر