واتر اکتیویتی aw چیست؟

هلدینگ KTG
هلدینگ KTG
24 بار بازدید - 3 ماه پیش - واتر اکتیویتی aw (فعالیت آب
واتر اکتیویتی aw (فعالیت آب ) چیست؟ ((water activity )) یا همان آب فعال aw چه کاربردی دارد؟ فساد مواد غذایی سالیانه میلیاردها خسارت بر جامعه بخصوص تولیدكنندگان وارد می آورد كه متاسفانه بالاترین رقم خسارت متوجه كشورهای جهان سوم است كه در تولید و كنترل كیفی محصولات بنحو صحیح از تكنولوژی استفاده نمی نمایند. مهمترین عامل فساد مواد غذایی و محصولات كشاورزی و دامی آب آزاد موجود در آنهاست . رطوبت در مواد غذايي رطوبت در مواد غذايي شامل دو بخش مجزا از هم مي باشد : بخشي كه به موادمختلف چسبيده كه همان رطوبت درگير و جذب شده می باشد (Bound water) بخش ديگر بصورت آزاد وجود دارد كه درگیر نیست (unbound water)که به فعاليت آبي مربوط مي شود. البته اندازه گيري اين دونوع رطوبت به تفکیک مشكل است . با توجه به اينكه آب آزاد موجود در محصول روي واتر اكتيويته موثر است اين نوع رطوبت محصول, دردرجات مختلف حرارت داراي فشاربخار مشخص است. لذا مي توان ازروي ميزان فشار بخار آب محصولات مختلف در هر درجه حرارت شاخص براي كميت آب آزاد محصول درنظر گرفت . البته ميزان فشار بخارآب محصول درصد رطوبت آزاد محصول را مشخص نمي كند , لكن معرف كم و زياد بودن آن مي باشد . يعني در هر درجه حرارت هر چه ميزان فشار بخارآب محصول بيشتر باشد ميزان آب آزاد نيز بيشتر است. تعریف Activity Water) aw) با توجه به اين توضیحات aw چنين تعريف مي شود: نسبت فشار بخار آب در ماده غذايي به فشار بخار اشباع شده در همان درجه حرارت aw=p/p ميزان آب موجود ، درجه حرارت وغلظت مواد محلول بر روي واتر اكتيويته موثر است. واتر اكتيويته ، کیفیت و سلامت aw مهمترين شاخص دوام و استقامت مواد غذايي، دارويي درمقابل فساد و كپك زدگي مي باشد و با كنترل آن علاوه بر افزايش زمان ماندگاري تا چند ماه کیفیت محصول از نقطه نظر رنگ وطعم،بافت وغيره به ميزان زيادي بالا خواهد رفت. با كاهش واتراكتيویتي تا حد استاندارد و مطلوب و كنترل آن مي توان زمان ماندگاري محصول را حتي با رطوبت بالا تا چند ماه افزايش داد. https://www.ktglabgroup.com/what-is-water-activity/ مشاوره خرید در واتساپ یا ایتا : 09024809888 تجهیزات آزمایشگاهی هلدینگ KTG: 021-44276021-5
3 ماه پیش در تاریخ 1403/03/26 منتشر شده است.
24 بـار بازدید شده
... بیشتر