Qabli Palaw | Qabili Pulao | قابلی پلو سبزوار (خانم جمشیدیان)
1.2 هزار بار بازدید -
4 سال پیش
-
Qabli Palaw | Qabili Pulao
Qabli Palaw | Qabili Pulao | Qabeli palaw | Qabuli Palow | قابلی پلو سبزوار (خانم جمشیدیان)
مواد لازم برای ۶ نفر
گوشت گوسفندی (ماهیچه یا ران): ۴۰۰ یا ۵۰۰ گرم
هویج: ۴ عدد
برنج کشیده ترجیحا هندی: ۴ پیمانه
پیاز: ۵ عدد متوسط
کشمش: ۱ لیوان فرانسوی دسته دار (یا کمتر)
زعفران دم کرده غلیظ: به مقدار لازم
نمک و فلفل: به مقدار دلخواه
آب جوشیده گرم: به مقدار لازم
خلال پسته و بادام: به مقدار دلخواه
ادویه قابلی پلو شامل: میخک، دارچین، زیره، هل سیاه و هل سبز که همه را باید پودر و با هم مخلوط کنید. برای این مقدار برنج و گوشت ۱ قاشق غذاخوری ترکیبی از این ادویهها کافی است.
طرز تهیه
برنج را با آب سرد خیس کنید. این یک فوت پخت برنج است برای اینکه برنج شما دان دربیاید و شفته نشود. پیازها را خلالی خرد کنید و تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. بعد از طلایی شدن پیازها ۱/۳ لیوان فرانسوی دستهدار آب جوشیده گرم به پیازها اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید. ۲ الی ۳ دقیقه بعد تکههای گوشت را به پیاز اضافه کنید و با پیاز تفت دهید. ادویهها را هم اضافه کنید و با گوشت و پیاز تفت دهید تا طعم خامی آنها گرفته شود. فلفل و زردچوبه را هم اضافه کنید و تفت دهید. زعفران دم کرده غلیظ را اضافه کنید و اجازه دهید گوشت آب بیندازد و سپس آب آن به خوردش برود.
حالا روی گوشت ۴ لیوان آب بریزید و اجازه دهید گوشت بپزد. در پایان پخت باید حدود ۱ لیوان فرانسوی دستهدار آب گوشت باقی مانده باشد. پس با توجه به مدت زمان گوشت به آن آب اضافه کنید. وقتی گوشت خوب پخت نمکش را اندازه کنید. در یک ماهیتابه جداگانه هویجها را به صورت رشته برش بزنید و با مقداری کره تفت دهید. کشمش را هم اضافه کنید تا با هویج مقداری تفت بخورد. برنج را بشورید و به آب گوشت اضافه کنید. برنج و گوشت را مثل استانبولی روی شعله ملایم گاز بپزید اما درب قابلمه را نبندید. اگر مقدار آب به نظرتان کم بود کمی دیگر آب جوش اضافه کنید. هزارگاهی این ترکیب را هم بزنید تا ته نگیرد. وقتی تقریبا آب گوشت و برنج تمام شد هویج و کشمش را اضافه کنید و دم بگذارید.
نوش جان - Bon appetit
#قابلی_پلو
#QabliPalaw
#QabuliPalow
4 سال پیش
در تاریخ 1399/08/14 منتشر شده
است.
1,271
بـار بازدید شده