بِری کردن (پشم‌چینی گوسفند)

فرهنگ‌شفاهی خراسان
فرهنگ‌شفاهی خراسان
1.1 هزار بار بازدید - 2 سال پیش - مشاغل در هر فرهنگ و
مشاغل در هر فرهنگ و مللی رنگ و بوی خود را دارد. در ایران نیز با توجه به جغرافیای گونه‌گون، مشاغل با فرهنگ و نگرش هر منطقه تقارن دارد. هر شغلی باورها و مَثَل‌ها و داستان‌های خود را داراست و توجه به جنبه‌های مختلف مشاغل علی‌الخصوص مشاغلی که رنگ‌وبوی سنتی خود را حفظ کرده‌اند دارای اهمیت است؛ چراکه این نکات بیان‌گر فرهنگ آن منطقه است. «بِری کردن» در گویش مردم خراسان و کاشمر به‌معنای «چیدن پشم گوسفند» است‌. گوسفندان دوبار در سال بِری می‌شوند. اول در بهار و دیگربار در پاییز (مهرماه). همکاری و هم‌دوشی مردم روستا در بری کردن گوسفندان برایم جذاب بود و علی‌رغم این‌که تاکنون باورها و هرچیز مربوط به فرهنگ عامه را به‌صورت عکس و مقاله و یادداشت منتشر می‌کردم، تصمیم گرفتم با امکانات موجود و ناآگاهی در زمینه‌ی مستندات تصویری، در حد توان و بضاعتم برای مخاطبان ویدئویی تهیه کنم تا بیشتر و بهتر با این کار آشنا شوند. برای تهیه‌ی این ویدئو دوستانی چون «دکتر مجتبا عباسی‌هاشم‌آبادی»، «رضا برمکی»، معلم گرامی «سرکار خانم سابقی» همراهی صمیمانه‌ای داشته‌اند که جا دارد از ایشان تشکر کنم. هم‌چنین از خانواده‌ی محترم حاج‌آقای سابقی که اجازه دادند در این دو روزِ تهیه‌ی ویدیو مهمانشان باشم و با گشاده‌رویی و سخاوت پذیرایم بودند، سپاس‌گزارم‌. امیدوارم نقائص کار را به‌دیده‌ی اغماض بنگرید و آن‌چه هدفم اصلی‌ام، یعنی توجه به محتوا و فرهنگ عامه که رو به فراموشی است مورد توجه قرار دهید.
2 سال پیش در تاریخ 1401/01/29 منتشر شده است.
1,169 بـار بازدید شده
... بیشتر